SVKn piireille ja seuroille: Ohjeistusta koskien kalastusharrastustoimintaa   (Julkaistu: 06.05.2020 20:35)

 

 

Vapaa-ajankalastajapiireille ja kalastusseuroille                                                       6.5.2020

 

Ohjeistusta koskien kalastusharrastustoimintaa

Johtuen pandemiaksi levinneestä koronaviruksesta Suomen hallitus on jo aiemmin linjannut, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan heinäkuun loppuun saakka. Lisäksi hallitus on aiemmin linjannut yli kymmenen hengen tilaisuudet ja kokoontumiset kielletyiksi 31.5. saakka.
Kesäkuun alusta alkaen hallitus nostaa toistaiseksi kokoontumisrajoituksen 50 henkilöön. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä. 
Toukokuun 14. päivä varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa palataan lähiopetukseen. Myös ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen. Kesäkuun alusta alkaen urheilukilpailuja ja -sarjoja voidaan käynnistää erityisjärjestelyin.
Kuntien nuoriso- ja kerhotilat on suljettu, ja lasten ja nuorten lähikontaktiin perustuva toiminta ja ohjaus sekä yksilö- ja työvalmennus on keskeytetty. Nuorisojärjestöjen ja muita nuorisotoimintaa järjestävien tahojen suositellaan toimivan samoin.
Yli 70-vuotiaiden tulee Suomen hallituksen mukaan edelleen pysyä karanteenia vastaavissa olosuhteissa, erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa, pois lukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt. Valtioneuvosto korostaa riskiryhmään kuuluvien omaa harkintaa toimintaohjetta noudatettaessa. Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty.

Kesän kalastuskilpailut

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön hallitus odottaa Suomen hallituksen lähiaikoina lupaamia tarkennuksia ja ohjeita urheilukilpailujen erityisjärjestelyjä koskien ennen kuin se päättää tulevan kesän SM-tason kilpailuiden järjestämisestä, siirroista tai peruutuksista.
SVK:n uistelujaosto on järjestäjien hyväksynnällä siirtänyt jo vuodelle 2021 SM-heittokalastuskilpailun, SVK:n mestaruusvetouistelun sekä SM-soutu-uistelun. Niin ikään viehekalastuksen SM -kilpailu on siirretty pidettäväksi 18.-20.6.2021 Puruvedellä.

SVK:n johtoryhmä suosittelee seuroilleen ja piireilleen tarkkaa harkintaa kesän kilpailujen järjestämisen suhteen. Alle 50 henkilön kilpailuja voidaan järjestää suositeltuja turvavälejä ja muita ohjeita noudattaen.
Otattehan kilpailun järjestelyissä huomioon:
- Riittävä turvaväli sekä osallistujien että kilpailujärjestäjien kesken 2 metriä myös punnituksessa, palkintojen jaossa, kilpailukeskuksessa yms.
- Vältetään kättelyitä, poskisuudelmia ja halauksia tervehdittäessä, palkintojen jaossa yms.
- Varataan kilpailukeskukseen mahdollisuuksien mukaan käsienpesumahdollisuus saippualla tai käsidesiä sekä järjestäjien että kilpailijoiden käyttöön.
- Varataan kilpailukeskukseen nenäliinoja tai muuta soveltuvaa paperia sekä järjestäjien että kilpailijoiden käyttöön.
- Riskiryhmiin kuuluvat. Kukin riskiryhmäläinen käyttää omaa harkintaansa Valtioneuvoston toimintaohjetta noudatettaessa. Seurojen ja piirien ei tule kannustaa riskiryhmiin kuuluvia rikkomaan ohjetta.
- Kilpailuihin lähdetään vain terveenä.  Jos tunnet itsesi yhtään kipeäksi, tai perheessäsi sairastetaan, jää kotiin.
- Kilpailuihin kuljetaan ensisijaisesti omalla autolla yksin tai oman perhekunnan kesken (tai pyörällä tms).

Seurojen ja piirien sääntömääräiset kokoukset

Juuri vahvistetut korona-ajan poikkeuslait sallivat seurojen ja piirien etäkokouksien järjestämisen. Yhdistyslain muutos mahdollistaa kokouksen järjestämisen sähköisesti. Vaikka kokous järjestetään sähköisesti, tulee kokouskutsut hoitaa, kuten seuran/piirin säännöissä määrätään. Kokouksen voi järjestää etäkokousten pitoon tarkoitetuilla verkkokokoustyökaluilla, sähköpostitse tai kirjeitse.
Kokouksen voi järjestää myös normaaliin tapaan kokoontumisrajoitukset, turvavälit ja hyvän hygienian huomioon ottaen.
Uusi poikkeuslaki sallii sääntömääräisten kokousten pitämisen syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Kerhoillat ja muu fyysistä läsnäoloa vaativa toiminta

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön johtoryhmä suosittelee vapaa-ajankalastajapiireille ja kalastusseuroille kaiken fyysistä läsnäoloa sisätiloissa vaativan harrastustoiminnan, kuten nuorten kalakerhot, perhonsidontaillat, peruuttamista edelleen toistaiseksi. Jos toiminta on mahdollista toteuttaa etäyhteyksin, sitä suositellaan jatkettavaksi/käynnistettäväksi. Jos toiminta on mahdollista järjestää ulkona kokoontumisrajoituksia ja turvavälejä noudattaen, sitä suositellaan käynnistettäväksi oman harkinnan mukaan, kunhan järjestäjät eivät kuulu riskiryhmiin.


Kalastamaan omatoimisesti

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön johtoryhmä kannustaa kaikkia omatoimisesti perheen ja ystävien kanssa hienon ja monipuolisen kalastusharrastuksen pariin. Lanseerasimme keväällä sosiaalisessa mediassa mm. Kalalajiteemaiset haasteviikot (https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/juhlavuosi/), jotka kannustavat meitä kaikkia kalastamaan omatoimisesti erityisesti lähivesistöissä. Toivomme seurojen kertovan mahdollisuuksien mukaan haasteviikoista jäsenilleen.


Ohjeita koronaviruksen torjumiseksi

 

Kalastamaan lähdetään ja tapahtumiin osallistutaan vain terveenä. Jos perheessäsi sairastetaan, jää kotiin.

Vältetään kättelyitä, poskisuudelmia ja halauksia tervehdittäessä.

Ei osallistuta tai järjestetä yli 10 henkilön (31.5. saakka)/ 50 henkilön (1.6. alkaen) tilaisuuksia, ellei niihin ole mahdollisuutta osallistua etäyhteyksin.

Vältetään mahdollisuuksien mukaan lähikontakteja.

 

Huolehditaan hyvästä (käsi)hygieniasta, kuten:
- Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan.
- Käytä kertakäyttöpyyhkeitä käsien kuivaamiseen yleisissä saniteettitiloissa. Älä käytä yhteispyyhkeitä.
- Jos käsien peseminen ei ole mahdollista, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
- Pese kädet aina kotiin tullessasi, ennen ruokailua ja yskimisen, niistämisen sekä WC:ssä käynnin jälkeen.
- Älä koskettele käsilläsi silmiä, nenää tai suuta.
- Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan, heitä se roskiin ja pese kädet.
- Yski tai aivasta hihaan, jos sinulla ei ole nenäliinaa. Vältä läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio (flunssa).

Jos kohdallasi koronavirusoireiden pääkriteerit täyttyvät ja epäilet itselläsi tartuntaa, ota yhteyttä oman alueesi terveyskeskuksen terveysneuvontaan puhelimitse.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19?sc_src=email_4198766&sc_lid=304335829&sc_uid=XUtoQXvJRi&sc_llid=34168&sc_customer=1943661&utm_source=marketing_automation&utm_medium=email&utm_campaign=Korona_pv_tietoa_asiakkaille_03_2020_C


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön johtoryhmä päivittää tätä ohjetta tarpeen mukaan noudattaen viranomaisten antamia määräyksiä, suosituksia ja ohjeita.

 

Lisätietoja:  
tiedottaja Jaana Vetikko, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi, p. 050 525 7806

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
28.11.2020 21:37 SVKn julkilausuma: Vapaa-ajankalastuksen todellinen merkitys on tunnustettava Lisää >>
28.11.2020 21:35 SVKn tiedote: Valkeakosken Kalaveikot valittiin vuoden kalastusseuraksi - Kunniamerkkejä ja kunniaviirejä myönnettiin ansioituneille vapaa-ajankalastuksen edistäjille Lisää >>
04.11.2020 21:48 SVKn yhteistiedote: Vuoden 2021 kalastonhoitomaksu myynnissä − hyvinvointia tuova lahjaidea yhä useammalle suomalaiselle Lisää >>

 

 

 

 

 

©2020 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy