SVKn seurakirje 4/2015   (Julkaistu: 02.12.2015 19:35)

SVK%20tavuviiva%20Logo%20MV

 

SVK                                                                                                                                         Helsingissä 1.12.2015

Seurakirje 4/2015

 

1. Syyskokous korotti varsinaisten jäsenten ja perhejäsenten jäsenmaksuja

2. Kasvuhaluiset seurat – tilannekatsaus ja haun jatkuminen

3. ELY-keskusten avustukset kalatalouden edistämiseen haettavissa tammikuussa

4. SVK:n toimisto on suljettuna 23.-31.12.

5. Uusi jäsenetu: Lakeland Shop -10%

6. Vapaa-ajan Kalastaja 2016 aikataulu ja järjestöilmoitukset

7. Toimihenkilöilmoitus toimintavuodelle 2016

8. Jäsenluettelo

9. Jäsenmaksuilmoitus 2016

10. Vuoden 2016 jäsenmaksujen ja tilitysten perintäaikataulu

11. Valtakunnallinen kalastuspäivä 18.5.2016

12. Fisuun- sivuilla Vuosiuistin värityskilpailu ja muuta kalajuttua           

13. Valtakunnalliset leirit 2016

14. Kalakiva – kerhotuki        

15. Nuorisovetäjien koulutukset

16. Vuoden lähikalastuspaikka

17. Vuoden Vapaa-ajankalastaja
18. Tapahtumat 2016

19. Messut vuonna 2016

20.Veteraanien sarjajaot SM-kisoissa

21. Vuoden 2016 SM-kisat haettavissa

22. SM-pilkki 2016

23. Kilpailukalenteri 2016

24. Suurkalarekisteri ja –kilpailu

25. Muistakaa päivittää seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoite
 

 

1. Syyskokous korotti varsinaisten jäsenten ja perhejäsenten jäsenmaksuja

Syyskokous pidettiin Helsingissä 28.11.2015.

 

Valinnat

Syyskokous valitsi keskusjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi kansanedustaja Kai Mykkäsen Espoosta. Varapuheenjohtajiksi valittiin kansanedustajat Reijo Hongisto Vimpelistä jaVille Skinnari Lahdesta sekä poliittinen sihteeri Timo Juurikkala Vantaalta sekä teologian maisteri Simo Rundgren Kolarista.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin taloussihteeri Stina Koivisto Lohjalta. Hallituksen jäseniksi valittiin Merja Kekki (varalla Jorma Kaaretkoski), Jaakko Ikonen (Hannu Routio) jaJouko Lepistö (Ari Kortelahti).

 

Jäsenmaksut

Kevätkokouksessa 2016 hyväksytyn suosituksen mukaisesti vuoden 2016 jäsenmaksuiksi päätettiin:

15 €/ varsinainen jäsen, 7,5 €/ perhejäsen ja 4 €/ nuorisojäsen sekä 40 € keskusjärjestön henkilöjäsen ja 500 €/ kannatusjäsen.

Varsinaisten jäsenten vuosimaksu nousi kolmella eurolla ja perhejäsenten 1,5 eurolla. Muut maksut pysyivät ennallaan.

Syyskokous päätti pitää jäsenmaksut tällä tasolla vuosina 2016-2018.

Hallitus velvoitettiin jatkamaan talouden perustan vahvistamistoimia ja ohjaamaan MMM:n avustuksia piiritason työhön. Näin on mahdollista saada jäsenkato pysähtymään ja kääntymään kasvuun.

 

Matkakorvaukset

Syyskokous päätti, että SVK maksaa luottamushenkilöille matkakorvauksena matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon käytöstä tai omalla autolla matkustettaessa 60 % valtion matkustusohjesäännön mukaisesta kilometrikorvauksesta.

Aikaisemmin päätetyn mukaisesti omalla autolla matkustaessa suositellaan kimppakyytejä.

 

2. Kasvuhaluiset seurat – tilannekatsaus ja haun jatkuminen

Tänä vuonna käynnistettyyn SVK:n kasvuhaluisten seurojen kanssa toteutettavaan jäsenhankintakampanjaan on ilmoittautunut 39 seuraa. Osa seuroista ei ole vielä täyttänyt liitteenä olevaa Kasvuhaluisen kalastusseuran ilmoittaminen -lomaketta. Pyydämme palauttamaan sen huolellisesti täytettynä mahdollisimman pian.

Kampanjassa mukana olevat jäsenseurat voivat tilata Vapaa-ajan Kalastaja -lehteä omatoimista jäsenhankintaansa varten myös vuonna 2016. Tilaukset tehdään sähköpostitse Jaana Vetikolle (jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi) seuraaviin numerokohtaisiin päivämääriin mennessä:

nro 1, 8.1.

nro 2, 4.3.

nro 3, 13.5.

nro 4, 5.8.

nro 5, 23.9.

nro 6, 18.11.
 

Jäsenhankintakampanja jatkuu!

Keskusjärjestö on mielellään tukemassa seurojensa toimintaa jäsenhankinnassa ja kutsuu kampanjaan mukaan lisää seurojaan. Nyt on oikea hetki ryhtyä toimiin, sillä jatkuvuuden turvaamiseksi kalalastusseurat tarvitsevat kaiken ikäisiä uusia jäseniä. Tämän päivän nuoret sekä nuoret aikuiset ovat seuran vastuunkantajia tulevaisuudessa. Yhä useammin heidän vanhemmilla on puutteelliset tiedot ja taidot kalastuksesta, mutta kalaseuroilla olisi heillekin paljon annettavaa. Haluamme kannustaa kalastusseuroja tarkastelemaan nykyistä toimintaa ja sen ulospäinsuuntautuneisuutta sekä mahdollisuuksien mukaan kehittämään uusia toimintamuotoja jäsenmäärän kasvattamiseksi.

Jäsenhankintakampanjassa etsimme seuroja, jotka ovat:

a) halukkaita ottamaan uusia jäseniä ja tarjoamaan heille palveluja, kuten kilpailuja, tapahtumia, tukikohtia kalastukseen, internet ja/tai facebook-sivut tiedottamiseen ja
b) ovat halukkaita ottamaan jäsenikseen myös lapsia ja nuoria (mielellään isä tai äiti mukaan) ja järjestämään heille jotain mielekästä toimintaa ja
c) ovat valmiita hyväksymään uusia jäseniä nettihakemusten perusteella.

Jos kalastusseuranne on yllä olevaan kuvaukseen sopiva kasvuhaluinen seura, niin ilmoitattehan siitä meille. Se onnistuu helposti täyttämällä liitteenä oleva Kasvuhaluisen kalastusseuran ilmoittaminen -lomake. Sen voi palauttaa kirjepostina tai sähköpostilla. Halutessanne voitte samalla kertoa toiveitanne jäsenhankintaan liittyen.

Lomakkeessa kysyttävien tietojen avulla pyritään helpottamaan uusia jäseniä löytämään itselleen sopivan seuran, esimerkiksi messutapahtumien yhteydessä. Kampanjaan osallistuville seuroille jäsenhankintatempauksiin annettavien lehtien ohella SVK:n työntekijät auttavat uusien toimintamuotojen kehittämisessä ja jäsenhankintatempauksissa.
 

3. ELY -keskusten avustukset kalatalouden edistämiseen haettavissa tammikuussa

Viime vuodenvaihteen tapaan kalatalouden edistämisvarojen haku tullee alkamaan joulukuun lopussa ja päättymään tammikuun lopussa. Kalaseurojen tulee hyvissä ajoin valmistella vuoden 2016 aikana toteutettavat hankkeet ja toimittaa anomus vapaa-ajankalastajapiirille. Piiri koostaa hakemukset ja toimittaa hakemuksen ELY -keskuksen kalatalouden vastuualueelle. Päätökset avustuksista tulevat keväällä samoihin aikoihin kuin ennenkin.

Avustusrahaa on saatu mm. erilaisten nuorisotapahtumien sekä koulutustilaisuuksien järjestämiseen. Rahaa voi hakea esimerkiksi Valtakunnallisen pilkkiviikon ja valtakunnallisen kalastuspäivän tempaukseen, onkipäivien tai vaikkapa kalastusleirin toteuttamiseen.

SVK:n kalatalouskonsulentit avustavat tarvittaessa alueensa seuroja hakemusten teossa.

 

4. SVK:n toimisto on suljettuna 23.-31.12.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön toimisto on suljettu 23.-31.12.

Toimisto on avoinna jälleen 4.1. alkaen ma-pe klo 9-16 ja puhelinpalvelu ma-to klo 9-16.

 

5. Uusi jäsenetu: Lakeland Shop -10%

Lakeland Shop tarjoaa SVK:n jäsenseuroille alennuksen verkkokauppaan, missä myydään retkeily- ja lahjatavaroita. Kalastuksenharrastajille on valikoimassa muutamia kivoja tuotteita, mm koruja, tarroja ja pehmoja
Sopii mm:
-  palkinnoksi
- arpajaisvoitoksi 
- tarrat sopivat esim. kalaveneeseen, pukukaappiin tai auton kylkeen 
Alennuksen saa verkkokaupasta kampanjakoodilla KALAKERHO. Alennus on -10% kaikista varastotuotteista. 
http://www.lakelandshop.fi/category/8/kalastus

 

Kaikki SVK:n jäsenedut löydät os. http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/?lang=fi&svk=75749.

 

6. Vapaa-ajan Kalastaja 2016 aikataulu ja järjestöilmoitukset
Ilmestymisajat sekä toimituksellisen aineiston ja seurailmoitusten toimitusaikataulut 2016:

 

lehti                  aineistopäivä                 ilmestymispäivä 
1                       1.12.-15                           29.1. 
2                       2.2.                                   24.3.
3                       12.4.                                 3.6.
4                       28.6.                                26.8. 
5                       23.8.                                14.10. 
6                      18.10.                               9.12.

 

Muistattehan, että seurat ja piirit voivat ilmoittaa kilpailuistaan, kokouksistaan ja muista tapahtumistaan lehtemme järjestötoimintaa –palstalla. Yksipalstainen enintään 40 mm:n ilmoitus maksaa vain 10 euroa + alv. Tätä suuremmista ilmoituksista veloitamme vain 0,50 e/ylimenevä palstamm. Ilmoitukset voi toimittaa toimitussihteerille aineistopäivään mennessä sähköpostitse jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi tai postitse: Vanha talvitie 2-6- A 11, 00580 Helsinki. Mukaan tieto, mihin numeroon ilmoitus on tarkoitettu sekä se, jos ilmoitukseen halutaan mukaan seuran logo. Logot voi toimittaa jpg- tai pdf-muodossa nelivärisinä tai mustavalkoisina.

 

7. Toimihenkilöilmoitus toimintavuodelle 2016  (toimitetaan paperitulosteena seuralle)

Seurat ilmoittavat toimihenkilöilmoituksella seuran toimihenkilöissä tai heidän yhteystiedoissaan tapahtuneet muutokset tulevalle toimintavuodelle. Seuran toimistolinkin tiedot toimivat seuran postinsaajana, sekä järjestön kotisivulla seuran yhteyshenkilönä. Jäsenasioita (jäsenmaksutilitykset) koskeva postitus tapahtuu seuran jäsenasiainhoitajalle.  Toimihenkilöiden puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet tulee ilmoittaa postituksen onnistumiseksi. Toimihenkilön tulee olla seuran jäsen.

Palauta järjestön jäsenrekisteriin toimihenkilöilmoituslomake heti vuosikokouksen jälkeen.

 

8. Jäsenluettelo (toimitetaan paperitulosteena seuralle)

Oheinen jäsenluettelo on tulostettu marraskuun lopun rekisteritilanteesta, ja siinä näkyvät seuran aktiivijäsenet. Tee jäsenluetteloon tarvittavat korjaukset; poistot, osoite- ja jäsenlajimuutokset sekä syntymäaika korjaukset vastaamaan vuoden 2016 perintää. Nuorisojäsenet (s.1997) siirtyvät aikuisjäseniksi ensi vuoden alusta. Ohjelmallisesti muutos tapahtuu seuraavasti; nuori ei lehteä, siirtyy perhejäseneksi (edellyttää samassa osoitteessa asuvaa pääjäsentä) ja vastaavasti lehden saanut nuori siirtyy pääjäseneksi. Jäsenluetteloon voit merkitä jos haluat tästä poikkeavan menettelyn.

Eropäivällä merkityt jäsenet on tulostettu erilliselle listalle,  ja poistuvat rekisteristä ja laskutuksesta  siirryttäessä vuodelle 2016. Postita korjattu jäsenluettelo ja toimihenkilöilmoitus järjestön jäsenrekisteriin viimeistään 15. tammikuuta 2016 mennessä

 

9. Jäsenmaksuilmoitus 2016

Ilmoita oheisella jäsenmaksuilmoituksella jos seuran jäsenmaksuihin on tulossa muutoksia.  Tarkasta kohdat jäsenmaksu yhteensä ja osuus seuralle. Järjestön osuus on merkitty vastaamaan vuoden  2016 tilannetta. Palauta lomake järjestön jäsenrekisteriin 15. tammikuuta 2016 mennessä.

 

10. Vuoden 2016 jäsenmaksujen aikataulu

Keskitettyperintä laskutus:

-viikko 7: helmikuu, lasku  jäsenille 2. luokan kirjeenä, eräpäivä 14 pv. laskun päivästä

-viikko 14: maaliskuu karhulasku, laskun eräpäivä lopettaa jäsenlehden postituksen maksamattomalle

-laskutusajo kuukauden 1 päivä, uudelle rekisteriin ilmoitetulle jäsenelle

 

.Tilitykset seuroille ja piirille:

-viikko: 15 huhtikuu

-viikko: 26  kesäkuu

-viikko: 52 joulukuu

 

11. Valtakunnallinen kalastuspäivä 18.5.2016

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään ensi vuonna keskiviikkona toukokuun 18. päivänä. Päävetovastuussa on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö yhdessä piiriensä ja seurojensa kanssa. Koululaisille suunnatun teemapäivän rungon muodostavat alueelliset tapahtumat, joissa kalastusharrastusta esitellään monipuolisesti. Tapahtumien suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ja välittää lähiseudun kouluihin viestiä tulevasta tapahtumasta.

SVK auttaa tapahtumien järjestämisissä sekä pyytää ilmoittamaan tietoja tulevista tapahtumapaikoista ja yhteyshenkilöistä. Lisätietoja: Olli Saari: olli.saari(at)vapaa-ajankalastaja.fi, puh. 050 339 4660 ja

Marcus Wikström: marcus.wikstrom(at)vapaa-ajankalastaja.fi, puh. 045 110 2126.

 

12. Fisuun- sivuilla Vuosiuistin värityskilpailu ja muuta kalajuttua                                         
Suosittu uistimenvärityskilpailu on esillä nuorten nettisivuilla www.fisuun.fi. Tällä kertaa väritetään Lotto-lippaa, josta tehdään vuosiuistin vuodelle 2016. Uistimen väritys on kivaa tekemistä muun muassa kalaseuranne nuorten kerhossa.

Sivustolta löytyy tietoa kalastusvinkkien ohella niin paikallisista kuin laajemmistakin leireistä, kerhoista sekä tapahtumista.

Ilmoittakaa omat nuorisotapahtumanne tai kalakerhonne fisuun-sivuille sieltä löytyvän tapahtumalomakkeen kautta, jotta toiminnasta kiinnostuneet nuoret löytävät tapahtumiinne.

Sivuille on myös perustettu facebook-ryhmä sekä instagram- fisuun. Käykää tutustumassa ja tykkäämässä!

 

13. Valtakunnalliset leirit 2016

Vuonna 2016 järjestetään nuorille pilkkileiri ja sekä kaksi kesäleiriä. Nuorten kesäleiri tullaan järjestämään 18.-21.7. Rautavaaran Metsäkartanolla.

Vielä kaivataan pilkkileirin sekä toisen kesäleirin järjestäjää. Leirien tulee olla kaikille avoimia ja kesäleireille tulee sopia vähintään 25 osanottajaa. Kesäleiriajankohdan tulee olla kesä-elokuun välisenä aikana ja olla kestoltaan 3-6 päivää.

Nuoriso- ja perhetoimikunta myöntää järjestäjille tukea 1 000-1500 €/ leiri riippuen osallistujamäärästä ja muista kustannuksista. SVK:n toimihenkilöt voivat avustaa leirin järjestämisessä.

Järjestämisoikeutta voivat anoa SVK:n piirit ja/tai yksittäiset seurat.

Hakemukset tulee toimittaa 15.1.2016 mennessä osoitteeseen SVK, Janne Rautanen, Käenpolku 3, 37830 Viiala tai janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi. Mukaan tulee liittää tiedot leiripaikasta ja alustava leiriajankohta. Eduksi on pieni kuvaus leirin tulevasta ohjelmasta ja kalastusmahdollisuuksista. Lisätiedustelut Janne Rautanen puh. 0400 946 968.

 

14. Kalakiva – kerhotuki        

Kalakiva – kerhotukijärjestelmä on kalaseuroja nuorisotoimintaan kannustava tukimuoto, jonka tavoitteena on kalakerhotoiminnan käynnistäminen ja nuorisojäsenmäärän kasvattaminen.

Kerhotukea voivat hakea SVK:n jäsenseurat kerhotoiminnan käynnistämiseen. Harkinnan mukaan tukipaketti voidaan myöntää myös apua tarvitseville jo toimiville kerhoille.

Tukipaketti voidaan myöntää vuosittain 10 seuralle, jotka valitaan hakemusten perusteella. Hakemukseksi riittää vapaamuotoinen perustelu, miksi seura anoo tukea. Lisäksi tarvitaan tieto nykyisestä nuorisotoiminnasta sekä nuorisojäsenmäärästä.

Hakemukset voi jättää ympärivuotisesti: Janne Rautanen, Käenpolku 3, 37830 Akaa tai janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi

 

15. Nuorisovetäjien koulutukset

Nuoriso ohjaajille sekä Nuorille Vetäjille järjestetään valtakunnallinen koulutustilaisuus Tampereella 16.-17.4. Varalan urheiluopistolla. Ohjelma sekä kutsu toimitetaan myöhemmin. Tervetuloa!

 

16. Vuoden lähikalastuspaikka

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö etsii jälleen vuoden lähikalastuspaikkaa. Valinnassa otetaan huomioon mm. kalastuspaikan sijainti (kaupunki-/taajama–alueella), kalan saamisen todennäköisyys, saavutettavuus myös julkisilla kulkuvälineillä, lasten ja liikuntaesteisten kalastusmahdollisuus sekä lupien ja tiedon saatavuus. 
Ehdotuksia vuoden lähikalastuspaikaksi voivat tehdä vapaa-ajankalastajapiirit ja niiden jäsenseurat. Perustellut ehdotukset tulee lähettää 14.2.2016 mennessä sähköpostilla osoitteeseen juha.ojaharju(at)vapaa-ajankalastaja.fi tai kirjeitse Juha Ojaharju, Keskustie 52, 63100 Kuortane. Ehdotukseen on suotavaa liittää tietoa paikasta ja mahdollisuuksien mukaan myös valokuvia.

 

17. Vuoden Vapaa-ajankalastaja

Muistutamme, että Vuoden Vapaa-ajankalastaja valitaan jälleen vuodenvaihteen jälkeen. Jokaisen vapaa-ajankalastajapiirin toivotaan esittävän joulukuun loppuun mennessä yhden ansiokkaan henkilön perusteluineen. Kilpailutoimikunta tekee päätöksensä seuraavan vuoden tammikuun aikana. Kilpailutoimikunnan valintaan vaikuttavat seuraavat kriteerit: aktiivinen osallistuminen järjestön eri SM-kisoihin, aktiivinen osallistuminen seuratoimintaan sekä medianäkyvyys (esim. jonkun lajin uusi SE). Titteli myönnetään kerran vuodessa yhdelle SVK:n jäsenelle.

Vuoden Vapaa-ajankalastaja saa palkinnokseen kiertopokaalin sekä pienemmän palkinnon, joka jää voittajalle muistoksi.

Ehdotukset kalatalouskonsulentti Marcus Wikströmille, p. 045 110 2126 tai marcus.wikstrom(at)vapaa-ajankalastaja.fi, kuluvan vuoden loppuun mennessä.

 

18. Tapahtumat 2016

21.-27.3. Valtakunnallinen pilkkiviikko, tapahtumia eri puolilla Suomea 
16.-17.4. Nuorisovetäjä- ja Nuori vetäjä –koulutus, Tampere
huhtikuun loppu  Lukijamatka. Norja, Näätämö, pilkintää tunturissa
23.4. SVK:n kevätvuosikokous 

18.5. Valtakunnallinen kalastuspäivä, tapahtumia eri puolilla Suomea

11.6. Vapapäivä, tapahtumia eri puolilla Suomea Metsähallituksen kohteissa

kesä-heinäkuuun vaihde Lukijamatka. Suomi, Kolari, lohen kalastusta Tornionjoella

18.-21.7. Nuorten valtakunnallinen leiri Rautavaaran Metsäkartanolla
24.-26.11. SVK:n syysneuvottelupäivä ja -vuosikokous

 

19. Messut vuonna 2016

Keskusjärjestö osallistuu omalla osastollaan seuraaville messuille: GoExpo Helsingissä 4.-6.3.,
Lapsimessut Helsingissä 15. – 17.4., Lapin Erämessut 13.-15.5. sekä Riihimäen Erämessut 9.-12.6.

Lisäksi keskusjärjestö avustaa vapaa-ajankalastajapiirejä osallistumisessa alueellisesti merkittäville messuille antamalla käyttöön messuosaston pystyttämiseen tarvittavia rakenteita ja messuilla jaettavaa materiaalia. Aluetyöntekijät avustavat myös mahdollisuuksiensa mukaan messuosastoilla. Materiaalitoimituksia koskevien tilausten tulee olla SVK:n toimistolla vähintään yksi kuukausi ennen tapahtumaa. Vapaa-ajan Kalastaja –lehden mahdolliset tilaukset vieläkin aikaisemmin ilmestymisajoista riippuen.

 

20. Veteraanien sarjajaot SM-kisoissa
SM-kisojemme virallinen sääntötarkistus alkaa vasta vuonna 2017 ja uudistukset astuvat voimaan vuodesta 2018 alkaen, mutta kilpailutoimikunta jaostoineen ovat aloittaneet asian liittyvät keskustelut osittain jo nyt. Selvityksen aiheena on veteraanisarjojen nykyisten ikärajojen mahdollista muuttamista vastaamaan paremmin kilpailijoiden fyysistä toimintakykyä. Mitkä siis olisivat kilpailukenttää parhaiten palvelevat sarjajaot? 
Pyydämme seuroja lähettämään piirilleen ehdotuksensa perusteluineen ja piirit pyydetään vuorostaan lähettämään nämä kootusti SVK:n kilpailuvastaavalle,marcus.wikstrom(at)vapaa-ajankalastaja.fi. Vastaukset maaliskuun 2016 loppuun mennessä.

 

21. Vuoden 2016 SM-kisat haettavissa
Haluamme muistuttaa piirejä ja seuroja vuoden 2017 kisahakemusten teosta ja toimittamisesta jo tässä vaiheessa. Muutama SM-kisa on sille vuodelle jo myönnetty mutta suurin osa on edelleen tarjolla. Onki-, pilkki- ja uisteluhakemukset voitte lähettää SVK:n kilpailuvastaavalle marcus.wikstrom(at)vapaa-ajankalastaja.fi ja perhohakemukset vuorostaan perhovastaavalle petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi. Mielellään jo vuoden 2016 huhtikuun loppuun mennessä, niin saadaan päätökset aikaan hyvissä ajoin ennen syksyä.

 

22. SM-pilkki 2016

SM-pilkin ja esikisan kutsut ja ilmoittautumislomakkeet ovat ohessa. Löydät ne myös os. www.vapaa-ajankalastaja.fi.

 

23. Kilpailukalenteri 2016

20.2.                   SM-pilkin esikisa, Pyhäselkä, Joensuu (Huom! Uusi päivämäärä!)
27.2.                   Pilkkimaajoukkueiden loppukarsinta, eteläinen Suomi, paikka salainen

28.2.                   SM-morri, Säkylän Pyhäjärvi, Lounais-Suomi
5.3.                      SM-pilkki, Pyhäselkä, Joensuu (Huom! Uusi päivämäärä!)
12.-13.3.            MM-morrin loppukarsinnat vuodelle 2017, Kangasala

20.3.                   SM-lohipilkki, Enonkoski

26.3.                   SM-särkipilkki, Kuivasmeri, Oulu

viikko 12            Valtakunnallinen Pilkkiviikko
16.4.                   SM-rautupilkki, Tuulispääjärvi
17.4.                   SM-kiiskipilkki, Kuusamo

18.5.                   Valtakunnallinen Kalastuspäivä 
28.-29.5.            Senioreiden SM-perho, Nuolinen / Perhonjoki, Kaustinen

18.6.                   SM-kelluntarengas, Ahvenlampi, Vekaranjärvi

8.-10.7.              Naisten SM-perho, Läsäkoski, Mikkeli

16.-17.7.            SM-kilpaonki, Seinäjoki (Huom! Päivämäärä tulee vielä muuttumaan!)

23.7.                   SM-soutu-uistelu, Muuruejärvi, Viitasaari

??                        SM-heittouistelu ja SVK:n mestaruusvetouistelu, ajankohta ja paikka vielä auki

7.8.                      SM-onki, Kimolan kanava

13.-14.8.            Onkimaajoukkueiden loppukarsinta 1/2, Lempäälän kanava

13.-14.8.            Perhokalastuksen SM-finaali, Kynäsjoki / Kangasjärvi, Pomarkku

21.8.                   SM-Veneonki, Piipsjärvi, Oulainen

27.-28.8.            Nuorten SM-toimintakilpailu, Etelä-Savo

27.8.                   Nuorten SM-perhokalastuskilpailu, Nukarinkoski, Nurmijärvi

16.9.                   Epävir. MM-tuulastus, Juva

17.9.                   SM-tuulastus, Juva

17.-18.9.            Perhokalastuksen SM-joukkuekisa, Lohenrengas, Perniö

25.9.                   SM-laituripilkki, Maljalahti, Kuopio

1.-2.10.              Onkimaajoukkueiden loppukarsinta 2/2, Saimaan kanava (Huom! Uusi päivämäärä!)

??                        SM-perhonsidontakilpailu, ajankohta ja paikka vielä auki

19.11.                 SM-tietokilpailu, alustava ajankohta, paikka vielä auki

 

Perhokalastuksen SM-karsintakilpailut:

5.5.                      Sulalampi, Espoo
7.5.                      Valkeisjärvi, Keuruu
7.-8.5.                Karjaanjoki, Karkkila
14.-15.5.            Lohenrengas, Perniö
21.5.                   Mustalampi, Oulu
21.5.                   Risulampi, Vekaranjärvi
21.5.                   Kuusikkolampi, Jyväskylä
22.5.                   Tyrnävänjoki, Tyrnävä
22.5.                   Ahvenlampi (vene), Vekaranjärvi
28.5.                   Julkujärvi, Ylöjärvi
28.5.                   Perhonjoki, Kaustinen

28.-29.5.            Läsäkoski, Mikkeli
29.5.                   Nuolinen (vene), Kaustinen
4.6.                      Nukarinkoski, Nurmijärvi
5.6.                      Vantaanjoki, Espoo
11.6.                   Hammonjoki, Hollola
11.6.                   Viinikanjoki, Parkano
12.6.                   Survosenkoski, Jämsä
12.6.                   Koskelankoski, Virrat
18.6.                   Ahvenlampi (kelluntarengas), Vekaranjärvi
2.7.                      Iijoki, Kipinä, Pudasjärvi
2.7.                      Paimionjoki, Koski
3.7.                      Valkeisjärvi (vene), Utajärvi
9.7.                      Muuramenjoki, Muurame
16.7.                   Kangasjärvi (kelluntarengas), Isojoki

24. Suurkalarekisteri ja –kilpailu

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö kerää tietoja suurkalarekisteriin, myöntää suurkalastajan ansiomerkit sekä ylläpitää vuosittaista suurkalakilpailua. Suurkalarekisteriin kerätään tietoja niin vapavälinein kuin pyydyksin saaduista kaloista. Vapautetuilla kaloilla on myös kisassa on sarjansa. Sen kalalajit ja vähimmäispainorajat sekä kilpailun säännöt löydät os. www.vapaa-ajankalastaja.fi. Lisätietoja ja ilmoituslomakkeita voi kysellä Jaana Vetikolta p. 050 525 7806, s-posti: jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi.

 

25. Muistakaa päivittää seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoite
On tärkeää, että seurat ilmoittavat haluamansa sähköpostiosoitteen (tai -osoitteet) seurakirjeen toimitusta varten Jaana Vetikolle, jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi, jos eivät ole sitä vielä tehneet. Muistakaa ilmoittaa myös sähköpostien muutoksista. Samalla jakelulla lähetetään seurojen käyttöön ja tiedoksi mm. SM-kilpailujen kutsuja ja mediatiedotteita.


 

Kalaisaa talvea, hyvää joulua ja kireitä siimoja!

 

 

Terveisin Jaana Vetikko, Ilkka Mäkelä, Petter Nissén, Janne Rautanen, Olli Saari, Marcus Wikström, Janne Tarkiainen, Juha Ojaharju, Jaana Piskonen ja Eila Mononen

 


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
28.11.2021 18:00 SVKn tiedote: Stadin Kalajunnut on vuoden kalastusseura - valinta oli tänä vuonna poikkeuksellisen helppoa Lisää >>
28.11.2021 17:58 SVKn tiedote: Kansanedustaja Seppo Eskelinen Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtajaksi, uudeksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Janne Heikkinen Lisää >>
22.11.2021 17:41 Mimmit kalastaa! / Marraskuu 2021 Lisää >>
09.11.2021 17:03 Etelä- ja Pohjois-Savon piirien alueet: Kutsu kalakummikoulutukseen 30.11. Lisää >>

 

 

 

 

 

 

©2021 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy