SVKn seurakirje 2/2017   (Julkaistu: 05.06.2017 17:06)

 

 

     SVK                                                                                                                      Helsingissä                                                                                                                                                             5.6.2017                         Seurakirje 2/2017

 

 1. Kevätkokouksen asiat
 2. Toimisto on suljettu 3.7.-4.8.
 3. Kalastusohjaajat seurojen apuna
 4. Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2018 logolla
 5. SVK:n nettisivut ovat uudistuneet
 6. Vuosiviehe 2017 tilattavissa
 7. Sata lasissa kätköille -teemakilpailu
 8. Kalastusleirit 2017
 9. Vapapäivä 17.6.
 10. Kutsu Ohjaajatreffeille sekä Nuori vetäjä-koulutukseen 29.-30.9.
 11. Kilpailutoimintaa kesällä ja syksyllä
 12. Kilpailuiden uutisointi Vapaa-ajan Kalastajan nettisivuilla
 13. Kilpailuhakemukset
   

 

1. Kevätkokouksen asiat
SVK:n kevätkokouksessa Helsingissä 22.4. valittiin järjestön puheenjohtajaksi vuosiksi 2017-2018 kansanedustaja Ville Skinnari ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Saara-Sofia Sirén. Varapuheenjohtajia ovat myös kansanedustaja Reijo Hongisto, poliittinen sihteeri, erityisopettaja Timo Juurikkala ja teologian maisteri Simo Rundgren.
SVK tyrmäsi kevätkokouksessaan yhteistyöryhmien tekemät ehdotukset kalatalousaluerajoiksi Suomenlahdella ja Saaristomerellä, koska niissä ei ole otettu huomioon vaelluskalojen elinkiertoa. Maakuntauudistuksessa järjestö vaatii kalataloushallinnon itsenäisen päätöksenteon turvaamista.

 

2. Toimisto on suljettu 3.7.-4.8.

SVK:n toimisto on suljettu kesälomien vuoksi 3. heinäkuuta – 4. elokuuta välisenä aikana. Työntekijät ovat normaalisti tavoitettavissa kännykkänumeroistaan itse kunkin vuosiloma-aikaa lukuun ottamatta.

 

3Kalastusohjaajat seurojen apuna

Lasten ja nuorten kalastusharrastuksen edistämistä varten on SVK palkannut kalastusohjaajia eri puolille Suomea vuodelle 2017. Nuorisotyöhön panostavien kalastusseurojen kannattaa olla yhteydessä kalastusohjaajiin tapahtumien järjestämiseksi ja uusien toimintatapojen kehittämiseksi. Ohjaajien yhteystiedot löytyvät: http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/yhteystiedot/

 

4. Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2018 logolla

Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2018 ilmestyy tuttuun tapaan lokakuun puolivälissä. Kalenterin kanteen on mahdollisuus painaa seuran nimi tai logo. Nimikointi luo kalenterille arvokkaan ja yksilöllisen ilmeen ja se on mukava antaa lahjaksi ystäville ja seuran yhteistyökumppaneille. Nimikoidun kalenterin voi tilata 31.7.2017 mennessä oheisella tilauslomakkeella. Vähimmäistilausmäärä nimikoiduille kalentereille on 50 kpl. Yhden kalenterin hinta on 9,5 euroa. Seuran logo tulee toimittaa SVK:n toimistoon painokelpoisena originaalina tai sähköisessä muodossa (jpg- tai eps-tiedosto) 31.7. mennessä. Myöhästyneitä tilauksia emme voi ottaa huomioon.

5. SVK:n nettisivut ovat uudistuneet
Kuten varmasti ainakin osa Teistä on huomannut, on SVK:n uudet nettisivut avattu. Vanha sivustomme oli tullut auttamatta tiensä päähän, eikä enää palvellut käyttäjiään nykypäivän vaatimuksien mukaisella tavalla eri laitteissa.
Uusi sivusto on vanhaa helppokäyttöisempi, kevyempi ja visuaaliselta ilmeeltään selkeämpi. Kaiken kaikkiaan se on edeltäjäänsä käyttäjäystävällisempi. Muutos on iso ja toki varmasti menee itse kultakin hetki aikaa totutella uuteen ennen kuin sivuilta kaiken tarvitsemansa löytää.
Sivuiltamme löytyy laajasti tietoa kalastuksesta, kaloista, vesiluonnosta ja muista niihin liittyvistä asioista. Pyrimme myös tarjoamaan tiedon helposti lähestyttävässä muodossa. Sivusto on tarkoitettu kaikille kalastuksenharrastajille.

Jäsenille paljon hyötyä
Suurimman hyödyn uusista sivuista saa olemalla SVK:n jäsen. Jäsenenä pääsee rekisteröitymisen jälkeen kirjautumaan jäsensivuille (extranettiin), jota kautta voi mm. lukea Vapaa-ajan Kalastaja-lehtiä. Seurojen sihteerit voivat esimerkiksi lisätä tai poistaa seuransa jäseniä.
Ensin siis on rekisteröidyttävä, siihen tarvitset jäsennumerosi ja postinumerosi. Suora osoite rekisteröitymiseen on: http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/ensikirjautuminen/
Rekisteröitymisen jälkeen tulee sähköpostiisi salasana, jonka tarvitset käyttäjätunnuksen lisäksi sivuille kirjautumiseen. Jos salasanaa ei näy, on se todennäköisesti mennyt sähköpostin roskapostiosioon ja löytyy sieltä.
Kun käy sisäänkirjautumisen jälkeen täydentämässä oman profiilin osoitetietoja, voi jatkossa tehdä nopeammin suurkalan tai muun kalansaaliin ilmoittamisen.
Jäsensivuille pääsee kirjautumaan suoraan etusivun oikeasta reunasta, tai vaihtoehtoisesti klikkaamalla sivuston oikeassa yläkulmassa näkyvää mustaa kolmiota.
Jäsensivuilta löytyy kaikki vain SVK:n jäsenille ja seuroille tarkoitettu materiaali. Jäsenlehtien lisäksi mm. jäsenlomakkeet, seurakirjeet ja ansiomerkkijärjestelmä lomakkeineen.

Palaute ja virheistä ilmoittaminen
Uusitulla sivustollamme on vielä monta kohtaa kesken ja sivustoa päivitetään/ korjataan koko ajan resurssiemme puitteissa. Esimerkiksi verkkokauppamme ja Koolla on väliä –hankkeen sivut (www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen) eivät ole vielä toiminnassa. Pyrimme avaamaan ne mahdollisimman pian. Pyydämme kärsivällisyyttä.
Samoin sivuilta saattaa löytyä mm. linkkejä, jotka eivät vielä ohjaa oikeaan paikkaan. Näistä virheellisistä linkeistä ja myös kaikista muista virheistä, joita käyttäjät sivuiltamme löytävät, toivomme ystävällisesti ilmoitettavan osoitteessa: www.vapaa-ajankalastaja.fi/virhelomake/.

Kaikkien virheilmoituksen tehneiden kesken arvomme viisi kalastusaiheista palkintoa.
Palautetta sivuista voi lähettää myös sähköpostitse: jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

6. Vuosiviehe 2017 tilattavissa
Bete Lotto (9 g) on vatsaltaan oranssi sekä kyljeltään sinivihreä. Selkä on metallinharmaa. Kurkkua koristaa sininen väri ja silmä on tehty punamustaksi. Lippa on kullan värinen. Kyseessä on erikoisväri, jota ei ole muualta saatavissa. HUOM! Tätä väriä valmistetaan vain 200 kappaletta.
SVK:n jäsenseuroilla on mahdollisuus tilata lippoja nuorisotoiminnan rahoittamiseksi hintaan 7 €/ kappale + toimituskulut. Suositushinta ulosmyyntiin on 12 €/ kpl. Toimitus 6 kpl laatikoissa. Tilaukset SVK:n toimistolta puh. 050 597 4933 tai jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

7. Sata lasissa kätköille -teemakilpailu

Nyt kannattaa pitää silmät auki kesän kalastustapahtumissa. Niihin piilotetaan sata kätköä, joiden löytäjät palkitaan kalastusvälineillä. Uusia kätköjä paljastetaan pitkin kesää fisuun.fi netti- ja FB-sivuilla.

Kilpailu on tarkoitettu alle 18-vuotiaille. Vanhemmat voivat osallistua kätköjen etsintään lasten ja nuorten kanssa. Miltä kätkö näyttää ja miten tulee toimia sellaisen löydettyä? Lue lisätiedot osoitteesta: fisuun.fi/teemakilpailu2017.

 

8. Kalastusleirit 2017
Nuorille ja perheille suunnattuja valtakunnallisia kesäleirejä järjestetään kolme. 
Osanottomaksut ovat edullisia ja leiripassit sisältävät leireillä täyden ylläpidon ruokailun ja ohjelman kera. Nuorten leirit ovat pääsääntöisesti tarkoitettu 10-17-vuotiaille ja perheleirit aikuiselle yhdessä nuoren kanssa tai perheille. Tarkempia lisätietoja leireistä löytyy osoitteessa www.fisuun.fi-> tapahtumat
 

Fisuun-leiri Loviisan Sarvisalossa 10.-13.6.

Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri yhdessä SVK:n kanssa järjestää valtakunnallisen Fisuun-kalastusleirin Solkullan leirikeskuksessa (www.solkulla.fi). Leirillä majoitutaan joko parakki- tai telttamajoituksessa, jos osallistujien määrä ylittää petipaikkojen määrän. Vaikka kyse onkin nuorten leiristä, nuori voi halutessaan tuoda yhden aikuisen mukanaan. Leirillä kalastetaan pääasiassa veneistä leiripaikan läheisellä merialueella (ahven, kuha, hauki ja onkien särkikalat). 
Leirin hinta on SVK:n jäsenseurojen jäsenille 50 € ja ulkopuolisille 70 €. Ilmoittautumiset 1.6. mennessä ilmoittautumislomakkeen kautta, lisätietoa ja linkki ilmoittautumiseen www.fisuun.fi.  Leirille mahtuu 35 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Lisätiedot Börje Uimonen, borje.uimonen@gmail.com, 045 694 8084.
 

Fisuun-leiri Viitasaarella 26.-29.6.

Leiri on tarkoitettu kaiken ikäisille kalastajille ja myös perheille. Ohjattu toiminta on suunnattu pääosin junioreille, mutta kokeneilta vetäjiltä saavat aikuisetkin varmasti lisäoppia. 
Kolimajärvellä on monipuolinen ja runsas kalasto sekä erittäin puhdas vesi. Järvellä voi harrastaa heitto- ja vetouistelua sekä onkimista. Jalokalaa havittelevat käyttävät varmasti osan leiripäivistään jollain useista eri virtakohteista. Läheltä löytyvät Kärnän-, Kellan- ja Kymönkosket. Kalastavilla alle 65-vuotiailla aikuisilla pitää olla maksettuna kalastonhoitomaksu. Virtakohteille kaikki tarvitsevat erilliset luvat.
Leirille osallistutaan omalla vastuulla ja vakuutuksilla. Lisätiedot Risto Poijärveltä, risto.poijarvi@kotikone.fi puh. 041 522 9655 Hinta SVK:n jäsenille Alle 15 v. 60 €, vanhemmat 80 €, ei jäsenille alle 15 v. 80 €, vanhemmat 100 €.
 

Perheleiri Särkisalossa 10.-13.8.
Palatsi Fishing Team yhdessä SVK:n kanssa järjestää valtakunnallisen perheleirin Särkisalossa Klippulan leirikeskuksessa. Leiri on tarkoitettu perheille tai aikuiselle yhdessä nuoren kanssa. Leirillä kalastetaan pääasiassa veneistä leiripaikan läheisellä merialueella tai leirikeskuksen rannasta (ahven, kuha, hauki ja onkien särkikalat).  
Leiriläisten majoitus on sisätiloissa tai haluttaessa omassa teltassa, asuntoautossa tai -vaunussa. Leirille voi tuoda oman veneen. 
Leirin osallistumismaksu on 70 €/henkilö SVK:n jäsenseurojen jäseniltä ja 90 €/henkilö muilta. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Jaana Vetikko, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi, puh. 050 525 7806.


9. Vapapäivä 17.6.

Kesäloman ja Suomi 100 luonnon päivän kunniaksi kaikki alaikäiset pääsevät ilmaiseksi arvokalan pyyntiin. Vapapäivänä 17.6. lapset saavat kalastaa ilmaiseksi lähes kaikilla Metsähallituksen lohikalakohteilla.

Vapapäivä on Suomen Vapaa-ajankalastajien ja Metsähallituksen yhteistempaus, jonka tarkoitus on saada lapset kesäloman aluksi luontoon hyvän harrastuksen pariin. Uutena opastettuna kohteena on mukana Hossa, jossa avataan samana päivänä Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi Suomen 40. kansallispuisto. Lisäksi Vapapäivän oheistapahtumia on muun muassa Matildajärvellä Teijossa.

Oppaat ovat paikalla 12 kohteella. Sen lisäksi nuoret kalastajat voivat kalastaa ilmaiseksi 20 omatoimikohteella, kunhan ilmoittavat nimensä ja kohteen sähköpostitse vapapaiva@metsa.fi. Omatoimikohteella myös alaikäisen mukana tuleva huoltaja voi kalastaa Vapapäivänä ilmaiseksi.

Lisää aiheesta: www.eraluvat.fi/vapapaiva , www.fisuun.fi

Vapapäivän opastetut kohteet ovat:

Salo/Teijo: Matildajärvi, Ikaalinen: Teerilampi, Lammi (Evo): Niemisjärvet 
Yhteyshenkilö: Janne Rautanen, janne.rautanen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 0400 946 968. 
Kivijärvi: Heikinlampi 
Yhteyshenkilö: Juha Ojaharju, juha.ojaharju(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 045 113 3050 
Nurmes: Peurajärvi, Lieksa: Änäkäinen, Mikkelin Valkea 
Yhteyshenkilö: Janne Tarkiainen, janne.tarkiainen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 044 547 9116
Suomussalmi: Hossan Huosiuslampi, Rovaniemi: Vikaköngäs, Sievi: Maasydänjärvi, Sodankylä: Ahvenlampi, Kuhmo: Syväjärvi
Yhteyshenkilö: Petter Nissen, petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 0500 440 923

 

10. Kutsu Ohjaajatreffeille sekä Nuori vetäjä-koulutukseen 29.-30.9. Höytiäisen Helmessä

SVK:n nuoriso- ja perhetoimikunta kutsuu nuorisotoiminnasta kiinnostuneet itäisen alueen Ohjaajatreffeille! Tilaisuus on suunnattu erityisesti vapaa-ajankalastajapiirien nuoriso- ja perhetoimikuntien jäsenille sekä seurojen nuorisotoimijoille. Myös kummit ovat tervetulleita.
Ohessa järjestetään myös Nuori vetäjä-koulutuksen ensimmäinen osio, joten kaikki innokkaat 16-20-vuotiaat nuoret mukaan koulutukseen!

Koulutus järjestetään Katajarannassa Höytiäisen Helmessä 29.-30.9.

Lisätietoa koulutuspaikasta sekä yhteystiedot löytyvät netistä: https://www.hoytiaisenhelmi.com/vuokrattavat-tilat/rooms/e62b9fc5-f562-4982-a4f9-dc07b0a77627 , Riihilahdentie 9, 81120 Katajaranta

SVK tarjoaa jäsenilleen ohjelman, majoituksen ja ruokailut, sekä korvaa matkakulut 25 snt/km + 2 snt/lisähenkilö tai matkalippujen hinta. Muistattehan käyttää kimppakyytejä mahdollisuuksien mukaan. Piirien toivotaan välittävän tietoa koulutuksesta seuroille, jotta kaikki kiinnostuneet saataisiin mukaan. Tilaisuuteen mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Varaa paikkasi ajoissa!

Ilmoittautuminen: 
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön toimistoon Jaana Piskoselle p. 050 597 4933 tai sähköposti jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi Ilmoittautumiset keskiviikkoon 20.9. mennessä. 
Ilmoitathan ruoka-allergioista ilmoittautumisen yhteydessä tai mikäli osallistut kurssille vain toisena päivänä.
Lisätiedustelut Janne Rautanen, p. 0400 946 968, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

11. Kilpailutoimintaa kesällä ja syksyllä

Kilpailuista on oheisessa liitteessä. Kilpailukutsut, ilmoittautumisohjeet yms. löytyvät Vapaa-ajan Kalastaja –lehdistä 3/2017 ja 4/2017 sekä SVK:n kotisivuilta www.vapaa-ajankalastaja.fi
Lisätietoja SVK:n kilpailutoiminnasta saatte myös kalatalouskonsulentti Marcus Wikströmiltä p. 045 110 2126, s-posti: marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi

12. Kilpailuiden uutisointi Vapaa-ajan Kalastajan nettisivuilla
Kansainvälisten kilpailuiden sekä SM-kilpailuiden uutiset kuvineen löytyvät Vapaa-ajan Kalastajan nettisivuilta www.vapaa-ajankalastajalehti.fi. Käykäähän tutustumassa.

13. Kilpailuhakemukset
SVK:n kilpailutoimikunta jaostoineen muistuttaa piirejä ja seuroja SM-kisojen hakuprosessista ja suorastaan yllyttää olemaan asian suhteen aktiivinen! Suurin osa vuoden 2018 kisoista ovat edelleen ns. vapaata riistaa, eli ei muuta kuin hakemuksia vetämään! Hakemusten ei tarvitse olla pitkiä; lyhyt sähköposti, johon laitetaan kisa, aika, paikka sekä yhteystiedot riittää. Viestit voi laittaa joko SVK:n kilpailuvastaavalle (marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi) tai sitten jollekin kyseisen jaoston jäsenelle. Jaostot yhteystietoineen löytyvät osoitteesta www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailut. Jaostot käsittelevät anomuksia kokouksissaan, eli kerran kaksi vuodessa. Ensi vuoden kisahakemusten – lajista riippumatta – tulee olla jaostoilla viimeistään 31.8. 

Kisoja myönnettäessä käytetään yhtenä pääkriteerinä sitä, onko kisaa hakeneella piirillä viime aikoina ollut haettavaa kisaa järjestettävänä, eli myönnöissä pyritään tasapuolisuuteen ja vuoroperiaatteeseen. Jaostot myöntävät sitoville hakemuksille mielellään kisoja 2-3 vuodeksi eteenpäin, joten piirien kannattaa pohtia kisatoimintaansa ja harkita hakemuksia myös pidemmällä aikavälillä. Tämä koskee myös maajoukkuekarsintakisoja!

Muistutamme että kilpailujaostot myöntävät SM-kisojen järjestelyjä niin vapaa-ajankalastajapiireille kuin seuroillekin. On kuitenkin suotavaa, että seurat ilmoittavat omalle piirille hakuaikeistaan ennen järjestelyanomuksen lähettämistä. Suurimpien SM-kisojen osalta hakemusten on tultava piirien kautta. Näin tieto kilpailusta leviää tehokkaammin ko. piirin alueella, ja päällekkäisistä suunnitelmista vältytään. Tällaiset kisat ovat ainakin: SM-pilkki, SM-onki, SM-laituripilkki, SM-lohipilkki ja SM-särkipilkki.

 

 

 

Kalaisaa kesää ja kireitä siimoja!

 

Terveisin Jaana Vetikko, Markku Marttinen, Olli Saari, Petter Nissén, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Juha Ojaharju, Janne Tarkiainen, Tarja Lehtimäki, Jaana Piskonen ja Mika Oraluoma.

 

 

Kilpailutoimintaa kesällä ja syksyllä 2017

 

Kilpailuissa noudatetaan SVK:n kilpailutoimikunnan hyväksymiä sääntöjä, jotka löytyvät mm. netistä os. www.vapaa-ajankalastaja.fi. Kilpailukutsut on julkaistu tai julkaistaan Vapaa-ajan Kalastaja –lehdissä 3/2017 ja 4/2017 sekä kokonaan kotisivuillamme; www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailutoiminta -> SM-kutsut.

Kutsu SM-soutu-uistelun 
Soutu-uistelun SM-kilpailut Nurmeksessa 17.6. klo 11.00 - 19.00 + siirtymä lopussa 30 min. Huom! Rauhoitus 2 vrk! Venekuntakohtaisen sarjan lisäksi palkitaan paras naisvenekunta sekä nuorten alle 18 v. venekunta. Kilpailukeskus sijaitsee Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskuksessa (Lomatie 12). Kaikilla 18 - 64 v. on oltava kalastonhoitomaksu v. 2017 maksettu. Kilpailuun ilmoittaudutaan sunnuntaihin 11.6. mennessä joko sähköpostitse sirpa.hukkanen@nurmeksenkalamiehet.fi tai osoitteella SM-Soutu/Sirpa Hukkanen, Jänönkuja 1 a 4, 75500 Nurmes. Osallistumismaksu on 40 €/venekunta ja se maksetaan tilille FI44 5299 0120 0140 39 (Pielisen OP) ja kuittiin tulee laittaa merkintä ”SM-soutu” sekä osanottajien nimet. Jälki-ilmoittautuminen lähtöpaikalla kisa-aamuna klo 8.30 - 10.00. Voimassa olevat säännöt soveltuvin osin. Lisätietoja: Kari Turunen p. 045 638 7411 tai Pekka Nieminen p. 0400 956 152.

Kutsu SM-Veneongintaan

Kilpailu järjestetään 1.7. Joroisten Joroissellällä. Kilpailualueena on koko järvi. Kilpailuaika 11.00 – 15.00 + 30 min siirtymä alussa ja 60 min lopussa. Kilpailukeskus sijaitsee Venerannassa, 5-Tieltä Lentoasemantietä, josta uimarannantietä satamaan. Mestaruudet ratkotaan venekuntakohtaisesti.  Kilpailussa noudatetaan SVK:n kilpailutoimikunnan hyväksymiä sääntöjä soveltuvin osin. Ilmoittautumiset ajtuomainen@gmail.com tai paikan päällä klo 8.00 – 10.30. Moottorin käyttö on sallittu. Osanottomaksu 40 €/ venekunta. Lisätietoja: vapavarkaus.net, Antti Tuomainen, ajtuomainen@gmail.com, p. 040 825 2928 tai Tapani Kurki p. 0400 613 510.

 

Kutsu SM-kelluntarenkaaseen
Kelluntarengas SM-perho järjestetään Isojoen Kangasjärvellä 15.7. Maksimi osallistujamäärä 24 hlö. Samalla SM-karsintakilpailu. Ilmoittautumiset suoraan järjestäjälle. Vastaava järjestäjä Lounaissaariston Urheilukalastajat ry. Yhteyshenkilö Olli Toivonen puh. 050 330 7739 ollitoivonen9(at)hotmail.com.

 

Kutsu SM-kilpaonkeen

SM-kilpaonki pidetään Saimaan kanavalla Lappeenrannassa 15 -16.7. Kansolan Tuomiojalla. Kisakeskus on ”Hevoshaassa”, jonne opastus Laivatien risteyksestä. Kilpailu on kaksipäiväinen, yksi 4-tunnin erä / päivä. Kilpailuun ilmoittaudutaan etukäteen, kirjallisesti 30.6. mennessä osoitteeseen: Henri Lillman, Kurjentie 4-6 as 1 49220 Siltakylä. P. 050 546 1787 tai s-postilla henri.lillman@netti.fi. Ilmoittautumisessa on mainittava selvästi seuran nimi ja joukkueen jäsenet (5) sekä henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuvien nimet ja sarjat. Lisäksi on ilmoitettava yhteyshenkilö ja puhelinnumero. Osallistumismaksut: aikuiset 20 euroa ja nuoret 10 euroa. Joukkuekilpailu 50 euroa/joukkue. Maksut kootaan kilpailukeskuksessa osanoton varmistuksen yhteydessä. Ennakkoharjoittelu: Merkitty/ rajattu kilpailualue on rauhoitettu kalastukselta ma 10.7. alkaen.

 

Kutsu SM-heittouisteluun
Kilpailu on la 22.7. Iisalmen Haapajärvellä. Kilpailuaika klo 11-17, alussa ja lopussa 30 min siirtymäajat. Kilpailukanslia sijaitsee Haapaniemen Matkailussa, opastus Iisalmi- Pielavesi-tieltä sekä Iisalmi- Kiuruvesitieltä. SVK:n SM-heittouistelun säännöt. Osallistumismaksut 40 e/venekunta (maks. 2 hlöä), seurojen välinen joukkuekilpailu (3 venekuntaa) 30 e/joukkue. Kalojen alamitat ja kertoimet:  
Ahven 25 cm (kerroin 3), hauki 45 cm, kuha 46cm (kerroin 5) ja muut kalat 41 cm.

Ilmoittautumiset (Kyösti Kauppiselle, kyosti.kauppinen@iisalmi.fi) ja osallistumismaksut 9.7. mennessä tilille FI06 5157 0620 0475 63. Jälki-ilmoittautuminen kisa-aamuna klo 10 mennessä, 10 e lisämaksu. Lisätietoja antaa Kyösti Kauppinen, p. 044 330 4320.


Kutsu SVK:n vetouistelumestaruuskisaan

Kilpailu on su 23.7. Iisalmen Haapajärvellä. Kilpailuaika on klo 10-16, alussa ja lopussa 30 min siirtymäajat. Kilpailukanslia sijaitsee Haapaniemen Matkailun, opastus Iisalmi-Pielavesi-tie sekä Iisalmi-Kiuruvesitie. SVK:n vetouistelumestaruuskisan säännöt. Osallistumismaksut 40 e/venekunta (maks. 2 hlöä), seurojen välinen joukkuekilpailu (3 venekuntaa) 30 e/joukkue. Huom! Vaparajoitus 8 vapaa/venekunta. Kilpailukalat: Hauki (alamitta 50 cm), ahven (alamitta 25 cm, kerroin 3) ja kuha (alamitta 46 cm, kerroin 5). Ilmoittautumiset (Kyösti Kauppiselle, kyosti.kauppinen@iisalmi.fi) ja osallistumismaksut 9.7. mennessä tililleFI06 5157 0620 0475 63. Jälki-ilmoittautuminen kisa-aamuna klo 8.30 mennessä, 10 e lisämaksu. Lisätietoja antaa Kyösti Kauppinen, p. 044 330 4320.

Kutsu senioreiden SM-perhoon
Senioreiden SM-perho järjestetään Kuusamossa Kuusinkijoella 4.-6.8. Maksimi osallistujamäärä 17 hlö. Ilmoittautumiset suoraan järjestäjälle. Vastaava järjestäjä Järvi-Suomen Kilpaperhokalastajat ry. Yhteyshenkilö Petri Virolainen 050 511 8035 petri.virolainen62(at)gmail.com.


Kutsu naisten SM-perhoon
Naisten SM-perho järjestetään Kuusamossa Kuusinkijoella 4.-6.8. Maksimi osallistujamäärä 17 hlö. Ilmoittautumiset suoraan järjestäjälle. Vastaava järjestäjä Järvi-Suomen Kilpaperhokalastajat ry. Yhteyshenkilö Petri Virolainen 050 511 8035 petri.virolainen62(at)gmail.com.

Kutsu SM-perhokisaan
Perhokalastuksen SM-loppukilpailu järjestetään Kuusamossa Kitkajoella ja Ajakka/Säkkilänjärvillä 11.-13.8. Maksimi osallistujamäärä 40 hlö. Kilpailuun pääsevät mukaan perhokalastuksen kauden 2016-2017 SM-karsintakilpailuissa parhaiten menestyneet. Vastaava järjestäjä Fly Fishing Club Jyväskylä. Yhteyshenkilö Pietari Sipponen puh. 050 407 9779 pietarisipponen(at)gmail.com. SM-karsintakilpailuihin osallistumisesta lisää www.vapaa-ajankalastaja.fi => Kilpailut => SM-kutsut => SM-perhokalastus 2017.

 

Kutsu SM-onkeen

SM-onki järjestetään lauantaina 12.8. Siikalatvassa, (Pulkkilassa) Uljuan altaalla. Opastus alkaa E75 tieltä (4-tie) Siikalatvan (Pulkkilan) keskustasta 9 km pohjoiseen Pihkalan tienhaarasta. Uljuantietä 4 km oikealle Käyräkankaantielle. Sitä 300 m ja vasemmalle Arkkusaarentielle altaan suojapengertä seuraten. Kisakeskus sijaitsee Uljuan altaan pohjoisrannalla Arkkusaarentiellä. Kilpailuaika on klo 10.00–14.00, paitsi nuorten alle 12-vuotiaiden sarjassa klo 10.00–13.00. Kilpailun selostustilaisuus pidetään klo 8.00, ja n. klo 8.15 alkaa kilpailupaikkojen arvonta. Siirtyminen kilpailupaikoille tapahtuu pääsääntöisesti kävellen, osa kilpailijoista kuljetetaan linja-autoilla. Liikuntarajoitteiset voivat anoa kuljetusta ilmoittautumisen yhteydessä. Liikuttaessa mahdollisten jännitelinjojen ali tai läheisyydessä on vavat kasattava kuljetuskuntoon sekä ehdottomasti noudatettava paikalla olevien valvojien tarkempia ohjeita. Kilpailussa on piirikohtaisia rajoituksia osallistujamäärän suhteen, jonka määrä selviää lähipäivinä.

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu seuroittain piirien kautta kilpailujen nettisivuilta saatavilla lomakkeilla. Kilpailulle avataan kevään kuluessa nettiin omat kotisivut ja ne löytyvät osoitteesta www.smonki2017.com. Ilmoittautumiset on oltava järjestäjällä 28.7. mennessä (Antti Tuomainen, Ainonkuja 4, 78400 Varkaus, p. 040 835 2928, ajtuomainen@gmail.com).

KILPAILUSSA EI JÄLKI-ILMOITTAUTUMISTA! Osallistumismaksut: aikuiset 20 €, nuoret 10 €, perheet 20€, miesten ja miesveteraanien joukkueet 20€, muut joukkueet 15€. Kilpailun järjestäjä lähettää ilmoittautumisiin perustuvan seurakohtaisen osallistumismaksun ilmoitetulle yhteyshenkilölle. Osallistumismaksut pitää olla maksettuna viimeistään 31.7. Kisakanslia on avoinna pe 11.8. klo 15.00 – 18.00 ja kilpailupäivänä klo 6.00 alkaen kilpailun päättymiseen saakka. Mahdolliset muutokset joukkueisiin on tehtävä ennakkoon Antti Tuomaiselle 040 835 2928 tai viimeistään kisakansliaan kilpailuaamuna 12.8. klo 8.00 mennessä. Kilpailukortit ja muu materiaali on noudettava kisakansliasta joukkueenjohtajan toimesta joko perjantaina 11.8. kanslian aukioloaikana tai lauantaina 12.8. klo 6.00 – 8.00 välisenä aikana. Kilpailumateriaali luovutetaan ainoastaan piirin tai seuran edustajan kuittausta vastaan. Tiedustelut: Juha Syvärinen, p. 050 404 2840 tai jp.syvarinen@gmail.com.

 

SVK:n onkimaajoukkueiden karsintakilpailut vuoden 2018 joukkueisiin
Kilpailut pidetään kahtena viikonloppuna sisältäen neljä 4 h osakilpailua, yksi osakilpailu päivässä.

1. viikonloppu (kaksi osakilpailua) 26.-27.8. Kyrönjoki munakan silta, Seinäjoki. Osoite Orpanantie 2 seinäjoki. Yhteyshenkilö: Tero kankaanpää 044 547 7096. kankaanpaa.tero[at]gmail.com.
2. viikonloppu
 (kaksi osakilpailua) 30.9.-1.10 Helsingin Kyläsaaressa, Kisakeskus sijaitsee Kyläsaarenkujan päässä P-alue, yhteyshenkilöt ovat Ossi Rapeli 040 325 6800 ja Jari Seppälä 0400849061. Ilmoittautumiset viimeistään 20.8. mennessä Tero Kankaanpäälle.
Osallistumismaksut: aikuiset 50 € ja nuoret alle 19 vuotta 20 €, sisältäen kaikki osakilpailut. Maksu on suoritettava 20.8. mennessä tilille, FI79 54190140067905. Maksukuitissa on luettava "kilpaonkimaajoukkuekarsinta" ja kilpailijan nimi. Osallistumisen varmistus 1. kilpailupäivän aamuna klo 8.00-8.45 ja ruutuarvonta klo 9.00. Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan osakilpailujen yhteydessä kisa-aamuina. Voimassa olevat säännöt ovat luettavissa SVK:n nettisivuilla.
 

Kutsu nuorten SM-toimintakilpailuun

SM toimintakilpailu järjestetään Upilan leirikeskuksessa Hollolassa 26.-27.8. Kisaan kuuluu monipuolisia kalastukseen ja luontoon liittyviä tehtäviä kolmihenkisille nuorisojoukkueille.  Lisäksi joukkue tarvitsee täysi-ikäisen huoltajan.  Jokainen Vapaa-ajankalastajapiiri voi lähettää kaksi joukkuetta ja hallitseva mestaripiiri 3 joukkuetta. Säännöt löytyvät netistä www.vapaa-ajankalastaja.fi/kilpailutoimintaIlmoittautumiset heinäkuun loppuun mennessä keskusjärjestön toimistoon, p. 050 597 4933 tai jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi. Lisätietoja saat Janne Rautaselta; janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi, p. 0400 946 968 tai Pekka Kinnuselta; pekka64.kinnunen@gmail.com p. 040 724 8058. Tarkemmat tiedot lähetetään joukkueille ilmoittautumisen jälkeen. Kaikki piirit mukaan leirinomaiseen hienoon kilpailuun!

 

Kutsu nuorten SM-perhokisaan

Nuorten SM-perho järjestetään Parkanossa Viinikanjoella 19.8. Maksimi osallistujamäärä 16 hlö. Ilmoittautumiset suoraan järjestäjälle. Vastaava järjestäjä Parkanon Urheilukalastajat ry. Yhteyshenkilö Mikko Törmä puh. 050 394 8736 mikko.torma(at)edunord.fi.


Kutsu SM-joukkueperhoon
Joukkueiden SM-perho järjestetään Taivalkoskella Kostonjoella 2.-3.9. Maksimi osallistujamäärä 24 joukkuetta (3 hlö). Ilmoittatutumiset suoraan järjestäjälle. Vastaava järjestäjä Pohjanmaan Kilpaperhokalastajat ry. Yhteyshenkilö Aki Tikkanen puh. 050 594 4537 tikkanen.aki(at)hotmail.fi.


Kutsu SM-laituripilkkiin

Laituripilkinnän SM-kisat järjestetään Salon Teijolla, Matildan venesataman laitureilla la 23.9.2017 klo 10.00 alkaen. Paikkojen arvonta klo 9.00. Matilda sijaitsee Salon/Halikonlahden itäisellä rannalla, Salon keskustasta noin 22km etelään, osoitteessa Ruukinrannantie 6 Opastus Salo-Teijo-Matilda tieltä parkkeeraukseen. Ilmoittautuminen ennakkoon seurakohtaisesti 11. 9. mennessä.

Vapaamuotoiseen ilmoitukseen: kilpailijat /sarjat sekä ilmoittajan nimi ja yhteystietona puhnro.  

Ensisijaisesti sähköpostitse: jormajantunen@luukku.com tai postitse: Jorma Jantunen, Pormestarinkatu 6 D 114, 20750 TURKU. Jälki-ilmoittautuminen kisapaikalla ei ole mahdollista. Osallistumismaksut: nuoret 10 € ja aikuiset 20 €. Maksut 11.9. mennessä L-S piirin tilille FI15 5710 5220 0733 23. Viitteeksi: SM-laituri 2017 + seura. Kilpailukortit saa seuroittain kisakeskuksesta kilpailupäivänä klo 7.00 alkaen. Kilpailussa noudatetaan SM-laituripilkin sääntöjä. Kilpailupaikat ”normaalisti” lukittujen porttien takana. Kilpailupaikalla on ravintola. Tiedustelut: Jorma Jantunen, p. 050 309 1496 tai Jarmo Niitynperä, p. 040 542 7057.

Kutsu epäviralliseen MM-tuulastukseen
Epävirallinen MM-Tuulastus Pieksämäellä Pieksänjärvellä, Hietamäen osakaskunnan alueella perjantaina 15.9. klo 20.00-24.00. Kilpailukeskus Anolan Laavu, Pieksämäki. Ilmoittautumiset paikan päällä klo. 17.00 alkaen.  Järjestäjä Team Jytkyn Pyytäjät Ry. Tiedustelut Ilkka Minkkinen p. 040 718 0550 tai Ville Sipinen p. 044 370 2416.


Kutsu SM-tuulastukseen
SM-Tuulastus 2017 Pieksämäellä Naarajärvellä lauantaina 16.9. klo. 20.00-24.00. Kilpailukeskus Lomatrio, Kangasniementie 18, 76850 Naarajärvi. www.lomatrio-koskelo.fi/. Leirintäalueella on majoitusmahdollisuus. Ilmoittautumiset paikan päällä klo. 17.00 alkaen. Järjestäjä Team Jytkyn Pyytäjät Ry. Tiedustelut Ilkka Minkkinen p. 040 718 0550 tai Ville Sipinen p. 044 370 2416.

 

 

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Vanha talvitie 2-6 A 11

00580 Helsinki

p. + 358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
 

www.vapaa-ajankalastaja.fi

www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.ottiopas.fi

www.fisuun.fi

 


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
20.09.2021 20:29 SVKn seurakirje 3-2021 Lisää >>
14.09.2021 14:15 SVKn tiedote: Street fishing -kisakiertue saatiin päätökseen - Vuoden katukalastajat tulevat Vaasasta Lisää >>
14.09.2021 14:14 SVKn yhteistiedote: Kalastonhoitomaksujen tuotto lähenee 10 miljoonaa − kalastuksen suosiossa hieman laskua viime vuodesta Lisää >>
14.09.2021 14:12 Vapaaehtoistyön tarvekartoitus Lisää >>

 

 

 

 

 

 

©2021 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy