Rapala rahasto   (Julkaistu: 23.03.2016 14:36)

SVK:n seuroille ja piireille

 

RAPALA RAHASTO JAKAA TUNTUVIA RAHA-AVUSTUKSIA

 

Rapala Rahaston tarkoituksena on tukea paikallisesti merkittäviä, kestävän kehityksen mukaisia kalavesien kunnostustoimenpiteitä, turvata vapaaehtoistyöhön perustuvien talkoiden onnistumista, saattaa mahdollisesti laajempia, monivuotisia projekteja alkuun ja edistää omalta osaltaan näihin päämääriin tähtääviä tutkimuksia ja muita esivalmisteluja. Rahasto ei kuitenkaan halua ohjata varoja varsinaisiin kalojen istutuksiin.

 

Tänä vuonna Rapala Rahasto julistaa avoimesti haettavaksi kymmenen 500-1.000 euron apurahaa edellä mainittujen toimien tukemiseksi.

 

Lisäksi Rapala-yhtiön 80-vuotisen toiminnan kunniaksi Rapala Rahasto jakaa yhden juhla-apurahan, jonka arvo on peräti 8.000 euroa! Se ohjataan kansallisesti tai maakunnallisesti merkittävään kestävää kehitystä edistävään hankkeeseen.

 

Tukea voivat hakea mitkä tahot tahansa. Esimerkiksi osakas- ja hoitokunnat, kalastusseurat ja -piirit, vesien tai luonnon hoito- ja suojeluyhdistykset, paikalliset yhteisöt ja talkooporukat, yksityiset puuhamiehet, alan tieteelliset tutkijayhteisöt, yksittäiset tutkijat sekä opiskelijat opinnäytetöihinsä, rahaston päämäärää tukevien laitteiden keksijät, kehittäjät ja valmistajat jne.

 

Hakemukset on lähetettävä huhtikuun puoliväliin mennessä. Hakemuksen voi muuten tehdä täysin vapaamuotoisesti, mutta siitä on selvittävä seuraavat asiat: Hanke, tapahtuma, tutkimus tai muu tarve, vakuuttavat perustelut, hakijatahon taustatiedot ja yhteyshenkilön kontaktitiedot.

 

Hakemukset voi lähettää joko sähköpostilla osoitteeseen rahasto@rapala.fi tai postitse osoitteella Rapala VMC Oyj, Rapala Rahasto, Mäkelänkatu 91, 00610HELSINKI. Hakemuskaavakkeen voi myös täyttää ja lähettää nettiosoitteessa www.rahasto.rapala.fi, josta saa myös tietoa Rapala Rahaston avustuskohteista ja toiminnasta.

 

Lisätietoja apurahamenettelystä saa puhelimitse Rapala Rahaston asiantuntijaneuvoston jäseneltä toimittaja Seppo Suuroselta puh. 0400 233339.

 

Rapala Rahasto on neljän toimintavuotensa aikana ehtinyt jo tukea kymmeniä kalavesien hoitoon ja tutkimuksiin liittyviä hankkeita eri puolilla Suomea. Viime vuonna avustuksia saivat mm. esimerkillistä toimintaa edustavat Lohijokitiimi ry lohien ylisiirtoon Ounasjoelle, Pro Puruvesi ry vesistön hyvinvoinnin edistämiseen, Kuolimon kalastusalue jatkotoimiin nieriän pelastamiseksi, Kymijoen Villi Lohi- ja Taimen ja Kotkan Perhokalastajat ry Korkeakosken pilottisoraistukseen sekä Näsijärven lohikalayhdistys ja Urpalanjoki lohijoeksi ry.

 

Lisäksi useat kalastusseurat saivat lahjoituksena kalastusvälineitä lähinnä nuorten houkuttelemiseksi harrastuksen pariin. Merkittävää on ollut Rapala Rahaston jo useampana vuonna antama välinetuki monille yläkouluille eri puolilla Suomea viralliseen opetussuunnitelmaan liittyvien kalastuskurssien toteuttamiseksi.

 

Kalalajeista erityisesti luonnonvaraiseen taimeneen ja kuhaan liittyvät tutkimukset ovat myös saaneet Rapala Rahaston rahallista tukea.


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
16.07.2020 18:16 SVKn yhteistiedote: Ravustuskausi alkaa ensi viikolla Lisää >>
07.06.2020 20:14 Kesän kisat 2020 Lisää >>
01.06.2020 17:52 SVKn seurakirje 2-2020 Lisää >>
29.05.2020 13:36 Päivitetty ohjeistus koskien kalastusharrastustoiminnan järjestämistä Lisää >>
25.05.2020 19:11 SVKn yhteistiedote: Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta Lisää >>

 

 

 

 

©2020 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy