SVKn seurakirje 2-2020   (Julkaistu: 01.06.2020 17:52)

 

 

 

 

 SVK                                                                                                                    Helsingissä 1.6.2020

Seurakirje 2/2020

 

 1. SVK:n kevätkokous
 2. Jäsenten eroamisesta ilmoittaminen
 3. #kaveritkalassa -kilpailu
 4. SVK:n uutiskirjeen tilaus
 5. Juhlavuoden asioita
 6. Vuosiviehe 2020 tilattavissa
 7. SVK:n myyntituotteet, uudet tuotteet
 8. Ilmoita saaliisi kalarekisteriin, samalla saat kalasi fongauslistalle
 9. Kalastusleirit 2020
 10. Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta
 11. Street fishing -kisakalenteri
 12. Kilpailutoimintaa kesällä ja syksyllä
 13. Kilpailuhakemukset

 

 1. SVK:n kevätkokous
  Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kevätkokous pidetään lauantaina 12.9. Hotelli Arthurissa Helsingissä.

Asia, jonka seura tai vapaa-ajankalastajapiiri haluaa kevätkokouksen käsiteltäväksi ja päätettäväksi, tulee esittää SVK:n hallitukselle 30 päivää ennen kevätkokouksen pitämistä. Mikäli seuranne haluaa jonkin asian kevätkokouksen käsittelyyn, se on syytä hyvissä ajoin esittää omalle vapaa-ajankalastajapiirille, joka päättää sen esittämisestä kevätkokouksen käsiteltäväksi.

 1. Jäsenten eroamisesta ilmoittaminen
  Muistattehan, että jäsenerosta tulee ilmoittaa, jotta turhia maksukehotuksia ei tarvitsisi lähettää? Jokaiselle maksamattomalle jäsenelle tulee eropäivä ennen 3/2020 Vapaa-ajan Kalastaja -lehden osoitteiden ajoa lehtipainoon seuran laskutustavasta riippumatta. Siis, myöskin jos seura ei ole maksanut jäsenistään, lehti jää tulematta näille jäsenille, eikä lehtiä postiteta jälkikäteen. 

 

 1. #kaveritkalassa -kilpailu
  Kesäkuun ensimmäisellä viikolla SVK näkyy ja kuuluu Radio SuomiPopin aamussa Aamulypsy-ohjelmassa. Kannustamme kaikkia seurojamme jakamaan sosiaalisessa mediassa #kaveritkalassa -kilpailuamme, joka on julkistettu nettisivuillamme. 

 

 1. SVK:n uutiskirjeen tilaus
  Suomen Vapaa-ajankalastajien sähköinen uutiskirje tuo sähköpostiisi tuoreimmat järjestökuulumiset, kausittaiset tuoteuutuudet, kiinnostavimmat tarjoukset ja muuta ajankohtaista vapaa-ajankalastuksen saralta. Kuule ensimmäisten joukossa missä mennään ja liity postituslistalle veloituksetta osoitteessa www.vapaa-ajankalastaja.fi
  Toivomme, että seuroissa välitätte tietoa uutiskirjeen tilausmahdollisuudesta omissa kanavissanne. 

 

 1. Juhlavuoden asioita
  Juhlavuoden Suomi onkii -tapahtumat on siirretty toukokuulta elo-syyskuulle 2020. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä tiukasti ja etenemme tilanteen vaatimalla tavalla.
  Vielä ehtii osallistua Kalalajiteemaisiiin haasteviikkoihin, lisää tietoa https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/juhlavuosi/
  Juhlavuoden varainkeruukampanja on käynnistynyt osoitteessa http://lahjoitus.vapaa-ajankalastaja.fi/. Lahjoittaa voi nuorisotyöhön, vastuulliseen vapaa-ajankalastukseen tai haukitehtaisiin. Välitättehän seurat tietoa varainkeruukampanjasta omissa kanavissanne. 

 

 1. Vuosiviehe 2020 tilattavissa
  Vuosiviehevärityskilpailu on SVK:n jokavuotinen lapsille ja nuorille tarkoitettu kilpailu, jonka voittajavärityksestä tehdään oikea viehe. Toista vuotta peräkkäin vuosivieheenä on Grosarin Laxman, joka tunnetaan maan mainiona haukivieheenä. Viehevärityskisan viehe on erikoisväri ja sitä voi tilata ainoastaan SVK:lta. Viehettä valmistetaan ainoastaan 200 kappaletta, joten jos haluat omasi, kannattaa olla nopea. Kalastusseurat voi tilata vaappuja hintaan 8 €/ kappale + toimituskulut. Suositushinta ulosmyyntiin on 12 €/ kpl. Toimitus 6 kpl laatikoissa. Tilaukset SVK: n kaupasta www.vapaa-ajankalastaja.fi/kauppa tai toimistolta puh. 050 597 4933, jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

 1. SVK:n myyntituotteet, uudet tuotteet
  Suomen Vapaa-ajankalastajien 20-vuotisjuhlauistin on suunniteltu erityisesti tiedostavalle ja vastuulliselle vapaa-ajankalastajalle. Kuusamon Uistimen 20 grammainen klassikko-Räsänen nyt ensimmäistä kertaa väkäsettömällä koukulla ja ottavissa järjestön väreissä. Väkäsetön koukku tarttuu paremmin – pidä vain siima kireällä ja kala pysyy! Koukku on myös erityisen helppo ja turvallinen irrottaa. Osta omasi www.vapaa-ajankalastaja.fi/tuote/svk-20-vuotisjuhlauistin/  
  Auta haukea – osta paita! Valitse paitasi joko mammahauen tai kollin kuvalla. Todellinen hauenystävä valitsee molemmat.  Hanki itselle tai lahjaksi vaikka puolisolle tai kalastavalle nuorelle. Paitojen tuotto menee lyhentämättömänä haukitehtaiden konkreettisiin kunnostuksiin. Osta omasi www.vapaa-ajankalastaja.fi/tuote/haukitehdas-t-paita/  

 

 1. Ilmoita saaliisi kalarekisteriin, samalla saat kalasi fongauslistalle
  Kalojen fongaaminen on mielenkiintoista ja jännittävää. Samalla opit paljon uusia asioita kaloista ja kalapaikoista sekä todennäköisesti tutustut muihin fongareihin. Vapaa-ajankalastaja.fi -sivuilta löytyy fongareille oma sivu www.vapaa-ajankalastaja.fi/fongaus/, jota voi käyttää saaliiden tilastointiin.
  Kaikki SVK:n jäsennumeron omaavat henkilöt voivat lisätä kalasaaliitaan sivujen Fongaus-listaan. Jäsenyyden lisäksi edellytyksenä on, että käyttäjä on rekisteröitynyt sivujen käyttäjäksi ja on kalaa ilmoittaessaan kirjautuneena sivuille. Fongauslistalla näkyvät siis vain kirjautuneiden jäsenten kalat. Fongaus-tilaston avulla voi helposti järjestää erilaisia fongauskilpailuja kavereiden kanssa, tai vaikkapa kalastuskerhoissa ja -leireillä.
  Ohjeet rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen: www.vapaa-ajankalastaja.fi/extranetohje/
  Kalan ilmoittaminen tapahtuu täällä: www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalailmoitus/
  Fongaustilastot: www.vapaa-ajankalastaja.fi/fongaus/
 2. Kalastusleirit 2020
  Vaikka tällä hetkellä kokoontumisia on koronaviruksen takia rajoitettu, toiveissa on, että päästään erilaisia tapahtumia ja leirejä järjestämään. Alla tietoa tulevista leireistä.
  Jos leirit joudutaan peruuttamaan, ilmoitetaan siitä ilmoittautuneille noin kuukautta ennen leiriä henkilökohtaisesti. SVK noudattaa viranomaisten suosituksia ja määräyksiä. Jos koronavirusepidemian takia leireihin tulee muutoksia, tiedotamme siitä fisuun.fi- sivuilla.  
  Jos tilanne sallii, tulevana kesänä järjestetään kolme valtakunnallista leiriä:
  Valtakunnallinen nuorten kesäleiri järjestetään Rautavaaralla Metsäkartanossa 6.7.-8.7. Yhteyshenkilö Janne Tarkiainen (janne.tarkiainen@vapaa-ajankalastaja.fi). Leiri on täynnä.
  Toisen perheleirin pitopaikkana toimii Upilan leirikeskus Hollolassa 31.7.- 2.8. Yhteyshenkilö Janne Tarkiainen (janne.tarkiainen@vapaa-ajankalastaja.fi). Leiri on täynnä.
  Toinen perheleiri järjestetään Manamansalossa 21.-23.8., yhteyshenkilö Matti Kulju (matti.kulju@vapaa-ajankalastaja.fi).
 3. Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta
  Kaikkien alaikäisten ilmainen kalastuspäivä eli Vapapäivä järjestetään syksyllä, jos kokoontumiset ovat tuolloin turvallisia. Vapapäivän uusi aika on lauantai 5. syyskuuta. Vapapäivä kerää vuosittain yli tuhat lasta ja nuorta Metsähallituksen kalastuskohteille eri puolilla Suomea.
  Alun perin tapahtuma oli tarkoitus järjestää perinteisesti kesäkuussa kesäloman alkamisen kunniaksi. Poikkeusolojen vuoksi tapahtuma järjestetään nyt syyskuussa koulujen alkamisen kunniaksi.
  Vapapäivän järjestävät Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö SVK.
  Uusi aika sopii hyvin Vapapäivä-perinteeseen. Tapahtuma on ennen järjestetty koulujen päättymistä seuraavana lauantaina. Nyt useat valmistujaiset on siirretty edeltävälle viikonlopulle ensi syksynä.
  Vapapäivä alkaa ohjatuilla kohteilla kello 10. Muilla Vapapäivän kohteilla alaikäiset voivat kalastaa huoltajan kanssa koko päivän ilmaiseksi, kun ilmoittavat nimensä, huoltajan nimen ja kohteen sähköpostitse osoitteeseen vapapaiva@metsa.fi.
  Vapapäivä lanseeraa tänä syksynä nimikkouistimen. Vapapäivä-uistimen on valmistanut Kuusamon Uistin. Vapapäivä-uistinta ei myydä kaupoissa. Sen voi saada omakseen vain osallistumalla ilmaiseen Vapapäivä-tapahtumaan.
  Lisätietoja: Janne Rautanen, p. 0400 946 968, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi
 4. Street fishing -kisakalenteri
  Oletko sinä kaupunkisi todellinen kalakunkku 2020? 3 tuntia, 4 eri vapaavalintaista kalalajia – yhteispituus ratkaisee! Huippujännittävissä Street fishing -kilpailuissa kisataan kahden hengen joukkueilla kaupunkiympäristössä.
 5. Turku ma 17.7.           klo 17 – 20
 6. Rovaniemi                   la 1.8.               klo 12 – 15
 7. Mikkeli                         ke 5.8.              klo 17 – 20 (eri palkinnot)
 8. Helsinki                        to 13.8.            klo 17:30 – 20:30
 9. Raahe                          su 16.8.            klo 18 – 21
 10. Tampere                     ke 19.8.            klo 17 – 20
 11. Oulu                             su 23.8.            klo 18 – 21
 12. Kajaani                         ti 25.8.              klo 17 – 20
 13. Varkaus                       to 27.8.            klo 17 – 20
 14. Jyväskylä                     ti 8.9.                klo 17 – 20
 15. Uusikaupunki?           la 12.9.             klo 12 – 15
  Kunkin kaupungin kolme kärkiparia palkitaan lahjakorteilla Suomen suurimpaan ja tuotevalikoimaltaan laajimpaan kalastustarvikeliike Ruoto Mega Storeen ja sen verkkokauppaan!

Kaupunkikohtaiset ilmoittautumiset, säännöt ja muut lisätiedot löydät osoitteesta: www.fisuun.fi/streetfishing2020 

 1. Kilpailutoimintaa kesällä ja syksyllä
  Kilpailuista on oheisessa liitteessä. Kilpailukutsut, ilmoittautumisohjeet yms. löytyvät SVK:n kotisivuilta www.vapaa-ajankalastaja.fi.
  Lisätietoja SVK:n kilpailutoiminnasta saatte myös kalatalousasiantuntija Marcus Wikströmiltä p. 045 110 2126, s-posti: marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi.
 2. Kilpailuhakemukset
  Perhokalastuksen SM-syyskarsinnat 2020 järjestäjien haku on avoinna. SVK:n jäsenseurat voivat hakea järjestettäväkseen SM-perhokarsintoja ajanjaksolle 1.8.-31.10.2020. Koronan peruutettua kesän karsinnat syksyn kilpailujen järjestämisen ajankohtaa on jatkettu kuukaudella elokuu mukaan lukien.  Kilpailujen järjestelyiden tulee vastata SVK:n SM-perhokalastuksen sääntöjä. Säännöt löytyvät SVK:n kotisivuilta kohdasta Kilpailutoiminta. Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee mainita kilpailun paikkakunta, ensisijainen päivämäärä ja mahdollinen varapäivämäärä, vesistö, kilpailukalojen laji ja alamitat, suunnitellut kalastusjaksot, järjestäjän esittämät sääntömuutokset, osallistumismaksu ja sen sisältämät palvelut, järjestäjä, järjestäjän tilinumero ja karsinnan yhteyshenkilö. Vuoden 2020 syyskarsintojen hakemukset tulee lähettää 8.6.2020 mennessä. Hakemukset Perhokalastusjaoston sihteerille sähköpostilla petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi. Lisätiedot Petter Nissén tai Ilkka Pirinen puh. 040-704 8906 tai pkj@vapaa-ajankalastaja.fi


  Kalaisaa kesää ja kireitä siimoja!

  Terveisin Jaana Vetikko, Olli Saari, Petter Nissén, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Juha Ojaharju, Janne Tarkiainen, Tarja Lehtimäki, Jaana Piskonen, Ismo Malin, Johanna Antila ja Janne Antila.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kilpailutoimintaa kesällä ja syksyllä 2020

 

Kilpailuissa noudatetaan SVK:n kilpailutoimikunnan hyväksymiä sääntöjä, jotka löytyvät mm. netistä os. www.vapaa-ajankalastaja.fi. Kilpailukutsut on julkaistu tai julkaistaan Vapaa-ajan Kalastaja –lehdissä 3/2020 ja 4/2020 sekä kokonaisuudessaan kotisivuillamme; www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailutoiminta -> SM-kutsut.

Huom! Loppukesän ja syksyn kilpailuja tullaan järjestämään vain ja ainoastaan, jos se koetaan turvalliseksi. Näiden kilpailujen järjestämismahdollisuutta arvioidaan seuraavan kerran alkukesällä. Kilpailupäätöksistä tiedotetaan SVK:n tiedotuskanavia käyttäen ja sitä mukaan, kun uusia päätöksiä tehdään.

Seuraavat kisat on peruttu/siirretty vuoteen 2021: Viehekalastuksen SM, SM-soutu-uistelu, SM-heittouistelu, SVK:n vetouistelumestaruus, SM-onki sekä SVK:n onkimaajoukkueiden karsintakilpailut vuoden 2021 joukkueisiin.

 

Kutsu SM-veneongintaan
Kilpailu järjestetään 15.8.2020 Joroisten Joroissellällä. Kilpailualueena koko järvi. Kilpailuaika 11.00 – 15.00 + 30 min siirtymä alussa ja 60 min lopussa. Kilpailukeskus sijaitsee Venerannassa, 5-Tieltä Lentoasemantietä, josta uimarannantietä satamaan. Ilmoittautumiset ajtuomainen@gmail.com tai paikan päällä klo 8.00-10.30. Moottorin käyttö sallittu. Osanottomaksu 40 €/venekunta.
Lisätietoja: vapavarkaus.net, Antti Tuomainen  ajtuomainen@gmail.com tai p. 040 825 2928, Tapani Kurki, p. 0400 613 510.

Nuorten SM-toimintakilpailu
15.8.-16.8., Pohjanmaa, tarkemmat tiedot myöhemmin.

 

Kutsu SM-kilpaonkeen

SM-kilpaonki pidetään 22.-23.8.2020 (huom! Uusi alustava ajankohta!) Siikalatvan (Pulkkilan) Uljuan altaalla, Vornassa. Kilpailupaikan osoite: Arkkusaarentie 1, 92600 Siikalatva. Opastus 4-tieltä (E75). Kilpailu on kaksipäiväinen, yksi 4-tunnin erä/päivä. Ilmoittautuminen 14.8.2020 mennessä osoitteeseen: jp.syvarinen@gmail.com. Ilmoittautumisessa on mainittava selvästi seuran nimi ja joukkueiden jäsenet (5) sekä henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuvien nimet ja sarjat. Lisäksi on ilmoitettava yhteyshenkilö ja puhelinnumero. Liitä sähköpostiin myös kuitti kilpailumaksusta. Osallistumismaksut: aikuiset 20 €, nuoret ilmaiseksi. Joukkuekilpailu 50 €/joukkue. Kilpailumaksut maksetaan PPVAK:n tilille FI95 5741 3620 3409 32. Viestikenttään: ”SM-kilpaonki 2020”. Merkitty/rajattu kilpailualue on rauhoitettu kalastukselta pe 21.8.2020 alkaen. Liite: aluekartta. Lisätietoja: Vesa Rahikkala, p. 040 535 8723, Juha Syvärinen, p. 050 404 2840.

Kutsu SM-laituripilkkiin
SM-laituripilkkikilpailu 2020 Espoossa Hylkeenpyytäjäntie, Suomenojan venelaitureilla su 13.9.2020 klo 9.30-14.30. Kilpailuaika: klo 9.30-11.30 ja 12.30-14.30 (välissä tauko). Kilpailuun ilmoittautuminen vain ennakkoon piiri-/seurakohtaisesti seuroille kutsun mukana lähetettävällä lomakkeella. Lomakkeen voi täyttää sivulla www.vapavarkaus.net. Ilmoittautumiset ma 1.9.2020 mennessä Antti Tuomainen, p. 040 835 2928 tai ajtuomainen@gmail.comJälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla ei ole mahdollista. Osanottomaksut: nuoret ilmaiseksi ja aikuiset 20 €. Joukkueet NU ilmaiseksi, N/NVJ 20 €, MJ ja MVJ 30 €. Osanottomaksut maksettava etukäteen 5.9.2020 mennessä

ilmoittautumislomakkeen pankkitilille. Kilpailukortit noudettavissa keskitetysti seurakohtaisesti, kilpakansliastamme aamulla klo 7.00 lähtien. Ajo-ohje: Opastus Espoon Suomenojalta, Hylkeenpyytäjäntieltä. Tiedustelut: Tapio Tapaninen, p. 0400 744 637 ja Arja Tuomisto, p. 040 701 6349.

 

Epävirallinen MM-tuulastus ja SM-tuulastus

Kilpailut järjestetään alustavan suunnitelman mukaan 25-26.09 hotelli Revontulessa. Kilpailujärvenä toimii Virmasjärvi. Kilpailuajat molemmissa kilpailuissa klo 20.00-24.00. Lisätietoja tulee SVK:n kilpailusivuille, kun tilanne selkiintyy.

SM-perhokisoja 2020:
- SM-perho nuoret 19.9.2020 Julkujärvi, Ylöjärvi. Järj. Pirkanmaan Perhokalastajat.
- SM-perho kelluntarengas 20.9.2020 Ahvenlampi, Vekaranjärvi. Järj. Kouvolan varuskunnat metsästäjät.
- SM-perho joukkuekilpailu syksy 2020 (päivämäärä avoinna), Koirajärven alue, Kinnula. Järj. Pohjanmaan Kilpaperhokalastajat.
Muut perhokalastuksen SM-kilpailut ovat peruuntuneet.

Kutsut ovat kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailut -> SM-kutsut.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi

 


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
17.01.2021 12:27 SVKn yhteistiedote: Vuoden 2020 kalastonhoitomaksut tuottivat yli 10,4 miljoonaa euroa Lisää >>
12.01.2021 16:09 SVKn tiedote: Pilkkimään menoa on syytä harkita nyt tarkkaan: Jäänpaksuus vaihtelee petollisesti koko maassa Lisää >>
22.12.2020 19:56 ELY-keskusten avustushaku kalatalouden edistämiseen vuonna 2021 Lisää >>
21.12.2020 15:55 SVKn seurakirje 4-2020 Lisää >>

 

 

 

 

 

 

 

 

©2021 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy