SVKn jäsenille yhteistyökumppaniltamme Alandialta   (Julkaistu: 29.11.2016 12:38)

 

Harvinainen mutta tosi intohimo

 

Mies istui veneessään sormeillen virvelin kelaa. Kuvaaja tarkensi linssinsä häneen ja oli tullut aika esittää etukäteen valmistelemani haastattelukysymykset. Varastetaanko kalastustarvikkeita nykyisin paljon? Miltä tuntuisi jos omat välineet vietäisiin?

 

Vastaus tuli täydellisenä yllätyksenä.

 

Olemme tehneet töitä Alandian kalastusvakuutuksen parissa reilun vuoden. Kyse on varsin suoraviivaisesta ja selkeästä vapaa-ajankalastajien turvasta: kun veneellä ja kalastustarvikkeilla on kunnon suoja, vakuutus  on hyvä.

 

Itse tuote ei olekaan ollut projektin hankala osuus.

 

Henkilökohtaisena haasteenani on ollut ymmärtää, mitä vapaa-ajankalastaja todella ajattelee ja kuinka hän harrastukseensa suhtautuu. Olen itse täysin veneihmisiä. Viskaan vanhan ABU Krokodilin veteen viitisen kertaa vuodessa. Voidakseni hyvällä omalla tunnolla kertoa uudesta kalastusvakuutuksestamme, koin tarvitsevani tutustumista aiheeseen.

 

Tein siis kotiläksyt ja päädyin kolmeen johtopäätökseen;

 

Yhä useampi suomalainen valitsee harrastuksekseen kalastuksen (demografia on tässä tärkeä taustatekijä: elämme pidempään ja melko terveinä). Entistä useampi nainen aloittaa kalastuksen (tästä en voi esittää vankkoja todisteita, vaan nojaan keskusteluihin osaavien kalaoppaiden kanssa). Vapaa-ajankalastus on entistä enemmän high-tech -laji ja houkuttaa uusia, nuorempia kohderyhmiä.

 

Kolme järkeenkäypää ja harkittua päätelmää. Mutta silti listalta puuttui se tärkein. Vapaa-ajankalastajien kokema intohimo oli jäänyt tavoittamatta. Ja ilman tuon intohimon ymmärtämistä puhuisin vakuutuksista kuin kuka tahansa kaupparatsu.

 

Onnekseni käytettävissä oli Kalastus-lehden päätoimittajan Antti Zetterbergin asiantuntemus. Antti on vuosien mittaan ollut avuksi useaan otteeseen. Silti hänen roolinsa tämänkertaisen pulman ratkaisijana oli melkoinen yllätys.

 

Olimme sopineet Antin kanssa muutaman lyhyen videon koostamisesta. Tarkoitus oli jakaa ihmisille tietoa varkaista, jotka aina vain hanakammin vaanivat kalastusveneitä ja -varusteita. Näin silmissäni suomalaiseen tapaan tiukan haastattelun Antin veneellä.

 

Mutta sitä ei tullutkaan.

 

Antin päästessä puhumaan vavoistaan ja keloistaan, hänestä kuoriutui aivan eri mies. Harjoiteltujen vastausten sijaan sain kuunnella tarinaa suoraan sydämestä. Vastaavaa aitoa intohimoa ei odota suomalaisen miehen suusta.

 

Kun Antti lopuksi vertasi kalakamppeidensa menetystä oman lapsen katoamiseen, ymmärsin vihdoin, mitä intohimoinen suhde kalastukseen todella tarkoittaa.

 

Kiitokset Antti, että jaoit aidot tunteesi!!

 

Tutustu Alandian Kalastusvakuutukseen >

 

 


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
09.06.2020 15:51 SVKn tiedote: Uusi Kalastajan kuuma linja ratkoo kansalaisten kalastuspulmia - Tutkimus: Harrastuksen esteenä myös tiedon puute Lisää >>
07.06.2020 20:20 Kyöstin muistolle Lisää >>
07.06.2020 20:14 Kesän kisat 2020 Lisää >>
01.06.2020 17:52 SVKn seurakirje 2-2020 Lisää >>
29.05.2020 13:36 Päivitetty ohjeistus koskien kalastusharrastustoiminnan järjestämistä Lisää >>
25.05.2020 19:11 SVKn yhteistiedote: Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta Lisää >>

 

 

 

 

©2020 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy