SVKn seurakirje 1/2017   (Julkaistu: 22.02.2017 15:32)

 

SVK                                                                                                     Helsingissä 22.2.2017

Seurakirje 1/2017

 

1.SVK:n kevätkokous 22.4.

2. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta

3. Fisuun –nettisivut, kalastuskerhot ja tapahtumat julkisiksi 
4. Ohjaajatreffit ja Nuori vetäjä-koulutus, läntinen alue Vaasa 28.-29.4. ja idässä syyskuussa

5. Valtakunnallinen kalastuspäivä 17.5.

6. Valtakunnalliset leirit 
7. Nuorten onki- ja perhepäivät, piristysruiske seurallenne!
8. Vapapäivänä 17.6. nuoret kalastavat Metsähallituskohteissa ilmaiseksi
9. Kalakiva -kerhotukipaketit jaossa
10. Askarteluideoita otetaan vastaan

11. Vapaa-ajan Kalastaja -lehden lukijamatkat

12. Vapaa-ajan Kalastaja 2017 aikataulu

13. Kilpailutoimintaa talvella ja keväällä

14. Seurakirje vain sähköpostilla, ilmoittakaa seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoite

15. Valistusmateriaalia seurojen käyttöön


 

1. SVK:n kevätkokous 22.4.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kevätkokous pidetään lauantaina 22.4. Hotelli Arthurissa Helsingissä.

Asia jonka seura tai vapaa-ajankalastajapiiri haluaa kevätkokouksen käsiteltäväksi ja päätettäväksi tulee esittää SVK:n hallitukselle 30 päivää ennen kevätkokouksen pitämistä. Mikäli seuranne haluaa jonkin asian kevätkokouksen käsittelyyn, se on syytä hyvissä ajoin esittää omalle vapaa-ajankalastajapiirille, joka päättää sen esittämisestä kevätkokouksen käsiteltäväksi.

 

2. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta
SVK:lla on runsaasti jäsenetuja, joita henkilöjäsenet voivat hyödyntää jäsenkortin avulla. Jäsenedut löytyvät kotisivuilta www.vapaa-ajankalastaja.fi => Järjestö => Jäsenedut, ja lisäksi matkailun jäsenedut => Matkailu => Matkailun jäsenetuja.

 

3. Fisuun -nettisivut                                                                            

HUOM! Tapahtumien ilmoittaminen ja etsiminen on uudistunut. Sivuille odotetaan ilmoitettavan kaikki lapsille, nuorille ja perheille tarkoitetut tapahtumat ja toiminnat, joihin kaivataan osallistujia. Olipa kyseessä sitten kerho, leiri, nuorten kilpailu, onki- ja perhepäivä, nuorille tarkoitettu kalastusseura tai muu kalastustempaus, niin niistä kaikista odotetaan ilmoituksia. Myös Valtakunnallisen kalastuspäivän ja Vapapäivän tapahtumat halutaan fisuun-sivuille. 
Ilmoitusvaiheessa valitaan tapahtuman tyyppi sekä täytetään pyydetyt kohdat, kuten tapahtumapaikan merkitseminen kartalle. Ilmoituksen yhteydessä voi tehdä tarvikepyynnön SVK:lle. Halutessaan voi aktivoida myös ilmoittautumislomakkeen, jota kannattaa esimerkiksi leirejä ilmoittaessa hyödyntää. 
Onnistuneesti täytetyt tapahtumailmoitukset ilmestyvät hyväksymisen jälkeen Fisuun-sivulle osoitteeseen www.fisuun.fi/tulevia-kalastustapahtumia. Siellä tapahtumia voi etsiä tapahtumatyypin ja ajankohdan avulla tai karttaa hyödyntäen. Mikäli ilmoittautumislomake on käytössä, voi Fisuun-sivuilla vieraileva nuori suoraan ilmoittautua tapahtumaan, jolloin ilmoittautumisesta lähtee sähköposti-ilmoitus tapahtuman yhteyshenkilölle.

 

4. Ohjaajatreffit ja Nuori vetäjä-koulutus, läntinen alue Vaasa 28.-29.4. ja idässä syyskuussa.

Jälleen järjestetään koulutusta nuorten kanssa toimiville seuratoimijoille. Tilaisuudet on suunnattu erityisesti vapaa-ajankalastajapiirien nuoriso- ja perhetoimikuntien jäsenille sekä seurojen nuorisotoimijoille. Myös kalakummit ovat tervetulleita.

Samalla järjestetään myös Nuori vetäjä-koulutuksen ensimmäinen osio, joten kaikki innokkaat 16-20-vuotiaat nuoret mukaan koulutukseen!

 

LÄNTINEN koulutus järjestetään Vaasassa, Alskathemmetin leirikeskuksessa pe 28.- la 29.4.

Tarkempi ohjelma postitetaan piireille myöhemmin ja se löytyy lähiaikoina osoitteesta www.vapaa-ajankalastaja.fi à nuoret

SVK tarjoaa jäsenilleen ohjelman, majoituksen ja ruokailut, sekä korvaa matkakulut 25 snt/km + 2 snt/ lisähenkilö tai matkalippujen hinta. Muistattehan käyttää kimppakyytejä!

Piirien toivotaan välittävän tietoa koulutuksesta seuroille, jotta kaikki kiinnostuneet saataisiin mukaan.

Tilaisuuksiin mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Varaa paikkasi ajoissa!

Ilmoittautuminen: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön toimistoon Jaana Piskoselle p. 050 597 4933 tai sähköposti jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi Ilmoittautumiset 19.4. mennessä. Ilmoitathan ruoka-allergioista.

Lisätiedustelut Janne Rautanen, p. 0400 946 968, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

ITÄINEN KOULUTUS syyskuussa (aika ja paikka avoin)
 

5. Valtakunnallinen kalastuspäivä 17.5.

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään keskiviikkona toukokuun 17. päivänä. Järjestelyistä vastaa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö yhdessä piiriensä ja seurojensa kanssa. Tämän vuoden teema on ”100 lasissa fisuun” ja teemapäivän rungon muodostavat alueelliset tapahtumat, joissa kalastusharrastusta esitellään monipuolisesti. Olkaa siis aktiivisesti yhteydessä lähiseudun kouluihinne ja tarjotkaa tietoa alueenne tulevasta tapahtumasta/tapahtumista. SVK auttaa tarvittaessa tapahtumien järjestämisissä. Pyydämme ilmoittamaan tiedot tapahtumapaikoista ja yhteyshenkilöistä Marcus Wikströmille: marcus.wikstrom(at)vapaa-ajankalastaja.fi, puh. 045 110 2126. Häneltä ja Petter Nisséniltä (p. 0500 440 923, s-posti: petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi) saa lisätietoja.

 

6. Valtakunnalliset leirit

Nuorille ja perheille suunnattuja valtakunnallisia leirejä järjestetään 3-4. Leireille voivat osallistua nuoret koko maan alueelta. 
Osanottomaksut ovat erittäin edullisia ja leiripassit sisältävät leireillä täyden ylläpidon ruokailun ja ohjelman kera. Mainostattehan leirejä jäsenille tai kerätkää kalaseurastanne mukava porukka mukaan viihtymään.

Nuorten leirit ovat pääsääntöisesti tarkoitettu 10-17-vuotiaille ja perheleirit aikuiselle yhdessä nuoren kanssa tai perheille. Tarkempia lisätietoja leireistä löytyy kevään aikana osoitteessa www.fisuun.fi.

HAKU: Oletteko kiinnostuneet järjestämään Fisuun- leirin nuorille kesän 2017 aikana. Ottakaa yhteyttä janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi tai puh. 0400 946 968. Leirille myönnetään taloudellista ja työntekijätukea.

Kyrmyniska-pilkkileiri 3.-5.2. Pälkäne (järjestetty).

Fisuun-leiri Loviisan Sarvisalossa 10.-13.6.
Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri yhdessä SVK.n kanssa järjestää valtakunnallisen Fisuun-kalastusleirin Solkullan leirikeskuksessa, http://www.solkulla.fi/ . Leirillä majoitutaan joko parakki- tai telttamajoituksessa, jos osallistujien määrä ylittää petipaikkojen määrän. Vaikka kyse onkin nuorten leiristä, niin nuori voi halutessaan tuoda yhden aikuisen mukanaan. Leirillä kalastetaan pääasiassa veneistä leiripaikan läheisellä merialueella (ahven, kuha, hauki ja onkien särkikalat). 
Leirin hinta on SVK:n jäsenseurojen jäsenille 50 € ja ulkopuolisille 70 €. Hinta sisältää majoituksen, saunan ja ruokailut sekä venekyydin kalastamista varten. 
Ilmoittautumiset 1.6. mennessä ilmoittautumislomakkeen kautta, lisätietoa ja linkki ilmoittautumiseen www.fisuun.fi . Leirille mahtuu 35 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
Lisätiedot Börje Uimonen, borje.uimonen@gmail.com, 045 694 8084.

Perheleiri Särkisalossa 10.-13.8.
Palatsi Fishing Team yhdessä SVK.n kanssa järjestää valtakunnallisen perheleirin Särkisalossa Klippulan leirikeskuksessa. Leiri on tarkoitettu perheille tai aikuiselle yhdessä nuoren kanssa. Leirillä kalastetaan pääasiassa veneistä leiripaikan läheisellä merialueella tai leirikeskuksen rannasta (ahven, kuha, hauki ja onkien särkikalat). 
Leirin hintatiedot sekä ohjelma tarkentuvat kevään aikana. Lisätietoa löydät myöhemmin www.fisuun.fi -sivustolta. 
Lisätietoja leiristä Jaana Vetikko puh. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi.

7. Nuorten onki- ja perhepäivät, piristysruiske seurallenne!

Paikalliset kalastustapahtumat ovat seuranne sekä kalastusharrastuksen parasta markkinointia.

SVK:n nuoriso- ja perhetoimikunta kutsuu kaikki seurat mukaan talkoisiin ja jakaa jälleen ilmaisia mitalisarjoja kalaseuroille nuorten onki- ja perhepäiviin.

Järjestäkää leppoisa tapahtuma, jolla saatte kerättyä yhteen kalastuksesta kiinnostuneet nuoret sekä perheet. Onkipäivän voi järjestää myös muiden kalastusmuotojen kuin onginnan ympärille. Tapahtuman yhteydessä kannattaa markkinoida seuranne tapahtumia ja jäsenyyttä.

HUOM. Onki- ja perhepäivien ilmoittaminen ja mitalisarjojen tilaaminen tehdään nettilomakkeella osoitteessa www.fisuun.fi/kalastustapahtuman-ilmoittaminen. Valitse tapahtumatyypiksi ”Onkipäivä” ja täytä pyydetyt kohdat. Ilmoita tarvitsemiesi mitalisarjojen kokonaismäärä kohdassa ”Tarvikepyyntö”. Kirjoita samaan laatikkoon myös arvio tapahtumaan osallistuvien lasten, nuorten sekä aikuisten määristä.

Näkyvyys on tärkeää. Pyytäkää tapahtumiin paikallismedian edustajia sekä mainostakaa tilaisuutta oman paikkakuntanne Facebook-ryhmässä. Muistattehan päivän jälkeen palauttaa meille oheisen palautelomakkeen.
HUOM! Monin paikoin tapahtumiin on saatavilla avustusta Ely-keskuksen myöntämistä varoista. Kysykää tuesta lisää omasta vapaa-ajankalastajapiiristänne.

Lisätietoja onki- ja perhepäivistä voi kysyä Jannelta p. 0400 946 968 tai janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

8. Vapapäivänä 17.6. nuoret kalastavat Metsähallituskohteissa ilmaiseksi

SVK yhteistyössä Metsähallituksen kanssa järjestää lauantaina 17.6. klo 10-15 kaikille alle 18-vuotiaille ilmaisen kalastustapahtuman Vapapäivän kaikkiaan yhdellätoista Metsähallituksen virkistyskalastuskohteella. Kyseisenä päivänä juhlitaan 100-vuotiaan Suomen kesän päivää. Oheisten kohteiden lisäksi nuorilla on mahdollisuus kalastaa muuallakin Metsähallituksen kalastuskohteissa ilmaiseksi 17.6. vuorokauden ajan. Katso myöhemmin keväällä lisätietoja tapahtumasta www.fisuun.fi ja Facebook à vapapäivä.

Vapapäivän kohteet ovat (alustava tieto): 
 

Teijo, Matildajärvi (ilmoittautuminen luontotalolla)

Ikaalinen, Teerilampi

Lammi (Evo), Niemisjärvet

Yhteyshenkilö: Janne Rautanen, janne.rautanen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 0400 946 968.

 

Kivijärvi, Heikinlampi

Yhteyshenkilö: Juha Ojaharju, juha.ojaharju(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 045 113 3050

 

Nurmes, Peurajärvi

Lieksa, Änäkäinen (Ruunaa on nyt ns. omatoimikohde)

Mikkelin Valkea

Yhteyshenkilö: Janne Tarkiainen, janne.tarkiainen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 044 547 9116

 

Rovaniemi, Vikaköngäs

Sievi, Maasydänjärvi

Sodankylä, Ahvenlampi

Suomussalmi, Hossa

(Kuhmon Syväjärvi ja Vaalan Manamasalo omatoimikohteina).

Yhteyshenkilö: Petter Nissen, petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 0500 440 923

 

9. Kalakiva -kerhotukipaketit jaossa

Kalakiva -kerhotukijärjestelmä on kalaseuroja nuorisotoimintaan kannustava tukimuoto, jonka tavoitteena on kalakerhotoiminnan käynnistäminen ja nuorisojäsenmäärän kasvattaminen.

Kerhotukea voivat hakea SVK:n jäsenseurat kerhotoiminnan käynnistämiseen. Harkinnan mukaan tukipaketti voidaan myöntää myös apua tarvitseville jo toimiville kerhoille.

Tukipaketti voidaan myöntää vuosittain 10 seuralle, jotka valitaan hakemusten perusteella. Hakemukseksi riittää vapaamuotoinen perustelu, miksi seura anoo tukea. Lisäksi tarvitaan tieto nykyisestä nuorisotoiminnasta sekä nuorisojäsenmäärästä.

Hakemukset voi jättää ympärivuotisesti: Janne Rautanen, Käenpolku 3, 37830 Akaa tai janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi

Joko tekin käynnistäisitte tuellamme nuorten kalastuskerhon? Kerhojen käynnistämisessä teitä voivat auttaa SVK:n kalatalousasiantuntijat sekä kalastusohjaajamme!

Lue lisää http://www.vapaa-ajankalastaja.fi ànuoret.

 

10. Askarteluideoita otetaan vastaan

Kasvanut kerhotoiminta vaatii uusien askarteluideoiden tuottamista. Nuoriso- ja perhetoimikunta toivoo esityksiä hyviksi havaituista askarteluteemoista. Idean voi toimittaa auki kirjoitettuna tai karkean piirroksen kera osoitteeseen Janne Rautanen, Käenpolku 3, 37830 Akaa tai janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi. Palkinto uudesta ideasta!

 

11. Vapaa-ajan Kalastaja lehden lukijamatkat

 

Ruotsiin Akkajärvelle to 20.- ti 25.4.  

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) matkalla pilkitään rautua ja muita lohikaloja Ruotsin Lapissa yli 2 kilometriä korkean Akkatunturin maisemissa Stora Sjöfalletin ja Sarekin kansallispuistojen kupeessa. Akkajärvi on kymmeniä kilometrejä pitkä tunturijärvi, jonka lähistöllä on runsaasti muitakin järviä. Majoituspaikkana on Akkajärven rannalla sijaitseva STF Ritsem fjällstuga. Kohde sijaitsee lähellä Norjan rajaa Kiirunasta länteen ja perille pääsee henkilöautolla. Paikalliset kalastusluvat voi hankkia paikanpäältä. Ruotsissa ei ole valtion kalastuksenhoitomaksua. Matka on omatoiminen. Kokemus talvisissa eräolosuhteissa liikkumisesta ja kalastamisesta on tarpeen. Paikalla on mahdollisuus liikkua kalaretkillä suksilla tai omalla moottorikelkalla (ei reittimaksuja).

Lukijamatkan hinta on SVK:n jäseniltä alkaen 289 €/ hlö/ 5 vrk (ei jäsenet 309 €). Hintaan sisältyy majoitus kahden hengen huoneessa, vinkit kalastukseen ennen matkaa ja paikanpäällä. Majoitusrakennuksessamme on yhteiset keittiö- ja sosiaalitilat, jääkaapit, pakastimet, sekä wc:t  ja suihkut. Vastaanotossa palvelee kahvio/kioski. Pihasaunan käyttömahdollisuus (eri maksusta). Hintaan ei sisälly ruokailuja, kalastuslupia (hinta noin 200 SEK/ vko), kuljetuksia, henkilökohtaista kalastusopasta ja matkoja kohteeseen. Mielellään parillinen määrä lähtijöitä per kalaporukka.

Lisätiedot Petter Nissén puh. 0500 440 923 tai petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi. Ilmoittautumiset viimeistään 16.3. mennessä Jaana Piskonen puh. 050 597 4933 tai jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi. Matkalle mahtuu 14 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

 

Ruotsin Lappiin Rostojärvelle ke 26.7. - ma 31.7.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) matkalla kalastetaan harjusta, taimenta ja rautua maineikkaalla Rostojärvellä aivan pohjoisimmassa Ruotsissa. Noin 20 kilometrin pituinen järvi on yksi Ruotsin kalaisimmista erämaakohteista. Majoituspaikkana on Rostojärven mökkikylä kymmenien kilometrien päässä lähimmältä tieltä. Järveen myydään kalastuslupia vain mökkikylän asiakkaille. Perille pääsemme Polarlennon vesitasolla, joka lentää Kilpisjärveltä kohteeseen. Kalastusluvat ja moottorilla varustetut vuokraveneet voi hankkia paikanpäältä. Matka on omatoiminen. Kokemus eräolosuhteissa liikkumisesta ja kalastamisesta on suositeltavaa.

Lukijamatkan hinta on SVK:n jäseniltä alkaen 395 €/ hlö/ 5 vrk (ei jäsenet 415 €). Hintaan sisältyy majoitus neljän hengen mökissä, lennot vesitasolla kohteeseen ja takaisin, vinkit kalastukseen ennen matkaa ja paikanpäällä. Mökeissä on yhtenäinen tupa, jossa kerrossängyt, pöytäryhmä, lämmityslaitteet  ja minikeittiö. Keskuksessa palvelee kioski-info, jossa myydään kalastuslupia, hieman retkimuonaa ja vuokrataan veneitä. Laadukas sauna on erillisessä rakennuksessa vuokrattavissa tuntihintaan. Matkan hintaan ei sisälly ruokailuja, kalastuslupia (noin 8 €/ pv), henkilökohtaista kalastusopasta ja automatkoja Kilpisjärvelle. Lisätiedot majapaikasta ja sen palveluista Rostojärven Erämaaleirin kotisivuilta. Lisätiedot lentoliikenteestä Polarlennon sivuilta.

Lisätiedot Petter Nissén puh. 0500 440 923 tai petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi. Ilmoittautumiset viimeistään 15.5. mennessä Jaana Piskonen puh. 050 597 4933 tai jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi. Matkalle mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

 

Loka-marraskuu 2017 Teneriffa, matkasta tiedotetaan tarkemmin yksityiskohtien selvittyä.

 

12. Vapaa-ajan Kalastaja 2017 aikataulu ja järjestöilmoitukset
Ilmestymisajat sekä toimituksellisen aineiston ja seurailmoitusten toimitusaikataulut 2017:

lehti                  aineistopäivä                    ilmestymispäivä 
1                       5.12.-16                           27.1. 
2                       7.2.                                  31.3.
3                    11.4.                                   2.6.
4                       27.6.                                25.8. 
5                       22.8.                                13.10. 
6                       17.10.                              8.12.

Muistattehan, että seurat ja piirit voivat ilmoittaa kilpailuistaan, kokouksistaan ja muista tapahtumistaan lehtemme järjestötoimintaa –palstalla. Yksipalstainen enintään 40 mm:n ilmoitus maksaa vain 10 euroa + alv. Tätä suuremmista ilmoituksista veloitamme vain 0,50 e/ylimenevä palstamm. Ilmoitukset voi toimittaa toimitussihteerille aineistopäivään mennessä sähköpostitse jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi tai postitse: Vanha talvitie 2-6- A 11, 00580 Helsinki. Mukaan tieto, mihin numeroon ilmoitus on tarkoitettu sekä se, jos ilmoitukseen halutaan mukaan seuran logo. Logot voi toimittaa jpg- tai pdf-muodossa nelivärisinä tai mustavalkoisina.

 

13. Kilpailutoimintaa talvella ja keväällä

SM-mormuskointikisasta, SM-perhonsidonnasta, SM-lohipilkistä, SM-rautupilkistä, SM-kiiskipilkistä, SM-särkipilkistä sekä pilkinnän ja mormuskoinnin maajoukkuekarsinnoista tietoa oheisessa kilpailuliitteessä.

 

14. Seurakirje vain sähköpostilla, ilmoittakaa seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Muistattehan ilmoittaa sähköpostiosoitteen (tai –osoitteet) seurakirjeen toimitusta varten Jaana Vetikolle, jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi. Ilmoituksessa tulee olla seuran nimi, henkilön nimi, sähköpostiosoite sekä piiri. Samalla jakelulla lähetetään seurojen käyttöön ja tiedoksi mm. SM-kilpailujen kutsuja ja mediatiedotteita.

 

15. Valistusmateriaalia seurojen käyttöön

Seurat voivat tilata tilaisuuksiaan varten SVK:n tuottamaa valistusmateriaalia, jota on monipuolinen valikoima. Tilauksista peritään postituskulut. Valistusmateriaaliin voi tutustua SVK:n kotisivuilla www.vapaa-ajankalastaja.fi => kauppa => ilmaiset julkaisut.

 

 

Kalaisaa talvea ja kireitä siimoja!

Terveisin Jaana Vetikko, Markku Marttinen, Petter Nissén, Janne Rautanen, Olli Saari, Marcus Wikström, Janne Tarkiainen, Juha Ojaharju, Mika Oraluoma, Jaana Piskonen ja Tarja Lehtimäki

 

 

Kilpailutoimintaa talvella ja keväällä 2017

 

Kilpailuissa noudatetaan SVK:n kilpailutoimikunnan hyväksymiä sääntöjä, jotka löytyvät mm. netistä os. www.vapaa-ajankalastaja.fi. Kilpailukutsut on julkaistu tai julkaistaan Vapaa-ajan Kalastaja –lehdissä 1/2017 ja 2/2017.


Kutsu MM-morri 2018 karsintaan

MM-morri joukkueen karsinta vuodelle 2018 käydään Reisjärvellä 18.-19.3.2017. Kilpailupaikkana toimii Kartanohotelli Saari, osoitteessa Susisaarentie 12, 85900 Reisjärvi. Molempien päivien kilpailut käydään kaksieräisinä. Lauantain ensimmäinen kisa käydään klo 10.00-12.30 ja toinen erä 14.30-17.00. Sunnuntain ensimmäinen erä kisataan klo 9.30-12.00 ja toinen 14.00-16.30. Ruutuarvonta 4min ennen kisan alkua. Kaikki kilpailevat täydet 4 erää, eli molemmat päivät. Kilpailuun kirjallinen ennakkoilmoittautuminen 5.3.2017 mennessä osoitteeseen koukussakalaan@hotmail.com. Osallistumismaksu 50 € maksetaan paikan päällä. Majoitusmahdollisuus Kartanohotelli Saaressa. Kilpailualueet on rajattu suojavyöhykkeillä, joiden sisällä harjoittelu kielletty. Lisätietoja: Elisa Saarela p. 044 047 8601.

Kutsu SM-morriin 
SM-morri käydään la 25.3. Kouvolan Lappalanjärvellä. Kilpailukeskus Lappalanjärvi, Särkät. Opastus 6-tieltä tielle no15, osoite kilpailukeskukseen: Vehnäpellontie, 45360, VALKEALA.  Opasteita myös Mikkelin ja Heinolan suunnasta. Kilpailumaksut: aikuiset 20 €, n15v ja n19v 10 €, n12v ei maksua. Joukkueet: miehet ja miesveteraanit 20 €. Naisten ja nuorten joukkue 10 €. Lähtö noin klo 9.00. Ilmoittautuminen etukäteen 20.3. mennessä osoitteeseen sami.kainulainen2@gmail.com. Ilmoittautumisessa mainittava osallistujien nimet, sarjat ja joukkueet sekä yhteyshenkilö ja puhelinnumero. Maksu 20.3. mennessä Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin tilille FI63 80001671309921. Viestiksi maksuun merkittävä seuran ja ilmoittajan nimi. Kilpailukortit saa 25.3. kisakeskuksesta klo 7.30-8.45. Ota mukaan maksukuitti tai sen kopio. Merkityllä kilpailualueella kalastus on kielletty 19.3-25.3. välisenä aikana. La 18.3. Kouvolan mestaruuspilkit, jolloin mahdollisuus tutustua kilpailualueeseen ja kalastoon. Lisätietoja:Sami Kainulainen p. 050 559 3357 tai Veikko Karinkanta p. 040 132 5774.

Kutsu SM-lohipilkkiin

SM-lohipilkki käydään Kuopion keskustan Valkeisenlammella su 26.3. Kilpailuaika on klo 10-14 + siirtymäajat 30 min. Kilpailukeskus sijaitsee Niiralankoulun paikoitusalueella osoitteessa Huuhankatu 2, Kuopio. Osallistumismaksut: Miehet ja naiset 20 €, nuoret 19v. 10 €, joukkuemaksu (3 henkilöä) 30 €. Jälki-ilmoittautuminen 25 €. Ilmoittautumiset 12.3. mennessä sähköpostiin: ajtuomainen@gmail.com tai nettilomakkeella vapavarkaus.net. Maksu 12.3. mennessä tilille Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastapiiri FI10 478630 20032 492. Viestikenttään: ”SM-lohi”. Kilpailuohjeet, säännöt ja kartta annetaan kilpailijoille kisakansliasta kilpailukorttien yhteydessä. Kisakanslia on avoinna su klo 7 alkaen. Tiedustelut: Kyösti Kauppinen, p. 044 330 4320.


Kutsu pilkinnän maajoukkuekarsintaan vuodelle 2018

Pilkinnän maajoukkueiden loppukarsinta vuodelle 2018 käydään la 1.4.2017.  Piirit järjestävät omat alkukarsintansa tai muuten päättävät loppukilpailuun oikeuttamansa kilpailijat. Piirikohtaisia kiintiöitä ei ole. Loppukisaan pääsevät myös kaikki nuoret ja aikaisempien PM-kisojen henkilökohtaiset mitalistit sekä vuoden 2017 PM-joukkueen jäsenet. PM-pilkin juniori-ikä on 19 vuotta ja veteraani-ikä 55 vuotta. Nyt valittava joukkue osallistuu vuoden 2018 Ruotsissa käytävään PM-pilkkiin, joten karsintavuonna juniori voi olla enintään 18 vuotta ja veteraanin täytyy täyttää vähintään 54 vuotta vuoden 2017 aikana. Piirien ei tarvitse enää maksaa alkukarsinnoistaan veroja SVK:lle. Jokainen loppukilpailija maksaa paikan päällä itse osallistumismaksunsa. Loppukarsinnan osanottomaksut ovat 20 € aikuisten sarjoissa ja 10 € nuorten sarjassa. Kokoontumispaikka on Ravintola Järvihelmi osoitteessa Ouluntie 9, 92930 Pyhäntä. Ilmoittautuminen klo 7.00-8.30 välisenä aikana. Lisätietoja: Juha Syvärinen, p. 050 404 2840 ja Martti Knuutinen, p. 040 545 7380. 

Kutsu SM-kiiskipilkkiin

SM-kiiskipilkki on su 2.4. Paikkana Oulujärvi, Painuanlahti Vaalan Säräisniemessä, Alilanrannan kota. Opastus tieltä 800 Kestilä-Vaala sekä tieltä 879 Kajaani-Säräisniemi tielle 8210 Säräisniementie. Kilpailuaika klo 10-14. Siirtyminen noin klo 9.30 ja punnitusalueella oltava klo 14.30 mennessä. Ilmoittautuminen ennakkoon 20.3. mennessä postitse osoitteella SM-kiiskipilkki 2017, Juha Syvärinen, Kiutuntie 2 A, 90800 Oulu tai sitten sähköpostilla; jp.syvarinen@gmail.com. Jälki-ilmoittautua kilpailukansliassa su 2.4. klo 9.00 asti. Osanottomaksut maksettava 20.3. mennessä. Maksu Pohjois-Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiirin tilille FI95 5741 3620 3409 32. Viestiksi maksuun, minkä seuran tai yksityisen osanottajan puolesta maksu on suoritettu. Ilmoittautumisessa mainittava: piiri, seura, ilmoittajan nimi, yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero ja osoite, kilpailijan nimi, sarja. Kilpailukortit ovat noudettavissa kilpailukeskuksesta su 2.4. klo 8 alkaen. Ota mukaan maksukuitti tai kopio siitä. Osanottomaksut: aikuiset 20 € ja nuoret 10 €. Kilpailualueella pilkkiminen ja avantojen teko on kielletty 7 vrk ajan ennen kilpailupäivää. Lisätietoja: Martti Knuutinen, p. 040 545 7380.

Kutsu SM-perhonsidontaan 
SM-Perhonsidonta järjestetään 8.-9.4. Ylöjärven liikuntakeskuksessa Perhomessujen yhteydessä. Osallistumismaksu on 31.3. mennessä 40 €/hlö lohiperho- ja yleisessä sarjassa ja 25 €/hlö nuorten sarjassa. Joukkueet 30 €. Jälki-ilmoittautuneilta peritään 10 € lisämaksu. Osallistumismaksut Pirkanmaan perhokalastajat ry:n tilille FI06 2094 1800 0449 28. Viite: 19868. Joukkueen jäsenten tulee osallistua joukkuekilpailuun vähintään kahdesta eri henkilökohtaisesta sarjasta. Ilmoittautuminen: ilmoittautumiset(at)pirkanmaanperhokalastajat.fi tai Jarmo Mäkelä puh. 040 5049 005.

Kutsu SM-särkipilkkiin

SM-särkipilkki järjestetään 15.4. Kuusamojärvellä Lahtelassa Kuusamossa.  Kilpailukeskus sijaitsee Lahtelassa. Kilpailuaika on klo 10-14. Siirtyminen alkaa noin klo 9.30 ja punnitusalueella oltava klo 14.30 mennessä. Ilmoittautumiset ennakkoon 3.4. mennessä sähköpostilla vuokko.kurvinen@gmail.com tai postitse osoitteella SM-särkipilkki, Vuokko Kurvinen, Oijusluomantie 37 A, 93700 Kuusamo. Ilmoittautumisessa on oltava: piiri, seura, ilmoittajan nimi, yhteyshenkilön nimi puhelinnumero ja osoite, kilpailijan nimi ja sarja. Jälki-ilmoittautua voi paikan päällä 15.4. klo 9.00 asti. Osanottomaksut 3.4. mennessä Kuusamon Uistinseuran tilille FI85 8000 1702 0302 98.  Viestiksi maksuun, minkä seuran tai yksityisen osanottajan puolesta maksu on suoritettu. Kilpailukortit saa kilpailukeskuksesta 15.4. klo 8 alkaen. Osanottomaksut: aikuiset 20 €, nuoret 10 €. Lisätietoja: Rauno Veteläinen p. 0400 916 350.

 

Kutsu SM-rautupilkkiin

SM-rautupilkki käydään 22.4. klo 12.00-16.00 Inarin Tuulispääjärvellä. Alle 12-vuotiailla saa olla nimetty tukihenkilö, joka saa antaa kairausapua ja avustaa kalan irrottamisessa, muttei osallistua pilkkimiseen. Osanottomaksut: aikuiset 20 € ja nuoret 10 €. Joukkuemaksu 20 €. Ilmoittaudutaan kilpailupaikalla kello 10.00 alkaen (joukkuejäsenten nimet ilmoitettava etukäteen). Lisätietoja: Ensio Pehkonen p. 0400 965 356, Aarre Seurujärvi p. 0400 398 558 ja Jorma Kaaretkoski p. 040 569 6488. HUOM! SVK:n pilkkijaosto on 25.1.17 myöntänyt poikkeusluvan koskien akkukairojen käyttöä tämän vuoden SM-rautupilkissä; akkukaira on sallittu apuväline 22.4.17 kisattavassa SM-rautupilkissä.

 

 

 

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Vanha talvitie 2-6 A 11

00580 Helsinki

p. + 358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
 

www.vapaa-ajankalastaja.fi

www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.ottiopas.fi

www.fisuun.fi

 

 


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
20.09.2021 20:29 SVKn seurakirje 3-2021 Lisää >>
14.09.2021 14:15 SVKn tiedote: Street fishing -kisakiertue saatiin päätökseen - Vuoden katukalastajat tulevat Vaasasta Lisää >>
14.09.2021 14:14 SVKn yhteistiedote: Kalastonhoitomaksujen tuotto lähenee 10 miljoonaa − kalastuksen suosiossa hieman laskua viime vuodesta Lisää >>
14.09.2021 14:12 Vapaaehtoistyön tarvekartoitus Lisää >>

 

 

 

 

 

 

©2021 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy