Ottiopas   (Julkaistu: 04.06.2016 19:43)

 

Ottioppaassa paljon uutta asiaa ja vinkkejä vapaa-ajankalastajalle

Gummerus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) julkaisivat vuosi sitten Ottiopas-nimisen digitaalisen kalastusoppaan. Oppaassa yhdistyvät SVK:n asiantuntijoiden sisältö sekä innovatiiviset toiminnallisuudet, kuten paikantava karttapalvelu ja viehevinkkien jakaminen. Tänään Ottioppaasta on julkaistu uusi versio, josta näkee muun muassa uuden kalastuslain mukaiset kalastuskieltoalueet kartalla. Täysin uudet osiot sisältävät välineniksejä ja ruokareseptejä.

Uudistunut kalastuslaki astui voimaan tämän vuoden alussa ja se aiheutti runsaasti muutoksia kalojen rauhoitusaikoihin, pyyntimittoihin ja saaliskiintiöihin sekä kalastuskieltoalueisiin. Lisäksi muutoksia tuli lupamaksuihin. 
”Kannattaa todellakin tarkistaa missä, mitä ja millä luvalla kalastaa ennen kalastamisen aloittamista”, SVK:n tiedottaja Jaana Vetikko toteaa.
”Onneksi uusia asetuksia ei tarvitse muistaa ulkoa, vaan ne voi tarkistaa Ottioppaasta”, Jaana vinkkaa.

Uuden kalastuslain ja lupien muutokset on otettu huomioon oppaan sisällössä. Lisäksi Kalastuskieltoalueet-karttatasolle on lisätty nyt vaelluskalavesistöjen koski- ja virtapaikkoja. Ottioppaan kalastuskieltoalueiden tiedot perustuvat maa- ja metsätalousministeriön (MMM) ja Maanmittauslaitoksen (MML) kieltoaluedataan *.

Täysin uusia osioita ovat Reseptit ja Välineniksit. Reseptit-osio esittelee 18 herkullista ja testattua ruokaohjetta, joiden raaka-aineena käytetään vapaa-ajankalastajan yleisiä saaliskaloja, kuten lahnaa, ahventa, särkeä ja kuhaa. Resepteissä on ideoita, joita kannattaa kokeilla myös muiden kuin reseptissä mainittujen kalalajien valmistamiseen. Välineniksit löytyvät Apua kalastajalle -osion alta. Kuvat havainnollistavat muun muassa miten korjata pehmovieheitä, virittää ankkuri tai rigata jigejä nirsoille piikkiselille.  

Ottioppaan muita ominaisuuksia: 30 kalalajin monipuoliset esittelyt, yli 200 ammattilaisten viehevinkkiä, laajat karttapalvelut, kalastusteemaiset uutiset yli 1 000 lähteestä – livenä, havainnolliset kuvasarjat kalojen käsittelystä ja paljon muuta.

Ottiopas toimii pöytäkoneilla sekä älypuhelimissa yleisimmillä selaimilla, kuten Chrome, Safari, Firefox  ja IE. Käytä aina uusinta selain- ja käyttöjärjestelmäversiota. Toimii myös iPadeissa.

Ottiopas: Ota käyttöön ilmaiseksi osoitteessa www.ottiopas.fi.
Katso myös www.facebook.com/ottiopas

Lisätietoja sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt
Jaana Vetikko, tiedottaja, SVK, p. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
Aiju Ahlakorpi, tuotepäällikkö, p. 050 410 4190, info@ottiopas.fi
 

*Ottioppaan Kalastuskieltoalueet-karttatason sisältö

© Maanmittauslaitos & Maa- ja metsätalousministeriö, 2016 (päivitetty 26.4.2016). Tietojen päiväys näkyy aina vuosiluvun jälkeen.

Kalastuskieltoalueet -karttataso näyttää alueet, jotka ovat yleiskalastusoikeuksien ulkopuolella. Karttatasolta löytyvät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla. Vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla onginta- ja pilkintärajoitukset koskevat myös alueen vesien omistajaa.

Palvelua tullaan täydentämään muiden kalastusrajoitusten osalta. Niitä ovat muun muassa luonnonsuojelulain mukaiset kalastuskieltoalueet, vaelluskalavesistöjen muut kalastusrajoitukset, kalastusalueiden siirtyvät rajoituspäätökset ja ELY-keskusten uuden kalastuslain mukaiset kalastusta rajoittavat päätökset. Kalastus voi olla sallittu vedenomistajan erityisluvalla. Katso lisätietoja kalastusrajoitus.fi -palvelusta.

Gummerus
Lehtori Kaarle Jaakko Gummerus aloitti kustannustoiminnan yhdessä vaimonsa Gustavan kanssa vuonna 1872. Kaarle Jaakko ja Gustava halusivat kantaa kortensa kekoon kansan valistamiseksi ja julkaista painotuotteita huviksi ja hyödyksi kaikille Suomen kyläläisille.
Gummerus toimii edelleen suomalaisena perheyhtiönä, jonka omistajat ja henkilökunta kunnioittavat Kaarle Jaakon alkuperäistä liikeideaa "huviksi ja hyödyksi". Julkaisemme kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta sekä tieto- ja harrastekirjoja. Kustannusohjelmaamme kuuluvat myös sanakirjat ja kielten kirjat sekä digitaaliset- ja mobiilituotteet. 
www.gummerus.fi.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö 
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 520 seurassa toimii yhteensä noin 42 000 kalastuksen harrastajaa.www.vapaa-ajankalastaja.fi.

 

 

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Vanha talvitie 2-6 A 11

00580 Helsinki

p. + 358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
 

www.vapaa-ajankalastaja.fi

www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.ottiopas.fi

www.fisuun.fi


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
09.06.2020 15:51 SVKn tiedote: Uusi Kalastajan kuuma linja ratkoo kansalaisten kalastuspulmia - Tutkimus: Harrastuksen esteenä myös tiedon puute Lisää >>
07.06.2020 20:20 Kyöstin muistolle Lisää >>
07.06.2020 20:14 Kesän kisat 2020 Lisää >>
01.06.2020 17:52 SVKn seurakirje 2-2020 Lisää >>
29.05.2020 13:36 Päivitetty ohjeistus koskien kalastusharrastustoiminnan järjestämistä Lisää >>
25.05.2020 19:11 SVKn yhteistiedote: Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta Lisää >>

 

 

 

 

©2020 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy