SVKn seurakirje 1-2020   (Julkaistu: 06.02.2020 18:02)

 

 

SVK                                                                                                                           
Helsingissä 6.2.2020

Seurakirje 1/2020

 

 

1. SVK:n kevätkokous

2. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta

3. Vapaa-ajan Kalastaja -lehden lukijamatkat
4. Vuoden Vapaa-ajankalastaja

5. Vuoden lähikalastuspaikka on haussa

6. Kutsu Viehekalastuksen SM-kilpailuun

7. Muuta kilpailutoimintaa talvella ja keväällä
8. Fisuun-nettisivut, kalastuskerhot ja tapahtumat julkisiksi

9. PilkkiVapapäivää vietetään hiihtolomaviikoilla
10. Valtakunnalliset leirit

11. SVK 20: Suomi pilkkii -tapahtumat 14.3. Kajaanissa, Lahdessa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Nurmijärvellä

12. Vapapäivänä 6.6. nuoret kalastavat Metsähallituskohteissa ilmaiseksi!

13. Mitalisarjoja lasten, nuorten ja perheiden kalastuspäiviin!
14. Vapaa-ajan Kalastaja 2020 aikataulu

15. Seurakirje vain sähköpostilla, ilmoittakaa seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoite

16. Valistusmateriaalia seurojen käyttöön

 

1. SVK:n kevätkokous

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kevätkokous pidetään lauantaina 25.4. Hotelli Arthurissa Helsingissä.

Asia, jonka seura tai vapaa-ajankalastajapiiri haluaa kevätkokouksen käsiteltäväksi ja päätettäväksi, tulee esittää SVK:n hallitukselle 30 päivää ennen kevätkokouksen pitämistä. Mikäli seuranne haluaa jonkin asian kevätkokouksen käsittelyyn, se on syytä hyvissä ajoin esittää omalle vapaa-ajankalastajapiirille, joka päättää sen esittämisestä kevätkokouksen käsiteltäväksi.

 

2. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta
SVK:lla on runsaasti jäsenetuja, joita henkilöjäsenet voivat hyödyntää jäsenkortin avulla. Jäsenedut löytyvät kotisivuilta www.vapaa-ajankalastaja.fi => Järjestö => Jäsenedut, ja lisäksi matkailun jäsenedut => Matkailu => Matkailun jäsenetuja.

 

3. Vapaa-ajan Kalastaja -lehden lukijamatkat

Vapaa-ajan Kalastajan lukijamatka Norjaan Näätämöön ma 13.- pe 17.4.2020

Matkalla pilkitään rautua ja muita lohikaloja Norjan Lapissa Näätämön alueella. Alueella on kymmeniä järviä, joista on mahdollisuus pilkkiä lohikaloja.
Majoituspaikkana on Näätämöjoen rannalla sijaitseva Neiden Fjellstue -mökkikylä. Kohde sijaitsee lähellä Suomen rajaa, perille pääsee henkilöautolla. Fjellstuen asiakkaina suomalaisillakin on pääsy pilkille Finnmarkin muutoin rajoitetuille kalavesille. Paikalliset kalastusluvat voi hankkia paikan päältä. Norjassa ei ole valtion kalastuksenhoitomaksua pilkinnässä.
Matka on omatoiminen. Kokemus talvisissa eräolosuhteissa liikkumisesta ja kalastamisesta on hyväksi. Paikalla on mahdollisuus liikkua kalaretkillä suksilla tai omalla moottorikelkalla (ei reittimaksuja).
Lukijamatkan hinta on SVK:n jäseniltä alkaen 195 euroa/hlö/4 vrk (ei jäsenet 215 euroa). Hintaan sisältyy majoitus 2-4 hengen mökissä, sauna joka ilta, vinkit kalastukseen ennen matkaa ja paikan päällä. Mökeissä on yhteiset sosiaalitilat, minikeittiö ja jääkaappi. Wc:t ja suihkut erillisessä rakennuksessa. Mökkikylässä on ruokaravintola A-oikeuksin. Mahdollisuus omatoimiseen ruokailuun tai ravintolan palveluihin. Hintaan ei sisälly ruokailuja, kalastuslupia ja välineiden desinfiointia, kuljetuksia, henkilökohtaista kalastusopasta ja matkoja kohteeseen. Mielellään parillinen määrä lähtijöitä per kalaporukka. Lisätietoja mökkikylän palveluista Neiden Fjellstuen kotisivuilta neidenfjellstue.com.
Lisätiedot: Petter Nissén puh. 0500 440 923 tai petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fiIlmoittautumiset viimeistään 13.3. mennessä: Jaana Piskonen puh. 050 597 4933 tai jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi. Matkalle mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Vapaa-ajan Kalastaja -lehden lukijamatka Kilpisjärvelle 27.-31.7.2020
Matkalla kalastetaan tunturimaisemissa Kilpisjärven ympäristössä monipuolisilla kalavesillä. Matkan tukikohta on tasokasta majoitusta tarjoava Saivaaramökit Kilpisjärven keskustan tuntumassa lähellä palveluja.
Alueella on mahdollista kalastaa harjusta, rautua sekä siikaa tunturivesillä ja päiväretkellä Jäämerelle voi harrastaa myös merikalastusta. Helposti saavutettavia huippukohteita ovat muun muassa suurharjusten Könkämäeno ja pienen patikkamatkan päässä tieltä sijaitseva Ailakkajärvi. Kilpisjärvestä voi tavoitella kookasta rautua tai patikoida Saanajärvelle raudunpyyntiin rantakalastuksen merkeissä. Antoisia siikavesiä on tarjolla useita ja joissakin kohteissa myös taimenta.
Lukijamatkan hinta on SVK:n jäseniltä alkaen 135 euroa/hlö/4 vrk (ei jäsenet 155 euroa). Hintaan sisältyy majoitus 4-6 hengen tasokkaissa mökeissä, joissa on oma sauna joka mökissä, kodinkoneet, täysi keittiövarustus, jääkaappi pakastinlokerolla, TV ja wifi-yhteys. Pihalta löytyy kota, jossa on tulipaikka ja savustusmahdollisuus sekä näköala Saanatunturille. Majoituspaikka on Kilpisjärven kylän palveluiden kaupan, huoltoaseman ja ravintoloiden läheisyydessä. Matkalla on tarjolla monipuoliset palvelut ja autolla pääsee pihaan.
Matkalla on mukana paikalliset kalavedet tunteva matkanvetäjä, jolta saa vinkkejä kalastukseen ennen matkaa ja kohteessa. Kalastus kohteessa on omatoimista ja itselle sopivan aikataulun mukaan. Muutama vene löytyy eri kohteissa mökkien asiakkaille vuokralle. Hintaan ei sisälly ruokailuja, kalastuslupia, kuljetuksia, henkilökohtaista kalastusopasta ja matkoja kohteeseen. Nyt mukaan reissuun kalakaverin tai pikkuporukan kanssa!
Lisätiedot: Petter Nissén puh. 0500 440 923 tai petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi.
Ilmoittautumiset viimeistään 15.5. mennessä: Jaana Piskonen puh. 050 597 4933 tai jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi. Matkalle mahtuu 16-20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
Majapaikan kotisivuilta voit tutustua mökkeihin ja puitteisiin www.saivaaramokit.fi.

4. Vuoden Vapaa-ajankalastaja

Muistutamme, että Vuoden Vapaa-ajankalastajan valinta on ovella. Jokaisen vapaa-ajankalastajapiirin toivotaan esittävän mahdollisimman pian yhden ansiokkaan henkilön perusteluineen. Kilpailutoimikunta tekee päätöksensä helmikuun aikana. Kilpailutoimikunnan valintaan vaikuttavat seuraavat kriteerit: aktiivinen osallistuminen järjestön eri SM-kisoihin, aktiivinen osallistuminen seuratoimintaan sekä medianäkyvyys (esim. jonkun lajin uusi SE). Titteli myönnetään kerran vuodessa yhdelle SVK:n jäsenelle.

Vuoden Vapaa-ajankalastaja saa palkinnokseen kiertopokaalin sekä pienemmän palkinnon, joka jää voittajalle muistoksi.

Ehdotukset kalatalousasiantuntija Marcus Wikströmille, p. 045 110 2126 tai marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fimahdollisimman nopeasti!

 

5. Vuoden lähikalastuspaikka on haussa

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö etsii jälleen vuoden lähikalastuspaikkaa. Valinnassa otetaan huomioon mm. kalastuspaikan sijainti (kaupunki-/taajama-alueella), kalan saamisen todennäköisyys, saavutettavuus myös julkisilla kulkuvälineillä, lasten ja liikuntaesteisten kalastusmahdollisuus sekä lupien ja tiedon saatavuus.

Ehdotuksia vuoden lähikalastuspaikaksi voivat tehdä vapaa-ajankalastajapiirit ja niiden jäsenseurat. Perustellut ehdotukset tulee lähettää 14.2. mennessä sähköpostilla osoitteeseen juha.ojaharju@vapaa-ajankalastaja.fi tai kirjeitse Juha Ojaharju, Keskustie 52, 63100 Kuortane. Ehdotukseen on suotavaa liittää tietoa paikasta ja mahdollisuuksien mukaan myös valokuvia.

6. Kutsu Viehekalastuksen SM-kilpailuun
Kaksipäiväinen kilpailu järjestään pe-la (varapäivänä su) 12.-14.6. Puruvedellä. Kilpailu koostuu erillisistä SM-Ahven ja SM-Hauki-kilpailupäivistä, joissa jaetaan myös SM-mitalit parhaille venekunnille. Viehekalastuksen Suomen mestariksi julkistetaan päiväkohtaisten sijoituspisteiden perusteella parhaiten menestynyt venekunta ja joukkue. Viisi pisintä kalaa/laji ratkaisee, ja kilpailija saa käyttää kerrallaan vain yhtä vapaa ja viehettä. Venekuntaan kuuluu kaksi kilpailijaa ja joukkueeseen kaksi venekuntaa. Joukkuesarjan osallistuminen on mahdollista SVK:n jäsenseuroille sekä yrityksille.
Lisätiedot kilpailusta, palkinnoista ja ilmoittautumisesta paljastetaan Vene 20 -messuilla 8.2. ja sen jälkeen osoitteessa: www.viehekalastuksen-sm.fi.

7. Muuta kilpailutoimintaa talvella ja keväällä
SM-mormuskointikisasta, SM-lohipilkistä, SM-rautupilkistä, SM-kiiskipilkistä, SM-särkipilkistä sekä pilkinnän ja mormuskoinnin maajoukkuekarsinnoista tietoa oheisessa kilpailuliitteessä.

8. Fisuun-nettisivut, kalastuskerhot ja tapahtumat julkisiksi

Ilmoittakaa omat nuorisotapahtumanne tai kalakerhonne Fisuun-sivuille tapahtumalomakkeen kautta, jotta alueenne nuoret ja perheet löytävät mukaan tapahtumiinne.

                                                                                                         

9. PilkkiVapapäivää vietetään hiihtolomaviikoilla
Kesän riemukkain kalastustapahtuma Vapapäivä sai vuonna 2019 kaverikseen talvisen Pilkkivapapäivän. Tapahtuma sai erinomaisen vastaanoton, joten Pilkkivapapäivää vietetään myös vuoden 2020 hiihtolomaviikoilla eri puolilla Suomea.

Pilkkivapapäivänä kalastus on kaikille alle 18-vuotiaille ilmaista. Ilmoittautumispisteeltä saa Fisuun-tarran, joka toimii kalastuslupana tapahtuman ajan. Saaliskiintiö on kaksi lohikalaa/nuori.

Aikuiset voivat ostaa itselleen kalastusluvan normaalin käytännön mukaisesti esimerkiksi verkkokaupasta. Huomaathan, että automaattinumeroista soittamalla tilattavat luvat ovat poistuneet käytöstä vuoden 2020 alussa operaattorin luopuessa nykyisen järjestelmän ylläpidosta. Kaikki Pilkkivapapäivän kohteet ovat ns. erityiskalastuskohteita, joissa lupa vaaditaan myös pilkkimiseen.

Paikalla on Suomen Vapaa-ajankalastajien kalakummeja opastamassa nuoria pilkinnän saloihin. Kalastaa voi joko omilla välineillä tai lainavavalla, joita on tarjolla rajoitetusti. Järjestäjä tarjoaa nuorille kalastajille myös mehua ja makkaraa!

Pilkkivapapäivän kohteet:

Lammi (Evo), Niemisjärvet lauantai 22.2. kello 9–15
Teijo, Matildanjärvi lauantai 22.2. kello 9–15
Yhteyshenkilö: Janne Rautanen, janne.rautanen(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 0400 946968

Kinnula, Heikinlampi lauantai 22.2. kello 9–15
Yhteyshenkilö: Juha Ojaharju, juha.ojaharju(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 045 113 3050

Mikkelin Valkea keskiviikko 26.2. kello 9–15
Yhteyshenkilö: Janne Tarkiainen, janne.tarkiainen(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 044 547 9116

Kuhmo, Syväjärvi tiistai 3.3. kello 9–15
Sievi, Maasydänjärvi lauantai 7.3. kello 9–15
Yhteyshenkilö: Petter Nissen, petter.nissen(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 0500 440 923


10. Valtakunnalliset leirit
Valtakunnallisia leirejä järjestetään tänä vuonna viisi. Juhlavuoden leiritarjonta käynnistyy nuorten pilkkileirillä Hollolassa 28.2.-1.3. Leiri on jo täynnä, mutta 20.3.-22.3. Kerimäellä järjestettävällä toisella valtakunnalliselle pilkkileirillä on vielä muutama paikka avoinna. Valtakunnallinen nuorten kesäleiri pidetään Rautavaaralla Metsäkartanossa 6.7.-8.7. ja perheiden kalastukselliset kesäleirit Suomussalmella Hossassa 22.6.-25.6. sekä Hollolassa Upilan leirikeskuksessa 31.7.- 2.8.      
Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet leireistä löytyvät Fisuun.fi-tapahtumahaun kautta!

11. SVK 20: Suomi pilkkii -tapahtumat 14.3. Kajaanissa, Lahdessa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Nurmijärvellä

Juhlavuoden Suomi pilkkii -tapahtumat houkuttelevat nuoria ja lapsiperheitä lauantaina 14.3. Kajaanissa (päätapahtuma), Lahdessa, Mikkelissä, Jyväskylässä ja Nurmijärvellä - lue lisää www.vapaa-ajankalastaja.fi/juhlavuosi, seuraa paikallista ilmoittelua, tule mukaan ja välitä viestiä! Näissä perheystävällisissä pilkkitapahtumissa talvista kalastuksen iloa kaiken ikäisille, erityisesti lapsille ja nuorille. Tapahtumat ovat hyvä paikka levittää tietoa omasta toiminnasta kentälle ja houkutella mukaan uusia nuoria jäseniä. Tuodaan pilkkikauden tunnelmaa esille jokainen tunnistein #suomipilkkii #suomikalastaa2020 #vapaa_ajankalastajat @vapaa_ajankalastajat. 

 

Ja Suomi madepilkkii -tapahtumathan ovat jo aivan kulman takana - lota lota siis kaikille! Helmikuun 8. päivä toivomme, että myös te suuntaatte jäiden mahdollistaessa turvallisesti mateenpilkintään, joko juhlavuoden paikallistapahtumiin tai omiin lähivesiin. Kutsukaa jokainen yksi ei kalastava tuttava mukaan tutustumaan lajiin. Jakakaa myös omat tunnelma- ja saaliskuvanne sosiaalisessa mediassa tunnistein #suomikalastaa2020 #suomimadepilkkii @vapaa_ajankalastajat. Yhdessä olemme enemmän!

Lisätiedot: juhlakoordinaattori Johanna Antila, 050 573 9332, johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi

 

12. Vapapäivänä 6.6. nuoret kalastavat Metsähallituskohteissa ilmaiseksi

SVK yhteistyössä Metsähallituksen kanssa järjestää lauantaina 6.6. klo 10-15 kaikille alle 18-vuotiaille ilmaisen kalastustapahtuman Vapapäivän kaikkiaan kahdellatoista Metsähallituksen virkistyskalastuskohteella. Opastettujen kohteiden lisäksi nuorilla on mahdollisuus kalastaa muuallakin Metsähallituksen kalastuskohteissa ilmaiseksi 6.6. vuorokauden ajan.

Katso myöhemmin keväällä lisätietoja tapahtumasta www.fisuun.fi  ja Facebookàvapapäivä.

Vapapäivän kohteet ovat (alustava tieto):

Teijo, Matildajärvi
Ikaalinen, Teerilampi
Lammi (Evo), Niemisjärvet
Yhteyshenkilö: Janne Rautanen, janne.rautanen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 0400 946968.

 

Kivijärvi, Heikinlampi
Yhteyshenkilö: Juha Ojaharju, juha.ojaharju(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 045 113 3050

Nurmes, Peurajärvi
Lieksa, Änäkäinen (Ruunaa on nyt ns. omatoimikohde)
Mikkelin Valkea
Yhteyshenkilö: Janne Tarkiainen, janne.tarkiainen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 044 547 9116

 

Rovaniemi, Vikaköngäs
Sievi, Maasydänjärvi (kaikki viehekalastus sallittua tapahtuman aikana)
Sodankylä, Ahvenlampi
Kuhmo, Syväjärvi
Vaala, Manamansalo
Yhteyshenkilö: Petter Nissen, petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 0500 440 923

 

13. Mitalisarjoja lasten, nuorten ja perheiden kalastuspäiviin!
SVK jakaa jälleen mitaleja nuorten ja perheiden kalastuspäiviin, joiden tavoitteena on edistää lasten, nuorten ja perheiden monipuolista kalastusta ja sekä saada kohderyhmä lähtemään kalaan ja tutustumaan kalastusseurojen toimintaan. Kalastuspäivän voi järjestää minkä tahansa kalastusmuodon ympärille, mutta lasten kestosuosikkeja ovat onkiminen ja heittokalastus. Tapahtuman yhteydessä kannattaa markkinoida seuran muita tapahtumia sekä jäsenyyttä. Myös alueellenne palkattuja nuorten ja lasten kalastusohjaajia voi pyytää tapahtumiin järjestämään toimintaa.

Näkyvyyttä ei ole koskaan liikaa, joten tapahtumiin kannattaa pyytää paikallismedian edustajia tekemään juttua tapahtumasta sekä seuran toiminnasta. Tilaisuutta markkinoidessa, on hyvä muistaa paikkakunnalla toimivat puskaradiot sekä muut somekanavat. Ilmoitattehan tapahtumanne myös www.fisuun.fi-sivuille tapahtumalomakkeella (kalastustapahtuman ilmoittaminen – onki- ja perhepäivä), jotta tapahtumanne saadaan näkyviin tapahtumakartalle. Laittakaa kohtaan ”tarvikepyyntö SVK:lle” maininta tarvitsemienne mitalisarjojen määrästä (max. 4 sarjaa/tapahtuma).

Lisätietoja onki- ja perhepäivistä voi kysyä Jannelta p. 044 547 9116 tai janne.tarkiainen@vapaa-ajankalastaja.fi.

14. Vapaa-ajan Kalastaja 2020 aikataulu ja järjestöilmoitukset
Ilmestymisajat sekä toimituksellisen aineiston ja seurailmoitusten toimitusaikataulut 2020:

lehti                  aineistopäivä  ilmestymispäivä
1                        3.12.-19                                     24.1.
2                        28.1.                                           27.3.
3                        7.4.                                             29.5.
4                        16.6.                                           14.8.
5                        18.8.                                           9.10.
6                        13.10.                                         4.12.

Muistattehan, että seurat ja piirit voivat ilmoittaa kilpailuistaan, kokouksistaan ja muista tapahtumistaan lehtemme järjestötoimintaa-palstalla. Yksipalstainen enintään 40 mm:n ilmoitus maksaa vain 10 euroa + alv. Tätä suuremmista ilmoituksista veloitamme vain 0,50 euroa/ylimenevä palstamm. Ilmoitukset voi toimittaa päätoimittajalle aineistopäivään mennessä sähköpostitse jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi tai postitse: Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki. Mukaan tieto, mihin numeroon ilmoitus on tarkoitettu sekä se, jos ilmoitukseen halutaan mukaan seuran logo. Logot voi toimittaa jpg- tai pdf-muodossa nelivärisinä tai mustavalkoisina.

 

15. Seurakirje vain sähköpostilla, ilmoittakaa seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Muistattehan ilmoittaa sähköpostiosoitteen (tai -osoitteet) seurakirjeen toimitusta varten Jaana Vetikolle, jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi. Ilmoituksessa tulee olla seuran nimi, henkilön nimi, sähköpostiosoite sekä piiri. Samalla jakelulla lähetetään seurojen käyttöön ja tiedoksi mm. SM-kilpailujen kutsuja ja mediatiedotteita.

 

16. Valistusmateriaalia seurojen käyttöön

Seurat voivat tilata tilaisuuksiaan varten SVK:n tuottamaa valistusmateriaalia, jota on monipuolinen valikoima. Tilauksista peritään postituskulut. Valistusmateriaaliin voi tutustua SVK:n kotisivuilla www.vapaa-ajankalastaja.fi => kauppa => ilmaiset julkaisut.

 

Kalaisaa talvea ja kireitä siimoja!

Terveisin Jaana Vetikko, Olli Saari, Petter Nissén, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Janne Tarkiainen, Juha Ojaharju, Janne Antila, Jaana Piskonen, Ismo Malin, Johanna Antila ja Tarja Lehtimäki

 

 

Kilpailutoimintaa talvella ja keväällä 2020

 

Kilpailuissa noudatetaan SVK:n kilpailutoimikunnan hyväksymiä sääntöjä, jotka löytyvät mm. netistä os. www.vapaa-ajankalastaja.fi. Kilpailukutsut on julkaistu tai julkaistaan Vapaa-ajan Kalastaja -lehdissä 1/2020 ja 2/2020.


Kutsu pilkinnän maajoukkuekarsintaan vuodelle 2021

Pilkinnän maajoukkueiden loppukarsinta vuodelle 2021 käydään la 22.2.2020. Piirit järjestävät omat alkukarsintansa tai muuten päättävät loppukilpailuun oikeuttamansa kilpailijat. Varsinaisia piirikohtaisia kiintiöitä ei ole. Loppukisaan pääsevät myös kaikki nuoret ja aikaisempien PM-kisojen henkilökohtaiset mitalistit sekä vuoden 2020 PM-joukkueen jäsenet. PM-pilkin juniori-ikä on 19 vuotta, veteraani-ikä 55 vuotta ja vanhempi veteraani-ikä 70 vuotta. Nyt valittava joukkue osallistuu vuoden 2021 Ruotsissa käytävään PM-pilkkiin, joten karsintavuonna juniori voi olla enintään 18 vuotta, veteraanin täytyy täyttää vähintään 54 vuotta ja vanhemman veteraanin 69 vuotta vuoden 2020 aikana. Piirien ei tarvitse enää maksaa alkukarsinnoistaan veroja SVK:lle. Jokainen loppukilpailija maksaa paikan päällä itse osallistumismaksunsa. Loppukarsinnan osanottomaksut ovat 20 € aikuisten sarjoissa ja 10 € nuorten sarjassa. Kokoontumispaikkana on Vierumäen Matkakeidas, Tervalammentie 1, 19110 Vierumäki(Huom! Kokoontumispaikka on siis muuttunut! Ilmoittautuminen klo 7.00-8.30 välisenä aikana.
Huom! Akkukaira on sallittu kaikille 70v. täyttäneille! Sillä saa kuitenkin kairata vain yhden reiän kerralla. GPS ja kaikki muut elektroniset laitteet (myös puhelimet) ovat kiellettyjä. Kellonaikaa tulee siis katsoa ainoastaan kellosta, ei puhelimesta tms. Puhelinta saa käyttää vain aidossa hätätilanteessa; soitot hätänumeroon ovat siis sallittuja. (Pilkkijaoston linjaus 7.2.2018) Lisätietoja: Jari Mäkelä, p. 040 723 4128.

Kutsu SM-pilkin esikisaan
SM-pilkin esikilpailu la 29.2. Kuopiossa. Vuoden 2020 pilkinnän Suomen mestaruuskilpailun esikisan järjestää Pohjois-Savon vapaa-ajankalastajapiiri ry. Kilpailukeskus ja kilpailutoimisto sijaitsevat kilpailupaikan välittömässä läheisyydessä Sorsasalon raviradalla. Kilpailuaika kaikissa sarjoissa on klo 10.00-14.00. Kilpailualueelle siirtyminen alkaa noin klo. 9.15 annettavalla äänimerkillä, ja maalialueelle kilpailijan on palattava klo. 15.00 mennessä. Kilpailualue sijaitsee Pohjois-Kallavedellä. Lähtö- ja punnitusalue sijaitsee 450 metriä kilpailukeskuksesta itään Valkeisenlahdessa. Kilpailualueesta on saatavilla karttoja kisajärjestäjältä 2 euron kappalehintaan. Kilpailutoimisto avataan kilpailupäivän aamuna klo 7.00. Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailutoimistossa kilpailupäivän aamuna klo 9.00 mennessä. Osanottomaksut ovat - aikuisten sarjoissa 15 euroa, nuoret kilpailevat ilmaiseksi. Lisätietoja: kilpailujohtaja Kyösti Kauppinen, p. 044 330 4320 sekä varajohtaja Aarne Keurulainen, p. 041 436 1199.

Kutsu MM-morrikarsintaan vuodelle 2021
MM-morrin joukkuekarsinta vuodelle 2021 järjestetään Lestijärvellä 14.-15.3.2020. Kokoontuminen kalasatamassa; Rantatie, 69440 Lestijärvi. Molempien päivien kilpailut käydään kaksieräisinä. Lauantain ensimmäinen kisa käydään klo 10-12.30 ja toinen erä 14.30-17.00. Sunnuntain ensimmäinen erä 9.30-12.00 ja toinen 14-16.30. Ruutuarvonta 45 minuuttia ennen kisan alkua. Kaikki kilpailevat täydet 4 erää eli molemmat päivät. Kilpailuun kirjallinen ennakkoilmoittautuminen 8.3. mennessä osoitteeseen petriah_@hotmail.com. Osallistumismaksu 50 € maksetaan paikan päällä. Kilpailuruudut merkitään viimeistään 2 vrk ennen kilpailua. Harjoittelu 10 metriä lähempänä ruutua kielletty! Tiedustelut Petri Ahola, p. 050 342 0497.

Kutsu SM-morriin 2020

Mormuskoinnin SM-kilpailu pidetään lauantaina 21.3. Vetelissä Räyringin järvellä. Kilpailukeskuksena toimii vanha meijeri, osoitteessa Palokankaantie 30, 69820 Räyrinki.

Kilpailumaksut ovat aikuisten sarjoissa 20 euroa, nuoret ilmaiseksi. Joukkuemaksut mies-/miesveteraanisarjoissa ovat 30 euroa, nais-/naisveteraanisarjoissa 20 euroa ja nuoret ilmaiseksi.
Ilmoittautuminen vain etukäteen 13.3. mennessä osoitteeseen antti.sillanpaa@metsagroup.com. Ilmoittautumisessa on mainittava osallistujien nimet, sarjat ja joukkueet sekä yhteyshenkilö ja puhelinnumero. Maksut tulee suorittaa 13.3. mennessä Vetelin virkistyskalastajien tilille FI83 5512 0040 0098 13Viestikenttään seuran ja ilmoittajan nimi. Kilpailukortit saa esittämällä maksukuitin tai kopion. Laajempi suoja-alue, jossa kilpailuruudut sijaitsevat merkataan jäälle viimeistään 7 vuorokautta ennen kilpailua, jonka jälkeen ko. alueella harjoittelu ja liikkuminen on kielletty! Lisätietoja: Antti Sillanpää, p. 050 433 0030.


Kutsu SM-pilkkiin
SM-pilkki käydään la 28.3. Kuopiossa. Kilpailukeskus ja kilpailutoimisto sijaitsevat osoitteessa Puikkarintie 41, Sorsasalo, 70420 Kuopio. Kilpailuaika kaikissa sarjoissa klo 10.00-14.00. Kilpailualueelle siirtyminen noin klo 9.15 ja maalialueelle on palattava klo 15.00 mennessä.
Kilpailualue sijaitsee Pohjois-Kallavedellä.  Karttoja saa kisajärjestäjältä 2 euron kappalehintaan. Kartta julkaistaan SM-pilkki 2020 -käsiohjelmassa. Kilpailualueella kaikki harjoittelu kielletty 14.-28.3. klo 10.00 välisenä aikana. Kilpailualueella suoritetaan harjoituskiellon aikana valvontaa. Henkilökohtaiset sarjat ovat avoimet kaikille pilkinnän harrastajille. Kilpailuissa noudatetaan SVK:n hyväksymiä sääntöjä. Säännöt julkaistaan SM-pilkki 2020 käsiohjelmassa ja ne ovat nähtävänä kilpailukeskuksessa sekä SM-pilkin verkkosivuilla. Kilpailutoimisto avoinna pe 27.3. klo 15-20 Hotelli Isovalkeisella, os. Majaniementie 2, Päiväranta, 70420 Kuopio. Kilpailuaamuna kilpailutoimisto löytyy osoitteesta Puikkarintie 41, Sorsasalo, 70420 Kuopio ja se avataan klo 7.00. Kisatoimiston sähköpostiosoite: ajtuomainen@gmail.com ja puhelin toimiston aukioloaikoina p. 040 835 2928. Ilmoittautuminen verkkosivujen lomakkeella (www.smpilkki2020.fi). Ilmoittautumisen jälkeen yhteyshenkilölle lähetetään maksutiedot. Osanottomaksut: aikuiset 20 euroa, nuoret ilmaiseksi. Joukkuemaksut: miesten ja miesveteraanien sarjoissa 40 euroa, naisten/naisveteraanien sarjassa 30 euroa ja perhesarjassa 20 euroa. Nuorten joukkueilta ei peritä maksua. Kilpailutoimistossa voi ilmoittautua vielä pe 27.3. klo 15.00-20.00 ja la 28.3. klo 7.00- 9.00 välisinä aikoina. Jälki-ilmoittautumisista ei peritä lisämaksua! Joukkue-ilmoittautumiset ja olemassa olevien joukkueiden kokoonpanoihin tulevat muutokset tulee tehdä kilpailutoimistossa 28.3. klo 08.00 mennessä. Jälki-ilmoittautumisessa toivotaan käytettävän SVK:n jäsenkorttia. Lisätietoja: kilpailujohtaja Kyösti Kauppinen, p. 044 330 4320 sekä varajohtaja Aarne Keurulainen, p. 041 436 1199.


Kutsu SM-kiiskipilkkiin

Kiiskipilkinnän SM-kilpailut järjestetään sunnuntaina 29.3. Rantasalmen Hakojärvellä. Kilpailukeskus löytyy osoitteesta Tunnelinlavantie 42, Tuusmäki (Linkki karttaan). Kaikissa sarjoissa neljä (4) tuntia klo 10-14. Kilpailualueelle siirtyminen alkaa klo 9.30 ja kilpailijoiden on oltava punnitusalueella viimeistään klo 14.30. SM-kiiskipilkkiin ilmoittaudutaan ennakkoon 23.3. mennessä. Ilmoittautuminen tehdään erillisellä ilmoittautumislomakkeella sivulla vapavarkaus.net. Kisapaikalla voi myös jälki-ilmoittautua kisa-aamuna klo 8.00-9.00. Kilpailukortit ovat noudettavissa seuroittain kisakeskuksesta 29.3. klo 8.00 alkaen. Osanottomaksut henkilökohtaisissa sarjoissa: aikuiset 20 euroa ja nuoret ei osallistumismaksua. Joukkueet: miehet ja miesveteraanit 30 euroa/joukkue, naiset/naisveteraanit 20 euroa/joukkue, nuorten joukkueilta ei peritä maksua. Ilmainen paikoitus sijaitsee aivan kisakeskuksen yhteydessä. Palkintojen jako välittömästi protestiajan päätyttyä. Kilpailualueella pilkkiminen ja avantojenteko on kielletty 7 vrk:n ajan ennen kilpailua. Lisätietoja antaa Antti Tuomainen, p. 040 835 2928.

 

Kutsu SM-särkipilkkiin

Särkipilkin SM-kilpailut järjestetään la 4.4. Kilpailualueena Keitelejärven Muikunlahti ja kisakeskuksena toimii Aikon Kartano, os. Muikunlahdentie 165, 44500 Viitasaari. Kilpailuaika kaikissa sarjoissa klo. 10.00-14.00. Siirtymät alussa ja lopussa puoli tuntia. Ilmoittautuminen ennakkoon 23.3.2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen smsarkivts@gmail.com. Ilmoittautumisessa oltava seuraavat tiedot: piiri, seura, ilmoittajan nimi, yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero sekä osoite, kilpailijan nimi ja sarja. Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä klo. 8.45 mennessä. Ennakkoilmoittautuminen maksettava 25.3.2020 mennessä. Jälki-ilmoittautumislisä 5 euroa!

Osanottomaksut aikuisten sarjoissa 20 euroa, joukkueet miehet 30 euroa, naiset 20 euroa, nuorilta ei maksua! Maksuosoite: Viitasaaren Kalakaverit ry FI53 4753 0010 0555 32. Viestiksi maksuun: SM-särki + minkä seuran tai yksityisen puolesta maksu on maksettu. Kortit noudettavissa kilpailukeskuksesta 4.4. klo 7.00 alkaen. Lisätietoja: Mikko Niskanen, p. 040 552 5739 / niskasmikko24@gmail.com.

Kutsu SM-rautupilkkiin
SM-rautupilkki järjestetään la 18.4. klo 12.00-16.00 Inarin Tuulispääjärvellä. Alle 12-vuotiailla saa olla nimetty tukihenkilö, joka saa antaa kairausapua ja avustaa kalan irrottamisessa, muttei osallistua pilkkimiseen. Osanottomaksut aikuisten sarjoissa 20 euroa, nuoret kilpailevat ilmaiseksi. Joukkuemaksu on 30 euroa. Ilmoittaudutaan kilpailupaikalla kello 10.00 alkaen (joukkuejäsenten nimet ilmoitettava etukäteen). Moottorikelkka kuljetus kilpailupaikalle Tuulispään ylätasanteelta klo 9.00 alkaen. Lisätietoja: Jari Huhtamella, p. 040 702 5302 ja Jorma Kaaretkoski, p. 040 569 6488.

HUOM! SVK:n pilkkijaosto on muokannut sääntöä koskien akkukairojen käyttöä SM-rautupilkissä. Akkukaira on tästedes sallittu apuväline SM-rautupilkin kaikissa sarjoissa.

SM-lohipilkin kutsu

SM-Lohipilkki kisataan Luoston Ahvenlammella (Sodankylä) su 19.4. Kilpailuaika klo 10-14, siirtymäajat 30 min. Kilpailukeskus sijaitsee Lapland Hotels Luostotunturi Ametistikylpylässä, Luostontie 1, 99555 Luosto. Kisakanslia avoinna la 18.4. klo 18.00-21.00 (ilmoittautuminen, säännöt, kartta ym. aineisto). Ilmoittautuminen mahdollista myös kilpailupäivänä su 19.4., silloin kilpailupaikalla klo 7.00 alkaen. Osallistumismaksut: Miehet ja naiset 20 euroa, nuoret ilmaiseksi. Joukkuemaksu (3 henkilöä etukäteen nimettynä) 30 euroa. Ennakkoilmoittautumiset sähköpostiin ​puheenjohtajalvk@gmail.com​ 15.4. mennessä. Maksut: ​FI  14 56412520076969 (saaja: Lapin Vapaa-ajankalastajat ry).​ Viestikenttään: ”SM-lohipilkki 2020”. Ota maksutosite mukaan. Huom! Silikonipallojen ja syöttitahnan käyttö kielletty.  Lisätietoja: Jorma Kaaretkoski, p. 040 569 6488.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi

 


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
28.11.2020 21:37 SVKn julkilausuma: Vapaa-ajankalastuksen todellinen merkitys on tunnustettava Lisää >>
28.11.2020 21:35 SVKn tiedote: Valkeakosken Kalaveikot valittiin vuoden kalastusseuraksi - Kunniamerkkejä ja kunniaviirejä myönnettiin ansioituneille vapaa-ajankalastuksen edistäjille Lisää >>
04.11.2020 21:48 SVKn yhteistiedote: Vuoden 2021 kalastonhoitomaksu myynnissä − hyvinvointia tuova lahjaidea yhä useammalle suomalaiselle Lisää >>

 

 

 

 

 

©2020 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy