SVKn tiedote: Kalaan koko konkkaronkka! Vinkit koko perheen kalareissuun   (Julkaistu: 29.06.2017 15:03)

 

 

Kalaan koko konkkaronkka! Vinkit perheen kalareissuun

 

Kalastus on oiva ajanviettotapa sekä kesäloman mökkireissuilla että kaupungin lähikalastuskohteilla. Kalastuksen ohessa lapset pääsevät kehittämään arvokasta luontosuhdettaan ja voivat saada jopa koko elämän säilyviä lämpimiä kesämuistoja. 
 

Jos kalastus ei ole perheessä tuttu harrastus, pääsee kalojen narraamisen makuun helposti ja edullisesti hankkimalla onkisetin, joka koostuu lapsen iästä riippuen kolme- tai neljämetrisestä onkivavasta, johon liitetään onkilaite. Onkilaitteeksi on helpointa hankkia kaupan valmis kilpakohosetti, jonka siimassa on valmiiksi kiinni ohut koho, painot ja sopivan pieni koukku. Niin sanotuissa perinteisissä punavalkoisissa onkikohoseteissä on usein kohon kokoon nähden liian vähän painoja ja liian suuri koukku. Tällöin saalis voi jäädä jo välineiden puolesta saamatta. Syötiksi sopii tietenkin perinteinen onkimadon pala tai kärpäsentoukka. Muista, että koukun kärjen pitää jäädä näkyviin!

 

Kun lapsilta kysyy, mikä kalastuksessa on parasta, on vastaus tietenkin yksiselitteinen: kalojen saaminen. Jotta kalaretkestä jäisi hyvä mieli, olisi kalojen saaminen tärkeää. Aikuisen onkin hyvä etukäteen miettiä sopiva paikka kalaretkelle. Rantapusikkoja on paras välttää onkivavan kanssa heiluessa, kun taas vesikasvillisuus ja satamien jyrkät penkat houkuttelevat kaloja. Jos saalista ei satukaan tulemaan, takaavat luonnonhelmassa nautitut eväät usein onnistuneen retkipäivän.

 

Jos kaloja tulee paljon ja porukasta löytyy kisailuhenkeä, voi kalaretken tunnelmaa virittää lisää asettamalla kilpailun. Kenen saalis muodostaa lopuksi maahan asetettuna pisimmän jonon? Tai kuka saa eniten kalalajeja? Entä kuka saa koko kesän aikana eniten kalalajeja? Jos lajien tunnistaminen tuottaa päänvaivaa,fisuun.fi -nettisivuilta löytyy yleisimpien saaliskalojen esittelyt sekä Kalaklinikka, jonne voi lähettää kuvan tunnistamattomasta kalasta.

 

Tärkeintä lasten kanssa tehtävässä kalaretkessä on mennä lasten ehdoilla. Kun lapsi kyllästyy liiaksi, on hyvä lähteä kotiin. Usein tilanne on kuitenkin päinvastainen: nuorta kalastajaa on vaikeaa saada lopettamaan narrauspuuhat, onhan kalastus tosi kivaa!

 

Lisää onkimisvinkkejä löytyy osoitteesta http://www.fisuun.fi/kalastusmenetelmat/onginta

 

 

Lisätietoja:

kalastusohjaaja Maiju Puranen, puh.040 758 8724, maiju.puranen@vapaa-ajankalastaja.fi

tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 525 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Vanha talvitie 2-6 A 11

00580 Helsinki

p. + 358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
 

www.vapaa-ajankalastaja.fi

www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.ottiopas.fi

www.fisuun.fi


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
20.09.2021 20:29 SVKn seurakirje 3-2021 Lisää >>
14.09.2021 14:15 SVKn tiedote: Street fishing -kisakiertue saatiin päätökseen - Vuoden katukalastajat tulevat Vaasasta Lisää >>
14.09.2021 14:14 SVKn yhteistiedote: Kalastonhoitomaksujen tuotto lähenee 10 miljoonaa − kalastuksen suosiossa hieman laskua viime vuodesta Lisää >>
14.09.2021 14:12 Vapaaehtoistyön tarvekartoitus Lisää >>

 

 

 

 

 

 

©2021 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy