Kalastuskortti on aineettomien lahjojen parhaimmistoa   (Julkaistu: 28.11.2018 16:29)

 

 

Kalastuskortti on aineettomien lahjojen parhaimmistoa 

 

Eettiset ja ekologiset joululahjat ovat jo vuosia olleet suosittuja. Yksi lahjaidea on kuitenkin vielä tuntematon: kalastonhoitomaksu eli kalastuskortti.

 

Ympäristötietoisuus on lisääntynyt huomattavasti, minkä ennustetaan näkyvän myös joulunvietossa - tavaraähkyn sijaan tänä vuonna viimeistään tullaan ennen näkemättömällä laajuudella suosimaan aineettomia, eettisiä ja ekologisia joululahjoja. Varsinkin luonto on monen suomalaisen sydäntä lähellä, mutta harva on tullut ajatelleeksi, että perinteinen kalastuskortti on itse asiassa mitä parhain lahja ystäville ja perheelle.

 

Kalojen hyvinvointi on ollut kiitettävästi esillä viime aikoina, ja onneksi jokaisella suomalaisella on ulottuvillaan ylivoimainen tapa tehdä helposti hyvää kalakannoille ja kalavesille. Kalastonhoitomaksuista kertyvillä varoilla varmistetaan kalastuksen kestävyys, rahoitetaan neuvontapalveluja ja kalastuksenvalvontaa, opastetaan nuoria vastuullisiksi kalastajiksi, parannetaan kalojen elinympäristöjä sekä tehdään paljon muuta ensiarvoisen tärkeää. Kalastonhoitomaksu on jokaisen 18-64-vuotiaan viehe- ja pyydyskalastajan velvollisuus, mutta muutkin saavat sen vapaaehtoisesti maksaa. Vuosittain kalastonhoitomaksuista kertyy kalojen hyväksi yhteensä noin 9 miljoonaa euroa. Tuhansien järvien maassa summa voisi olla suurempikin.

 

Koko vuoden kalastonhoitomaksu on 45 euroa. Siihen sisältyy postitse kotiin saapuva Suomu-lehti, jonka mukana on virallinen kalastuskortti. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa viehekalastuksen lähes koko Suomessa. Kalastonhoitomaksun voi maksaa Eräluvat.fi-verkkokaupassa, palvelunumerossa 020 69 2424, Metsähallituksen luvanmyyntipaikoissa ja R-kioskeilla. Kun ostaa kalastonhoitomaksun lahjaksi, tulee osata kertoa saajasta samat tiedot kuin itsellekin lupaa ostaessa eli nimi, yhteystiedot ja syntymäaika. Verkkokaupasta voi myös tulostaa lahjaksi tulevaa maksukuittia varten talvisen lahjakortin.  

Pidetään yhdessä huolta, että myös luonto saa osansa lahjoista.

 

Maa- ja metsätalousministeriö
Metsähallitus
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset
Luonnonvarakeskus
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry
Kalatalouden Keskusliitto
Suomen sisävesiammattikalastajien liitto ry
Suomen Ammattikalastajaliitto ry

 

Linkki 

Eräluvat.fi/kalastonhoitomaksu 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
02.09.2019 19:41 Kokous uutisia ja tulevia kokouksia !! Kalenteriin laitettavaksi. Lisää >>
30.05.2019 15:04 SVKn tiedote: Street Fishing tuo kalastuskilpailut kesäkaupunkien keskustoihin Lisää >>

 

 

 

 

©2019 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy