SVK Seurakirje 3/2018   (Julkaistu: 12.09.2018 19:42)

 

 

SVK Helsingissä 10.9.2018

Seurakirje 3/2018

Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous 22.-24.11.
Kalastusohjaajat seurojen apuna
Päivä kunnostuksille -kuvakisa
Valtakunnalliset leirit haussa
Kalakiva – kerhotukipaketit
Kutsu valtakunnalliseen nuoriso-ohjaaja ja Nuori Vetäjä-koulutukseen Jyväskylään 6.-7.10.
Kalatalousedustajien koulutukset marraskuussa
Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2019 ilmestyy lokakuussa
Jäsenraportit ja muuta jäsenasiaa
E-laskulla jäsenmaksun maksaminen on helppoa!
SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta
Vuoden 2019 kisat haettavissa
Kutsu SM-tietokisaan
Kilpailukalenteri 2019


1. Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous 22.-24.11. Viking Mariellalla

Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous pidetään torstai-lauantai 22.-24.11. Viking Mariellalla.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi keskusjärjestön jäsenet (vapaa-ajankalastajapiirit ja perustajajäsenet) voivat tehdä esityksiä syyskokouksen päätettäväksi. Mikäli seurasi haluaa tehdä esityksen kokouksen päätettäväksi, tulee se hyvissä ajoin esittää alueesi vapaa-ajankalastajapiirille. Piirin tulee toimittaa mahdollinen esitys SVK:n hallitukselle viimeistään 22.10.

2. Kalastusohjaajat seurojen apuna
Lasten ja nuorten kalastusharrastuksen edistämistä varten on SVK palkannut kalastusohjaajia eri puolille Suomea. Nuorisotyöhön panostavien kalastusseurojen kannattaa olla yhteydessä kalastusohjaajiin tapahtumien järjestämiseksi ja uusien toimintatapojen kehittämiseksi. Ohjaajien yhteystiedot löytyvät: http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/yhteystiedot/

3. Päivä kunnostuksille -kuvakisa

Koolla on väliä –hanke haluaa aktivoida kalastuksen harrastajia osallistumaan erilaisiin kunnostustalkoisiin. Kilpailuun osallistuminen on helppoa: Osallistu kunnostustalkoisiin ja ota sieltä kuva. Lataa kuva Faceen tai Instaan ja lisää hashtag #päiväkunnostuksille. Osallistujien joukosta arvotaan kolme voittajaa 31.10.2018, ja heille palkinnoksi lähtee kullekin kolmen vuorokauden mittainen kalastuslupa Kuhmon koskille! Lisätietoja osoitteesta http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/vas…/paiva-kunnostuksille/

4. Valtakunnalliset leirit 2019 haussa

Nuoriso- ja perhetoimikunta etsii leirinjärjestäjiä vuoden 2019 nuorten pilkkileirille sekä kahdelle kesäleirille.

Leirien tulee olla kaikille avoimia ja kesäleireille tulee sopia vähintään 25 osanottajaa. Leireille voivat osallistua nuoret sekä lapset yhdessä vanhempiensa kanssa. Kesäleiriajankohdan tulee olla kesä-elokuun välisenä aikana ja olla kestoltaan 3-6 päivää. Nuoriso- ja perhetoimikunta myöntää järjestäjille tukea 1 000-1500 €/leiri riippuen osallistujamäärästä ja muista kustannuksista. SVK:n toimihenkilöt voivat avustaa leirin järjestämisessä.

Järjestämisoikeutta voivat anoa SVK:n piirit ja/tai yksittäiset seurat.

Hakemukset tulee toimittaa 30.11.2018 mennessä osoitteeseen janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi. 
Mukaan tulee liittää tieto leiripaikasta ja alustava leiriajankohta. Eduksi on pieni kuvaus leirin tulevasta ohjelmasta ja kalastusmahdollisuuksista. Lisätiedustelut Janne Rautanen puh. 0400 946 968.

 

5. Kalakiva – kerhotukipaketit

Kalakiva – kerhotukijärjestelmä on kalaseuroja nuorisotoimintaan kannustava tukimuoto, jonka tavoitteena on kalakerhotoiminnan käynnistäminen ja nuorisojäsenmäärän kasvattaminen.

Kerhotukea voivat hakea SVK:n jäsenseurat kerhotoiminnan käynnistämiseen. Tukipaketti voidaan myöntää erityisin perustein jo toimiville kerhoille, jotka tarvitsevat materiaaliapua.

Tukipaketti voidaan myöntää vuosittain 10 seuralle, jotka valitaan hakemusten perusteella. Hakemukseksi riittää vapaamuotoinen perustelu, miksi seura anoo tukea. Lisäksi tarvitaan tieto nykyisestä nuorisotoiminnasta sekä nuorisojäsenmäärästä.

Hakemukset voi jättää ympärivuotisesti: Janne Rautanen, Käenpolku 3, 37830 Akaa tai janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi

 

6. Kutsu valtakunnalliseen nuoriso-ohjaaja ja Nuori Vetäjä-koulutukseen Jyväskylään 6.-7.10.

SVK:n nuoriso- ja perhetoimikunta kutsuu nuorisotoiminnasta kiinnostuneet koulutukseen ja vaihtamaan kokemuksia toiminnasta! Tilaisuus on suunnattu erityisesti vapaa-ajankalastajapiirien nuoriso- ja perhetoimikuntien jäsenille sekä seurojen nuorisotoimijoille. Myös kummit ovat tervetulleita.

Ohessa järjestetään myös Nuori vetäjä- koulutuksen ensimmäinen osio, joten kaikki innokkaat 16-20-vuotiaat nuoret mukaan koulutukseen!

Koulutus järjestetään Jyväskylän Kristillisessä opistossa la 6.- su 7.10. SVK vastaa osallistujien kustannuksista. Mukaan mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta! Ilmoittautumiset perjantaihin 21.9. mennessä Jaana Piskoselle, jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi tai puh. 050 597 4933.

Lisätietoa Janne Rautaselta janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi tai puh. 0400 946 968.

 

7. Kalatalousedustajien koulutukset marraskuussa

Nykyisten kalastusalueiden toiminta päättyy ja uudet organisaatiot eli kalatalousalueet aloittavat toimintansa alkuvuodesta. SVK:lla on mandaatti kahden edustajan nimeämiseen kalatalousalueiden yleisiin kokouksiin. Kalatalousalueiden uudet rajat: www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalatalousalueet/

Kalatalousalueet ovat julkisoikeudellisia yhdistyksiä, joiden tarkoituksena on kehittää alueensa kalataloutta sekä edistää jäsentensä yhteistoimintaa kalavarojen kestävän käytön ja hoidon järjestämiseksi.

Kalatalousalueiden keskeisiä tehtäviä ovat mm. kalavarojen kestävän käytön ja hoidon suunnittelu, käyttö- ja hoitosuunnitelman laadinta, toimeenpano ja sen vaikutusten seuranta, kalavarojen käyttöön ja hoitoon liittyvä tiedotus sekä kalastuksenvalvonnan järjestäminen. Kalatalousalueet tekevät myös ehdotukset vapaa-ajankalastuksen yhtenäislupajärjestelmän kehittämiseksi sekä vaelluskalojen ja uhanalaisten kalakantojen elinkierron sekä muun biologisen monimuotoisuuden turvaamiseksi tarvittavista toimista.

Edustajien ja toiminnasta kiinnostuneiden koulutukset pidetään piireittäin arki-iltoina noin kolmen tunnin koulutustapahtumina marraskuussa. Koulutusten ajankohdat ja paikat tiedotetaan lähiaikoina.

Lisätiedustelut Janne Rautaselta janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi , puh. 0400 946 968 tai oman alueen kalatalousasiantuntijalta/piiristä.

 

8. Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2019 ilmestyy lokakuussa
Vapaa-ajankalastajan kalenteri tarjoaa tuttuun tapaan vapaa-ajankalastajan tarvitsemia tietoja monipuolisesti ja tiiviissä muodossa. Vuoden 2019 kalenteri kertoo mm. katukalastuksesta, haukitehtaista, painouistimen käytöstä, onkijan ja pilkkijän syöteistä, vastuullisesta vapaa-ajankalastuksesta ja paljon muusta. Kaikki harrastuksesi tärkeät yhteystiedot ja päivämäärät, kalastajan solmut, otteita kalastuslaista, kalanimi- ja ennätyskalalistat sekä kalojen ottipäivät löytyvät kalenterista.

Oman Vapaa-ajankalastajan kalenterisi voit tilata hintaan 11 euroa. Tilatessasi niitä myyntiin vähintään 10 kappaletta, laskutamme vain 9 euroa/ kalenteri. Vuoden 2019 kalenteri ilmestyy lokakuun alussa. Tilauksen voit tehdä SVK:n toimistoon vaikka heti (jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi, puh. 050 597 4933).

 

Kala- ja eräseuroille myyntikilpailu!
Eniten Vapaa-ajankalastajan kalenteria 2019 myynyt seura palkitaan 120 euron arvoisella tavarapalkinnolla, jos myynti ylittää 200 kalenteria ja 60 euron tavarapalkinnolla, jos myynti jää alle 200 kalenterin. Toiseksi eniten niitä myynyt seura palkitaan 60 euron tavarapalkinnolla. Kaikki myyntikilpailuun osallistuneet seurat osallistuvat 60 euron arvoisen tavarapalkinnon arvontaan. Kilpailuaika on kalenterin ilmestymisestä 31.1.2019 saakka.

 

9. Jäsenraportit ja muuta jäsenasiaa

Seurat voivat pyytää pitkin vuotta tarpeensa mukaan erilaisia jäsenraportteja. Ne lähetetään pääsääntöisesti sähköisessä muodossa.

Henkilörekisteritietoja ei saa enää lähettää tavallisella sähköpostiviestillä. SVK on valinnut tietojen suojaustavaksi 7-Zip -ohjelman, jolloin saajalle lähetetään puhelimeen tekstiviestillä tiedoston avaamiseen tarvittava salasana tai vaihtoehtoisesti salasana voidaan antaa puhelinkeskustelussa.
Nykyään ollaan entistä tarkempia, kenelle tietoja annetaan. Tästä syystä seuran toimihenkilötiedot tulee pitää ajan tasalla. Vain jäsenrekisterissämme oleville toimihenkilöille voi antaa oman seuransa jäsen- ym. tietoja. Puhelimitse niitä ei anneta. Toimihenkilöllä tulee olla rekisterissämme sähköpostiosoite, jos tietoja kysellään sähköpostitse.

 

Muistattehan, että jäsenlaskun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus. Ylimääräisten maksukehotusten välttämiseksi jäsenen tai seuran tulee ilmoittaa mahdollisimman pian jäsenen erosta, kun jäsenlaskut on lähetetty tai mieluummin jo ennen laskutusta.

Uusilla jäsenlomakkeilla kerätään myös jäsenten sähköpostiosoitteita extranettiin kirjautumista varten. Muistattehan käyttää niitä ilmoittaessanne uusia jäseniä seuraanne!

 

10. E-laskulla (sähköinen lasku) jäsenmaksun maksaminen on helppoa!

Saat maksettavan jäsenmaksulaskun tiedot suoraan verkkopankkiisi; sinun tarvitsee vain tarkistaa tiedot ja vahvistaa lasku maksuun. Halutessasi voit myös asettaa maksulle automaattisen maksatuksen.

E-laskun käyttöönotolla laskun tietoja ei tarvitse näppäillä, virhemahdollisuudet poistuvat, lasku ei katoa, lasku menee maksuun eräpäivänä tai haluttuna maksupäivänä. E-lasku on nopea, helppo ja vaivaton tapa maksaa lasku.

 

Näin teet e-laskusopimuksen

1. Siirry laskuttajaluetteloon verkkopankissasi

2. Valitse laskuttaja, jolta haluat tilata e-laskun (Hae laskuttajan nimellä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö tai Y-tunnuksella 1644332-4)

3. Tee e-laskusopimus (tarvitset jonkin aikaisemman jäsenlaskumme viitenumeron)

 

Näin maksat e-laskun

1. Klikkaa e-laskun saapumisilmoitusta

2. Tarkista laskun tiedot

3. Vahvista ja hyväksy lasku pankkitunnuksillasi

 

Vinkki! Saat aina uudesta e-laskusta ilmoituksen verkkopankkiisi, mutta voit lisäksi tilata siitä erillisen ilmoituksen sähköpostiisi tai matkapuhelinnumeroosi.

 

11. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta
SVK:lla on runsaasti jäsenetuja, joita jäsenet voivat hyödyntää jäsenkortin avulla. Jäsenedut löytyvät kotisivuilta www.vapaa-ajankalastaja.fi => Järjestö => Jäsenedut sekä lisäksi matkailun jäsenedut => Matkailu => Matkailun jäsenetuja.

 

12. Vuoden 2019 SM-kisat haettavissa
SVK:n kilpailutoimikunta jaostoineen haluaa muistuttaa piirejä ja seuroja SM-kisojen hausta. Hakemusten ei tarvitse olla pitkiä; lyhyt sähköposti, johon laitetaan kisa, aika, paikka sekä yhteystiedot riittää. Viestit voi laittaa joko SVK:n kilpailuvastaavalle (marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi) tai sitten jollekin kyseisen jaoston jäsenelle. Jaostot yhteystietoineen löytyvät osoitteesta www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailut. Jaostot käsittelevät nykyään anomuksia jatkuvasti, eikä vain kerran-kaksi vuodessa. Viimeistään nyt kannattaa laittaa hakemukset vetämään, jotta vuoden 2019 kilpakalenteri saadaan ajoissa lyötyä lukkoon. Silloin myös piirien toimintakalenterit saadaan tehtyä niille sovitetussa aikataulussa.

Kisoja myönnettäessä käytetään yhtenä pääkriteerinä sitä, onko kisaa hakeneella piirillä viime aikoina ollut haettavaa kisaa järjestettävänä, eli myönnöissä pyritään tasapuolisuuteen ja vuoroperiaatteeseen. Jaostot myöntävät sitoville hakemuksille mielellään kisoja 2-3 vuodeksi eteenpäin, joten piirien kannattaa pohtia kisatoimintaansa ja harkita hakemuksia myös pidemmällä aikavälillä. Tämä koskee myös maajoukkuekarsintakisoja.

Muistutamme että kilpailujaostot myöntävät SM-kisojen järjestelyjä niin vapaa-ajankalastajapiireille kuin seuroillekin. On kuitenkin suotavaa, että seurat ilmoittavat omalle piirilleen hakuaikeistaan ennen järjestelyanomuksen lähettämistä. Suurimpien SM-kisojen osalta hakemusten on tultava piirien kautta. Näin tieto kilpailusta leviää tehokkaammin ko. piirin alueella, ja päällekkäisistä suunnitelmista vältytään. Tällaisia kisoja ovat ainakin SM-pilkki, SM-onki, SM-laituripilkki, SM-lohipilkki ja SM-särkipilkki.

 

13. Kutsu SM-tietokisaan

Kilpailut järjestetään Sepänkeskuksessa, (osoite: Kyllikinkatu 1) Jyväskylässä 17.11. klo 14 alkaen. Mestaruudet ratkaistaan nuorten (alle 18v.) sekä aikuisten sarjassa. SM-tietokilpailuun piirien osallistumista rajoitetaan seuraavasti: 
nuorten sarja: kaksi parasta joukkuetta pääsee finaaliin.
yleinen sarja: kaksi parasta joukkuetta pääsee finaaliin.

Lisäksi SVK:lla on uudistetun säännöstön mukaisesti oikeus kutsua kaksi (2) ulkopuolista joukkuetta SM-tietokilpailuun.

 

Nuorten sarjaan on varattu omat kysymyksensä ja vaikeusaste on kohdistettu vastaamaan ko. sarjaa.

Kilpailuissa noudatetaan SVK:n kilpailutoimikunnan hyväksymiä sääntöjä. Kilpailuun ilmoittaudutaan ennakkoon 14.11. mennessä sähköpostitse marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi tai postitse osoitteeseen: SVK/ Marcus Wikström, Vanha Talvitie 2-6 A 11, 00580 Hki. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä joukkueen jäsenet sekä seura ja piiri, jota joukkueet edustavat.

 

Kulkuyhteydet: Reittiohje rautatieasemalta Sepänkeskukseen: http://goo.gl/maps/loja2.

Tietoa Sepänkeskuksesta (Kyllikinkatu 1, 40100 Jyväskylä): http://www.kyt.fi/index.php/sepankeskus/
Kartta: http://goo.gl/maps/uRwnd

Huom! Kilpapaikalla EI ole ruokailumahdollisuutta. Kisapaikan läheisyydestä löytyy lisäksi sekä ruokapaikkoja että kahviloita. Lisätietoja: Marcus Wikström p. 045 110 2126 tai marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

14.Kilpailukalenteri 2019
Kilpailukalenteri täydentyy syksyn mittaan.

2.3. SM-pilkin esikisa, Kemin merialue, Kemi 
(alustava aika)

9.3. Pilkkimaajoukkueiden loppukarsinta, paikka 
salainen

10.3. SM-särkipilkki, Lappeenranta

6.4. SM-pilkki, Kemin merialue, Kemi

15.-16.7. SM-viehe (alustava aika)

 

 

Kalaisaa syksyä ja kireitä siimoja!

Terveisin Jaana Vetikko, Markku Marttinen, Petter Nissén, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Janne Tarkiainen, Juha Ojaharju, Olli Saari, Mika Oraluoma, Janne Antila, Jaana Piskonen ja Tarja Lehtimäki

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
01.07.2019 17:24 Tiedote piireille ja seuroille eläinsuojelulain mukaisesta kalastuksesta Lisää >>
03.06.2019 15:17 SVKn tiedote: Näppäriltä nettikartoilta löytyvät tiedot Suomen kalastuspaikoista Lisää >>
30.05.2019 15:04 SVKn tiedote: Street Fishing tuo kalastuskilpailut kesäkaupunkien keskustoihin Lisää >>
28.05.2019 22:09 Vapaa-ajankalastajapiirien ja seurojen kilpailujärjestäjille ja kilpailijoille Lisää >>
14.05.2019 15:27 SVKn Seurakirje 2/2019 Lisää >>
06.05.2019 19:51 Kesän kisat. Onki, kilpaonki ja laituripilkki. Lisää >>
06.05.2019 19:39 Vetouistelun Savonia-cup 2019 Lisää >>

 

 

 

 

©2019 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy