Itä-Suomen lohipilkkicup 2017 ja säännöt   (Julkaistu: 09.11.2016 14:26)

 

Cup alkaa 6.1. Nurmeksen Lokinlammella ja 11.12. kisa siirretty pidettäväksi 15.1. Heinävesi, Mustalampi.

Suomen lohipilkkicupin säännöt
Muuttuneet kohdat ovat seuraavat;
- kilpailuissa saa käyttää vain yhtä ootto-onkea ja toisen on oltava aktiivionki

- kalan väsytys ja koukkaus on tehtävä itse paitsi nuorten sarjoissa avustajan käyttö on sallittu 
(tässä en huomannut kysyä soittaessani Kuikan Karille, että jos on esim. käsi sellaisessa kunnossa ettei pysty itse kalaa koukkaamaan, onko avustajan käyttö sallittu. Itsellä olisi edellinen talvi jäänyt pilkkimättä jollei muut olisi avustaneet kaloja ylös)
- osakilpailujen palkinnot jaetaan paikan päällä eikä niitä toimiteta jälkikäteen
Säännöt on muuttanut lohipilkkicupin järjestelytoimikunta.
ITÄ-SUOMEN LOHIPILKKICUP SÄÄNNÖT:
1. Sarjat: Miehet, naiset ja nuoret. Sarjojen johtajat käyttävät seuraavassa kisassa johtaja-liivejä.
2. Kilpailukalat ovat kirjolohi, taimen, nieriä ja järvilohi.
3. Siirtymäajat ovat osakilpailukohtaiset.
4. Kaikuluotaimen käyttö on kielletty.
5. Syötti on vapaa.
6. Kilpailuvälineenä saa käyttää kahta onkea kerrallaan, joista vähintään yksi on käden ulottuvilla oleva vieheellinen aktiivionki (max yksi ootto-onki). Siimassa saa olla vain yksi koukuilla varustettu viehe (koukut kiinni vieheessä; jos koukku tapsin päässä, vieheessä ei saa olla koukkuja) ja syötti. Lusikkauistimissa ei saa olla yläkoukkuja. Morreissa koukkujen oltava kiinni vieheessä, ei siimassa. Lisäperukkeiden käyttö on kielletty (SM-lohipilkkisäännöt!). Kilpailun järjestäjällä on oikeus tarkistaa kilpailijan välineet joko ennen kilpailua tai sen aikana. Kalan väsytys ja koukkaus on tehtävä itse. Kilpailuun osallistuvan avustajan käyttö on sallittu vain nuorten sarjoissa. Reiän kairauksessa saa avustaa kaikkia. Jos kahden tai useamman kilpailijan siimat sotkeutuvat kalaa väsytettäessä ja kala saadaan ylös, kuuluu kala kilpailijalle, jonka vieheeseen se on tarttunut ensimmäiseksi. Kilpailuaikana tarttunut kala pitää tuoda punnitukseen siirtymäajan puitteissa.
7. Saaliskalat punnitaan suolistamatta.
8. Osakilpailussa saatu saalis punnitaan LUMESTA JA JÄÄSTÄ PUHTAINA ja tulos ilmoitetaan grammoina. Jos saaliin paino on useammalla kilpailijalla sama, on voittaja kilpailija, jolla on lukumääräisesti enemmän kaloja. Jos sekin on tasan, on voittaja suurimman kalan saanut. Osakilpailuissa jaetaan jokaisessa kilpailussa sarjassaan 1000 pistettä. Henkilökohtaiset pisteet lasketaan verrattuna saalis osakilpailun sarjan kokonaissaaliiseen. Vähintään sarjojen kolme parasta palkitaan viimeisen osakilpailun jälkeen. Cupin kokonaispisteiden ollessa tasan, ratkaisee voittajan ko. kilpailijoiden suurempi yhteissaalis. Osakilpailujen palkinnot jaetaan paikan päällä eikä niitä toimiteta jälkikäteen.
9. Jääkairan kooksi suositellaan 6-8 tuumaa. Pilkkiminen ja reiän kairaaminen viisi metriä (Kirkkolahti 3 m) lähemmäksi toista kilpailijaa on kielletty. Pilkkimisen aikana on kairan oltava kairattuna pystyyn. Siirtymäajan aikana saa kairata kisan vapojen lukumäärän reikiä (2).
10. Lähdössä ja maalissa on kairan terän ja nostokoukun oltava ehdottomasti suojattuna.
11. Kilpailusääntöjen rikkominen aiheuttaa ko. kilpailijan hylkäämisen ko. osakilpailussa ja cupissa. Päätöksen hylkäämisestä tekee tuomarineuvosto. Tuomarineuvoston apuna toimivat osakilpailun järjestäjän nimeämät valvojat.
12. Jokainen kilpailija osallistuu osakilpailuihin omalla vastuullaan.
13. Tuomarineuvostoon kuuluu kolme jäsentä, joista yksi osakilpailun järjestäjän kilpailematon edustaja, yksi kilpailuun osallistuja ja yksi cupin edustaja. Kilpailua koskevat protestit on jätettävä tuomarineuvoston puheenjohtajalle 10 minuutin kuluessa tulosten julkistamisesta. Tuomarineuvoston päätöksestä ei voi valittaa.
14. Jokainen osallistuja saa kussakin osakilpailussa yhden arpalipun. Viimeisen osakilpailun yhteydessä arvotaan Normarkin tuotteita.
15. Lumikengät sallittu. 
16. Kilpailualueen roskaaminen on kielletty.

 

 


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
07.06.2020 20:14 Kesän kisat 2020 Lisää >>
01.06.2020 17:52 SVKn seurakirje 2-2020 Lisää >>
29.05.2020 13:36 Päivitetty ohjeistus koskien kalastusharrastustoiminnan järjestämistä Lisää >>
25.05.2020 19:11 SVKn yhteistiedote: Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta Lisää >>

 

 

 

 

©2020 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy