SVKn seurakirje 4/2018   (Julkaistu: 13.12.2018 20:49)

 

 

 

SVK                                                                                                      Helsingissä 12.12.2018

Seurakirje 4/2018

 

1. Syyskokouspäätöksiä

2. ELY-keskusten avustukset kalatalouden edistämiseen

3. SVK:n toimisto on suljettuna 27.-31.12.

4. Vapaa-ajan Kalastaja 2019 aikataulu ja järjestöilmoitukset

5. Toimihenkilöilmoitus toimintavuodelle 2019

6. Jäsenluettelo

7. Jäsenmaksuilmoitus 2019

8. Vuoden 2019 jäsenmaksujen ja tilitysten perintäaikataulu

9. E-lasku

10. Fisuun pilkkileiri

11. Leirihaku 2019

12. Vuoden lähikalastuspaikka on haussa

13. Vuoden Vapaa-ajankalastaja

14. Tapahtumat 2019

15. Messut vuonna 2019

16. Kilpailukalenteri 2019

17. Tulevat SM-kilpailut

18. Nuorten kilpailumaksut

19. Ilmoita suurkalasi

20. Muistakaa päivittää seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoite
 

1. Syyskokouspäätöksiä

Syyskokous pidettiin Viking Mariellalla 23.11.2018.

 

Valinnat

Syyskokous valitsi keskusjärjestön puheenjohtajaksi Ville Skinnarin sekä varapuheenjohtajiksi Saara-Sofia Sirénin ja Emma Karin. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Stina Koivisto.

Syyskokous valitsi keskusjärjestön hallituksen jäseniksi Merja Kekin (varalla Jorma Kaaretkoski), Jouko Lepistön (varalla Sami Kainulainen) ja Jaakko Ikosen (varalla Hannu Routio).

 

Jäsenmaksut

Vuoden 2019 jäsenmaksut säilyvät ennallaan eli:

15 €/varsinainen jäsen, 7,5 €/perhejäsen ja 4 €/nuorisojäsen sekä 40 € keskusjärjestön henkilöjäsen ja 500 €/ kannatusjäsen.

 

Matkakorvaukset

Syyskokous päätti, että SVK maksaa luottamushenkilöille matkakorvauksena matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon käytöstä tai omalla autolla matkustettaessa 60 % valtion matkustusohjesäännön mukaisesta kilometrikorvauksesta.

Aikaisemmin päätetyn mukaisesti omalla autolla matkustaessa suositellaan kimppakyytejä.

Hama Ha

2. ELY-keskusten avustukset kalatalouden edistämiseen 

Kalatalouden edistämisvarojen haku tullee alkamaan vuoden vaihteessa. Kalaseurojen tulee hyvissä ajoin valmistella vuoden 2019 aikana toteutettavat hankkeet ja toimittaa anomus vapaa-ajankalastajapiirille. Piiri koostaa hakemukset ja toimittaa hakemuksen ELY-keskuksen kalatalouden vastuualueelle.

Avustusrahaa on saatu mm. erilaisten nuorisotapahtumien sekä koulutustilaisuuksien järjestämiseen. Rahaa voi hakea esimerkiksi onkipäivien tai vaikkapa kalastusleirin toteuttamiseen.

SVK:n kalatalousasiantuntijat avustavat tarvittaessa alueensa seuroja hakemusten teossa.

 

3. SVK:n toimisto on suljettuna 27.-31.12.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön toimisto on suljettu 27.-31.12. 
Toimisto on avoinna jälleen 2.1. alkaen ma-pe klo 9-16 ja puhelinpalvelu ma-to klo 9-16.

 

4. Vapaa-ajan Kalastaja 2019 aikataulu ja järjestöilmoitukset
Ilmestymisajat sekä toimituksellisen aineiston ja seurailmoitusten toimitusaikataulut 2019:

lehti                  aineistopäivä                  ilmestymispäivä 
1                      4.12.18                              25.1.
2                      29.1.                                  29.3.
3                      9.4.                                    31.5.
4                      18.6.                                  16.8.
5                      20.8.                                  11.10.
6                      15.10.                                5.12.

Muistattehan, että seurat ja piirit voivat ilmoittaa kilpailuistaan, kokouksistaan ja muista tapahtumistaan lehtemme järjestötoimintaa-palstalla. Yksipalstainen enintään 40 mm:n ilmoitus maksaa vain 10 euroa + alv. Tätä suuremmista ilmoituksista veloitamme vain 0,50 e/ylimenevä palstamm. Ilmoitukset voi toimittaa päätoimittajalle aineistopäivään mennessä sähköpostitse jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi tai postitse: Vanha talvitie 2-6- A 11, 00580 Helsinki. Mukaan tieto, mihin numeroon ilmoitus on tarkoitettu sekä se, jos ilmoitukseen halutaan mukaan seuran logo. Logot voi toimittaa jpg- tai pdf-muodossa nelivärisinä tai mustavalkoisina.

 

5. Toimihenkilöilmoitus toimintavuodelle 2019 (toimitetaan paperitulosteena seuralle)

Seurat ilmoittavat toimihenkilöilmoituksella seuran toimihenkilöissä tai heidän yhteystiedoissaan tapahtuneet muutokset tulevalle toimintavuodelle. Seuran toimistolinkin tiedot toimivat seuran postinsaajana sekä järjestön kotisivulla seuran yhteyshenkilönä. Jäsenasioita (jäsenmaksutilitykset) koskeva postitus tapahtuu seuran jäsenasiainhoitajalle. Toimihenkilöiden puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet tulee ilmoittaa postituksen onnistumiseksi. Toimihenkilön tulee olla seuran jäsen.

Palauta järjestön jäsenrekisteriin lomake heti seuran vuosikokouksen jälkeen.

 

6. Jäsenluettelo (toimitetaan paperitulosteena seuralle)

Jäsenluettelo on tulostettu marraskuun lopun rekisteritilanteesta, ja siinä näkyvät seuran aktiivijäsenet. Tee jäsenluetteloon tarvittavat korjaukset; poistot, osoite- ja jäsenlajimuutokset sekä syntymäaikakorjaukset vastaamaan v. 2019 perintää. Nuorisojäsenet (s. 2000) siirtyvät aikuisjäseniksi v. 2019 alusta. Ohjelmallisesti muutos tapahtuu seuraavasti; nuori ei lehteä, siirtyy perhejäseneksi (edellyttää samassa osoitteessa asuvaa pääjäsentä) ja vastaavasti lehden saanut nuori siirtyy pääjäseneksi. Jäsenluetteloon voit merkitä, jos haluat tästä poikkeavan menettelyn.

 

Eropäivällä merkityt jäsenet on tulostettu erilliselle listalle, ja poistuvat rekisteristä ja laskutuksesta siirryttäessä vuodelle 2019. Postita korjattu jäsenluettelo ja toimihenkilöilmoitus järjestön jäsenrekisteriin viimeistään 15. tammikuuta 2019 mennessä. Huom! jos ei ole mitään korjattavaa, jäsenluetteloa ei tarvitse palauttaa! Eroilmoitukset tulee ilmoittaa jäsensihteerille heti pitkin vuotta (tarja.lehtimaki@vapaa-ajankalastaja.fi, puh. 050 576 3302).

 

7. Jäsenmaksuilmoitus 2019

Ilmoita seuralle toimitetulla lomakkeella, jos seuran jäsenmaksuihin on tulossa muutoksia. Tarkista kohdat jäsenmaksu yhteensä ja osuus seuralle. Järjestön osuus on merkitty vastaamaan vuoden 2019 tilannetta. Palauta lomake järjestön jäsenrekisteriin 15. tammikuuta 2019 mennessä. Jos mikään ei muutu, vanhat hinnat pysyvät seuranne jäsenmaksuhinnoissa, ilmoitusta ei siinä tapauksessa tarvitse palauttaa.
Jos olette jo ehtinyt ilmoittaa seuranne ensi vuoden muuttuvat hinnat, uutta ilmoitusta ei tarvitse tehdä.

 

8. Vuoden 2019 jäsenmaksujen aikataulu

Keskitettyperintä laskutus:

- noin viikko 7: helmikuu, lasku jäsenille 2. luokan kirjeenä tai e-laskuna, eräpäivä 14 päivää netto

- noin viikko 14: huhtikuu, maksumuistutus. Laskun eräpäivä lopettaa jäsenlehden postituksen ja tekee jäsenelle eropäivän.

Uusien jäsenten laskutus tapahtuu pitkin vuotta noin kahden viikon välein.

 

Tilitykset seuroille ja piirille:

-noin viikko 15: huhtikuu
-noin viikko 26: kesäkuu
-noin viikko 52: joulukuu

 

9. E-lasku

Verkkopankkia käyttävän jäsenen on mahdollista saada laskunsa e-laskuna tekemällä e-laskutussopimus verkkopankissa. Sopimuksen tekemiseen tarvitaan laskun viitenumero.

 

10. Fisuun-pilkkileiri Upilan leirikeskuksessa Hollolassa 1.-3.3.
SVK järjestää yhdessä Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin kanssa valtakunnallisen Fisuun-pilkkileirin Upilan leirikeskuksessa, www.upila.fi. Leirillä majoitus tapahtuu 2-4 hengen huoneissa, omat liinavaatteet täytyy ottaa mukaan. Leirillä kalastetaan pääasiassa pilkkien Vesijärvellä. Leirin hinta on SVK: n jäsenseurojen jäsenille 30 € ja ulkopuolisille 50 €. Hinta sisältää majoituksen, ruokailut, saunan, askartelut sekä ohjatun kalastuksen. Ilmoittautumiset 15.2. mennessä ilmoittautumislomakkeen kautta, lisätietoa ja linkki ilmoittautumiseen www.fisuun.fi/tapahtumat. Leirille mahtuu 42 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Leiri on tarkoitettu ensisijaisesti 10-16-vuotiaille.
Lisätiedot janne.tarkiainen@vapaa-ajankalastaja.fi tai 044 547 9116.

11. Leirihaku 2019

Oletteko kiinnostuneet järjestämään Fisuun-leirin nuorille kesän 2019 aikana. Ottakaa yhteyttä janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi tai puh. 0400 946 968.

Leirille myönnetään taloudellista- ja työntekijätukea.

 

12. Vuoden lähikalastuspaikka on haussa

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö etsii jälleen vuoden lähikalastuspaikkaa. Valinnassa otetaan huomioon mm. kalastuspaikan sijainti (kaupunki-/taajama-alueella), kalan saamisen todennäköisyys, saavutettavuus myös julkisilla kulkuvälineillä, lasten ja liikuntaesteisten kalastusmahdollisuus sekä lupien ja tiedon saatavuus.

Ehdotuksia vuoden lähikalastuspaikaksi voivat tehdä vapaa-ajankalastajapiirit ja niiden jäsenseurat. Perustellut ehdotukset tulee lähettää 14.2.2019 mennessä sähköpostilla osoitteeseen juha.ojaharju@vapaa-ajankalastaja.fi tai kirjeitse Juha Ojaharju, Keskustie 52, 63100 Kuortane. Ehdotukseen on suotavaa liittää tietoa paikasta ja mahdollisuuksien mukaan myös valokuvia.

 

13. Vuoden Vapaa-ajankalastaja

Muistutamme, että Vuoden Vapaa-ajankalastaja valitaan jälleen vuodenvaihteen jälkeen. Jokaisen vapaa-ajankalastajapiirin toivotaan esittävän joulukuun loppuun mennessä yhden ansiokkaan henkilön perusteluineen. Kilpailutoimikunta tekee päätöksensä seuraavan vuoden tammikuun aikana. Kilpailutoimikunnan valintaan vaikuttavat seuraavat kriteerit: aktiivinen osallistuminen järjestön eri SM-kisoihin, aktiivinen osallistuminen seuratoimintaan sekä medianäkyvyys (esim. jonkun lajin uusi SE). Titteli myönnetään kerran vuodessa yhdelle SVK:n jäsenelle.

Vuoden Vapaa-ajankalastaja saa palkinnokseen kiertopokaalin sekä pienemmän palkinnon, joka jää voittajalle muistoksi.

Ehdotukset perusteluineen kalatalousasiantuntija Marcus Wikströmille marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fikuluvan vuoden loppuun mennessä!

 

14. Tapahtumia 2019

4.5. SVK:n kevätvuosikokous 
8.6. Vapapäivä, tapahtumia eri puolilla Suomea Metsähallituksen kohteissa

23.11. SVK:n syysvuosikokous

 

15. Messut vuonna 2019

Keskusjärjestö osallistuu omalla osastollaan seuraaville messuille: Lapsimessut Helsingissä 12.-14.4. ja Pohjois-Suomen Erämessut 17.-19.5.

Lisäksi keskusjärjestö avustaa vapaa-ajankalastajapiirejä osallistumisessa alueellisesti merkittäville messuille antamalla käyttöön messuosaston pystyttämiseen tarvittavia rakenteita ja messuilla jaettavaa materiaalia. Aluetyöntekijät avustavat myös mahdollisuuksiensa mukaan messuosastoilla. Materiaalitoimituksia koskevien tilausten tulee olla SVK:n toimistolla vähintään yksi kuukausi ennen tapahtumaa. Vapaa-ajan Kalastaja -lehden mahdolliset tilaukset vieläkin aikaisemmin ilmestymisajoista riippuen.

16. Kilpailukalenteri 2019
Kansalliset kilpailut:
2.3. SM-pilkin esikisa, Kemin merialue, Kemi (alustava ajankohta)
3.3. SM-mormuskointi, Liperi (alustava ajankohta)
9.3. SM-lohipilkki, Pirttilahti
16.3. Pilkkimaajoukkueiden loppukarsinta, paikka salainen
17.3. SM-särkipilkki, Lappeenranta
30.-31.3. MM-morrin loppukarsinnat vuodelle 2019, Savilahti (alustava aika ja paikka)
6.4. SM-pilkki, Kemin merialue, Kemi
13.4. SM-rautupilkki, Tuulispääjärvi
14.4. SM-kiiskipilkki, Kuusamo
15.-16.6. Viehekalastuksen SM (alustava ajankohta)
6.7. SM-soutu-uistelu, Lieksa
6.-7.7. Nuorten SM-perhokalastuskilpailu, Kuhmo
13.-14.7. Naisten SM-perho, Kuusamo
13.-14.7. Senioreiden SM-perho, Kuusamo
13.7. SM-heittouistelu, Veneranta, Joroisselkä
14.7. SVK:n mestaruusvetouistelu, Veneranta, Joroisselkä
20.7. SM-perho kelluntarengas, Isojoki
3.8. tai 4.8. SM-onki (ei vielä hakijaa)
10.-11.8. SM-kilpaonki, Kyrönjoki
17.8. SM-Veneonki, Muuruejärvi, Viitasaari
24.-25.8. Onkimaajoukkueiden loppukarsinta 1/2, Rääkkylä
24.-25.8. Perhokalastuksen SM-finaali, Kuusamo
31.8.-1.9. Nuorten SM-toimintakilpailu, Salo
15.9. SM-laituripilkki, Lahti
21.-22.9. Onkimaajoukkueiden loppukarsinta 2/2, Kalajärvi
27.9. Epävir. MM-tuulastus, Imatran Vuoksi
28.9. SM-tuulastus, Syyspohjanlahti (Saimaa)
??    Perhokalastuksen SM-joukkuekisa, ajankohta ja paikka vielä auki
??    SM-perhonsidontakilpailu, ajankohta ja paikka vielä auki

Perhokalastuksen SM-karsintakilpailut (alustavat tiedot):
Teijo Matildanjärvi (vene) 4.5.
Vaajakoski Liekkilampi 5.5.
Ylöjärvi Julkujärvi 11.5.
Keuruu Valkeisjärvi (vene) 12.5.
Lieto Nautelankoski 18.5.
Vekaranjärvi Risulampi 18.5.
Vekaranjärvi Ahvenlampi (vene) 19.5.
Espoo Sulalampi 30.5.
Oulu Mustalampi 30.5.
Ylöjärvi Julkujärvi (kellurengas) 30.5.
Espoo Vantaanjoki 2.6.
Nurmijärvi Nukarinkoski 8.6.
Tyrnävä Tyrnävänjoki 8.6.
Hollola Hammonjoki 8.6.
Iisalmi Pitkäkoski 9.6.
Karkkila Karjaanjoki 9.6.
Jämsä Survosenkoski 9.6.
Viitasaari Huopanankoski 15.6.
Kivijärvi Heikinlampi 16.6.
Virrat Koskelankoski 16.6.
Vekaranjärvi Kuuponlampi (kelluntarengas) 29.6.
Koski Paimionjoki 29.6.
Muurame Muuramenjoki 29.6.
Pudasjärvi Iijoki, Kipinä 29.6.
Utajärvi Valkeisjärvi (vene) 30.6.
Nurmijärvi Sääksjärvi 30.6.
Vekaranjärvi Ahvenlampi (kellurengas) 30.6.
Kuhmo Pajakka ja Lentuankosket 6.7.
Kuhmo Syväjärvi 7.7.
Muurame Muuramenjoki 13.7.
Isojoki Kangasjärvi (kellurengas) 20.7.

Kansainväliset kilpailut:
25.-27.1. MM-morri, Balak/Shroka Poliana Lake, Bulgaria
14.-15.2. Mastersien MM-onki, Etelä-Afrikka
14.-15.2. Naisten MM-kilpaonki, Etelä-Afrikka
23.3. PM-pilkki, ??, Suomi (alustava ajankohta)
Kesäkuu EM-Perhokalastus, Montenegro
15.-16.6. Veteraanien MM-onki, Italia
29.-30.6. EM-kilpaonki, Irlanti
20.-21.7. Seurajoukkueiden MM-kilpaonki, Kroatia
7.-8.9. Miesten MM-kilpaonki, Serbia
30.11.-8.-12. MM-Perhokalastus, Tasmania

17. Tulevat SM-kilpailut
Tietoa tulevista kilpailuista löytyy oheisesta liitteestä. Kilpailuissa noudatetaan SVK:n kilpailutoimikunnan hyväksymiä sääntöjä, jotka löytyvät mm. netistä os. www.vapaa-ajankalastaja.fi. Kilpailukutsut julkaistaan netissä sivuillamme.

 

18. Nuorten kilpailumaksut
SVK:n uistelu-, onki- ja pilkkijaostot päättivät omissa kokouksissaan poistaa nuorten kisamaksut niin henkilökohtaisella kuin joukkue-tasollakin. Poikkeuksena maksujen poistoon ovat sellaiset kisat (esim. veneonki), joissa ei ole varsinaisia nuorisosarjoja sekä sen lisäksi perhesarjat. Päivitetty lista kilpamaksuista ja SVK:lle maksettavista prosenttiosuuksista löytyy tästä: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kilpailut/kilpailumaksut/.

 

19. Ilmoita suurkalasi
Suurkalakilpailu on käynnissä. Muistathan lähettää ilmoituksen yhden (1) kuukauden kuluessa kalan saantihetkestä tai viimeistään seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. Vuoden ansioitunein suurkalojen pyytäjä palkitaan Vuoden Suurkalastaja -tittelillä. Kriteerinä toimii SVK:n suurkalakilpailuun vuoden aikana ilmoitettujen vapautettujen suurkalojen lukumäärä.
Suurkalarekisteriin voi ilmoituksen tehdä myöhemminkin, ilman aikarajaa. Kala täytyy olla kuitenkin 2000-luvulla saatu.
Suurkaloja ja muitakin kaloja voit ilmoittaa osoitteessa: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalailmoitus/

 

20. Muistakaa päivittää seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoite
On tärkeää, että seurat ilmoittavat haluamansa sähköpostiosoitteen (tai -osoitteet) seurakirjeen toimitusta varten Jaana Vetikolle, jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi, jos eivät ole sitä vielä tehneet. Muistakaa ilmoittaa myös sähköpostien muutoksista. Samalla jakelulla lähetetään seurojen käyttöön ja tiedoksi mm. SM-kilpailujen kutsuja ja mediatiedotteita.


Kalaisaa talvea, hyvää joulua ja kireitä siimoja!

 

 

Terveisin Jaana Vetikko, Markku Marttinen, Olli Saari, Petter Nissén, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Janne Tarkiainen, Juha Ojaharju, Mika Oraluoma, Janne Antila, Jaana Piskonen, Tarja Lehtimäki ja Ismo Malin

 

 

Kilpailutoimintaa talvella ja keväällä 2019

 

Kilpailuissa noudatetaan SVK:n kilpailutoimikunnan hyväksymiä sääntöjä, jotka löytyvät mm. netistä os. www.vapaa-ajankalastaja.fi. Kilpailukutsut julkaistaan Vapaa-ajan Kalastaja -lehdissä 1/2019 ja 2/2019.

Kutsu SM-pilkin esikilpailuun 2019
SM-pilkin esikilpailu käydään lauantaina 2.3.2019 Kemissä. Kilpailukeskus ja kilpailutoimisto sijaitsevat kilpailupaikan välittömässä läheisyydessä, Kemin sisäsatamassa kaupungin rannassa. Kilpailuaika kaikissa sarjoissa on klo 10.00-14.00. Kilpailualueelle siirtyminen alkaa noin klo. 9.15 annettavalla äänimerkillä, ja maalialueelle kilpailijan on palattava klo. 15.00 mennessä. Kilpailualue sijaitsee Kemin edustan merialueella, lähtöpaikka on Kemin sisäsatama.  Kilpailualueen karttoja voi katsoa, tallentaa ja tulostaa SVK:n kotisivuilta www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailut -> SM-kutsut -> SM-pilkki 2019. SM-pilkin säännöistä poiketaan sarjajaon osalta, joukkuekilpailua ei ole ja kilpailua ennen ei ole rauhoitusaikaa. Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailutoimistossa kilpailupäivän aamuna klo 7.00 alkaen. Osanottomaksut ovat aikuisten sarjoissa 10 e ja nuorten sarjoissa 5 e. Lisätietoja antavat Petter Nissén p. 0500 440 923 ja Mika Jaako p. 0400 576 188.

Kutsu SM-morriin 2019
Mormuskoinnin SM-kilpailu pidetään sunnuntaina 3.3.2019 Liperin Kirkkolahdella. Kilpailukeskus Liperin Rantamakasiinilla, jonne opastus Liperin Kirkonkylän liikenneympyrästä. Kilpailu on avoin kaikille mormuskoinnin harrastajille. Kilpailumaksut ovat aikuisten sarjoissa 20 e, nuoret ilmaiseksi. Joukkuemaksut aikuisilla ovat 30 euroa ja nuoret ilmaiseksi. Ilmoittautuminen vain etukäteen 22.2.2019 mennessä osoitteeseen juha.kosonen@edu.liperi.fi. Ilmoittautumisessa on mainittava osallistujien nimet, sarjat ja joukkueet sekä yhteyshenkilö ja puhelinnumero. Maksut tulee suorittaa 22.2 mennessä Liperin Urheilukalastajien tilille FI09 5234 0340 0304 41. Viestikenttään seuran ja ilmoittajan nimi. Kilpailukortit saa esittämällä maksukuitin tai kopion. Kilpailukeskus aukeaa klo 7.30. Kilpailuruutujen suoja-alueet merkitään ennen sääntöjenmukaisen rauhoituksen alkamista ja kyseisellä alueella on kilpailijoilta kielletty harjoittelu ja liikkuminen rauhoitusaikaan! Suoja-alueet merkitään järvelle selvin merkein ja ne julkaistaan Liperin Urheilukalastajien FB-sivuilla rauhoituksen alkaessa. Lisätietoja: Juha Kosonen, p.040 7345 908.

Kutsu SM-lohipilkkiin 2019
SM-Lohipilkki käydään Enonkosken Pirttilahdella la. 9.3.2019. Kilpailuaika on klo 10-14 + siirtymäajat 30 min. Kilpailukeskus sijaitsee Enonkosken koululla Enonkosken keskustassa.

Osallistumismaksut: miehet ja naiset 20 euroa ja nuoret ilmaiseksi. joukkuemaksu (3 henkilöä) on

30 euroa. Jälki-ilmoittautuminen +5 euroa maksettaessa paikan päällä. Maksu 25.2 mennessä tilille

Kaivoksen Kalamiehet ry: FI96 5650 1820 0007 35. Viitteeseen: 1980. Ilmoittautumiset: 25.2 mennessä: kaivoksen.kalamiehet@gmail.com tai Reijo Bäck, Pirttiniementie 19, 58175 Enonkoski. Kilpailuohjeet, säännöt ja kartta annetaan kilpailijoille kisakansliasta kilpailukorttien yhteydessä. Kisakanslia avoinna pe klo 17-18 ja la klo 7.00 alkaen. Tiedustelut: Reijo Bäck, p. 050 590 6960.
 

Kutsu pilkinnän maajoukkuekarsintaan vuodelle 2020

Pilkinnän maajoukkueiden loppukarsinta vuodelle 2020 käydään lauantaina 16.3.2019. Piirit järjestävät omat alkukarsintansa tai muuten päättävät loppukilpailuun oikeuttamansa kilpailijat.

Varsinaisia piirikohtaisia kiintiöitä ei ole. Loppukisaan pääsevät myös kaikki nuoret ja aikaisempien PM-kisojen henkilökohtaiset mitalistit sekä vuoden 2019 PM-joukkueen jäsenet. PM-pilkin juniori-ikä on 19 vuotta ja veteraani-ikä 55 vuotta. Nyt valittava joukkue osallistuu vuoden 2020 Norjassa käytävään PM-pilkkiin, joten karsintavuonna juniori voi olla enintään 18 vuotta ja veteraanin täytyy täyttää vähintään 54 vuotta vuoden 2019 aikana. Piirien ei tarvitse enää maksaa alkukarsinnoistaan veroja SVK:lle. Jokainen loppukilpailija maksaa paikan päällä itse osallistumismaksunsa. Loppukarsinnan osanottomaksut ovat 20 € aikuisten sarjoissa ja 10 € nuorten sarjassa.

Kokoontumispaikkana Ylioppilastalon ruokala/parkkialue Yliopisto Skinnarila, Lappeenrannassa. Opastus 6-tieltä raviradan risteyksistä. Ilmoittautuminen klo 7.00-8.30 välisenä aikana. 
Huom! Akkukaira on sallittu kaikille 70 v. täyttäneille! Sillä saa kuitenkin kairata vain yhden reiän kerralla. GPS ja kaikki muut elektroniset laitteet (myös puhelimet) ovat kiellettyjä. Kellonaikaa tulee siis katsoa ainoastaan kellosta, ei puhelimesta tms. Puhelinta saa käyttää vain aidossa hätätilanteessa; soitot hätänumeroon ovat siis sallittuja. (Pilkkijaoston linjaus 7.2.2018). Lisätietoja: Pekka Turunen, p. 0400 633 263.

Kutsu SM-särkipilkkiin 2019
Särkipilkinnän SM-kilpailut järjestetään sunnuntaina 17.3.2019. Kisapaikkana on Pien-Saimaan vesialueet Lappeenrannassa. Opastus 6-tieltä raviradan risteyksestä Ylioppilastalon parkkialueelle, Lpr:n Yliopistolle Skinnarilaan. Kaikissa sarjoissa neljä (4) tuntia klo 10-14.00 kilpailualueelle siirtyminen noin klo 9.30 ja kilpailijoiden on oltava punnitusalueella klo 14.45 mennessä. Nyt myös joukkuekisa SVK:n kuuluvien seurojen kesken: miesten joukkuekilpailu (3 kilpailijaa/joukkue), miehet yli 60v joukkuekilpailu (3 kilpailijaa/joukkue), naisten ja naiset yli 60 v. joukkuekilpailu (2 kilpailijaa/joukkue, saa olla molemmista naisten sarjoista), nuorten joukkuekilpailu (2 kilpailijaa/ joukkue) alle 19- ja 15-vuotiaiden sarjoissa kilpailevista, nuorten joukkuekilpailu (2 kilpailijaa/ joukkue) alle 12-vuotiaiden sarjoissa kilpailevista. Ilmoittautumiset ennakkoon 7.3.2019 mennessä sähköpostilla osoitteeseensmsarki.2019@ptu.fi. Ilmoittautumisessa on mainittava seuraavat tiedot: piiri, seura, ilmoittajan nimi, yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero ja osoite, kilpailijan nimi, sarja. Jälki-ilmoittautuminen kilpailukansliassa 17.3.2019 klo 9.00 mennessä, jälki-ilmoittautuessa lisätään 5 €. Ennakko-ilmoittautuminen on voimassa, kun osanottomaksu on maksettu 10.3.2019 mennessä. Osanotto-maksut aikuisten sarjoissa 20 €, joukkueet miehet 30 €, naiset 20 €. Nuorilta ei peritä osanottomaksua. Maksut suoritetaan Lappeenrannan Urheilukalastajien tilille FI37 5620 0920 0821 78. Viestiksi maksuun laitetaan SM-särki + minkä seuran tai yksityisen osanottajan puolesta maksu on suoritettu. Kilpailukortit noudettavissa seuroittain kilpailukeskuksesta su 17.3.2019 klo 7:30 alkaen. Mukaan tuloste ilmoittautumisesta, maksukuitti tai kopio siitä. Sunisenselkä on rauhoitettu moottoriajoneuvoilta kaupungin järjestyssäännön mukaan ja poliisilla on oikeus sakottaa siellä autoilevia. Selkä on kaupungin käyttövesien vara-aluetta. Kilpailualueella pilkkiminen ja avantojen teko on kielletty 7vrk ennen kilpailupäivää. Lisätietoja: Pekka Turunen, p. 0400 633 263.

Kilpailukutsu MM-morrikarsintaan vuodelle 2020
MM-morrin joukkuekarsinta vuodelle 2020 käydään Kuopiossa Kallavedellä 30.-31.3.2019. Kisakeskuksena toimii hotelli Rauhalahti osoitteessa Katiskaniementie 8, 70700 Kuopio.
Molempien päivien kilpailut käydään kaksieräisinä. Lauantain ensimmäinen kisa käydään klo 10-12.30 ja toinen erä 14.30-17.00. Sunnuntain ensimmäinen erä 9.30-12.00 ja toinen 14-16.30. Ruutuarvonta 45 min ennen kisan alkua. Kaikki kilpailevat täydet 4 erää eli molemmat päivät. Kilpailuun kirjallinen ennakkoilmoittautuminen 25.3 2018 mennessä osoitteeseenkeuru1@gmail.com. Osallistumismaksu 50 € maksetaan paikan päällä. Kilpailuruudut merkitään viimeistään 2vrk ennen kilpailua. Harjoittelu 10 metriä lähempänä ruutua kielletty! HUOM! Erätauoilla ruokailumahdollisuus hotelli Rauhalahdessa! Tiedustelut: Aarne Keurulainen, p. 041 4361199.

Kutsu SM-pilkkiin 2019
SM-pilkki käydään lauantaina 6.4.2019 Kemissä. Esikilpailu järjestetään lauantaina 2.3.2019. Vuoden 2019 pilkinnän Suomen mestaruuskilpailut järjestävät Lapin Vapaa-ajankalastajat ry ja sen paikalliset jäsenseurat. SM-pilkki on avoin kaikille pilkinnän harrastajille. Kilpailualue sijaitsee Kemin edustan merialueella Perämerellä. Linkki kilpailualueen karttaan SMpilkki2019kartta. Kilpailuissa noudatetaan SVK:n hallituksen hyväksymiä sääntöjä. Säännöt julkaistaan SM-pilkki 2019 -käsiohjelmassa ja ne ovat nähtävänä kilpailukeskuksessa sekä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön verkkosivuilla. Tarkemmat tiedot SM-pilkki 2019 kilpailusta päivitetään tälle sivulle valmistelujen edetessä. SM-pilkki 2019 tiedotusta voi seurata myös Facebookissa, www.facebook.com/SMpilkki2019/.
Lisätietoja antavat Petter Nissén, p. 0500440 923, petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi, ja Mika Jaako 0400 576 188, mika.jaako@luukku.com.


Kutsu SM-rautupilkkiin 2019

SM-rautupilkki käydään la 13.4.2019 klo 12.00-16.00 Inarin Tuulispääjärvellä. Alle 12-vuotiailla saa olla nimetty tukihenkilö, joka saa antaa kairausapua ja avustaa kalan irrottamisessa, muttei osallistua pilkkimiseen. Osanottomaksut aikuisten sarjoissa 20 e. Nuorten sarjat ovat ilmaisia. Joukkuemaksu on 30 e. Ilmoittaudutaan kilpailupaikalla kello 10.00 alkaen (joukkuejäsenten nimet ilmoitettava etukäteen). Lisätietoja: Ensio Pehkonen p. 0400 965 356, Aarre Seurujärvi p. 0400 398 558, Jorma Kaaretkoski p. 040 569 6488.

 

Kutsu SM-kiiskipilkkiin 2019

Kiiskipilkinnän SM-kilpailut järjestetään sunnuntaina 14.4.2019 Kuusamossa Iijärvellä. Kilpailupaikan tarkka osoite ilmoitetaan myöhemmin. Kilpailuaika kaikissa sarjoissa klo 10-14. Kilpailualueelle siirtyminen alkaa klo 9.30 ja kilpailijoiden on oltava punnitusalueella viimeistään klo 14.30. Kilpailussa ratkaistaan seuraavat henkilökohtaiset Suomenmestaruudet: miehet, miesveteraanit 60 v, naiset, naisveteraanit 60 v, ja nuoret alle 19 v, nuoret alle 15 v ja nuoret alle 12 v.

Nyt myös joukkuekisa SVK:n kuuluvien seurojen kesken: miehet 3 kilpailijaa/joukkue, miehet yli 60 v 3 kilpailijaa/joukkue, naisten ja naiset yli 60 v 2 kilpailijaa/joukkue (saa olla molemmista naisten sarjoista), nuorten joukkuekilpailu 2 kilpailijaa/joukkue alle 19- ja 15-vuotiaiden sarjoista kilpailevista, nuorten joukkuekilpailu 2 kilpailijaa/joukkue alle 12-vuotiaiden sarjassa kilpailevista. SM-kiiskipilkkiin ilmoittaudutaan ennakkoon 1.4.2019 mennessä sähköpostitse vuokko.kurvinen@gmail.com tai sitten postitse Vuokko Kurvinen, Oijusluomantie 37 A, 93700 Kuusamo. Ilmoittautumisessa tulee näkyä seuran nimi ja piiri sekä osanottajien nimet ja sarjat sekä yhdyshenkilön yhteystiedot. Kisapaikalla voi jälki-ilmoittautua kisa-aamuna klo 8.00-9.00. Ennakkoilmoittautuminen on voimassa, kun osanottomaksu on maksettu tilille Kuusamon Uistinseura FI85 8000 1702 0302 98. Viestiin merkiksi kilpailijan seura tai yksityisen osanottajan nimi. Kilpailukortit ovat noudettavissa seuroittain kisakeskuksesta 14.4.2019 klo 8.00 alkaen. Ota varmuudeksi mukaan maksukuitista kopio. Henkilökohtaiset sarjat: aikuiset 20 e, nuorilta ei peritä osallistumismaksua. Joukkueet: miehet ja miesveteraanit 30 e/joukkue, naiset/naisveteraanit 20 e/joukkue, nuorten joukkueilta ei peritä maksua. Kilpailualueella pilkkiminen ja avantojenteko on kielletty 7 vrk ajan ennen kilpailua.

Lisätietoja: Rauno Veteläinen p. 0400 916 350.
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi

 

 
 
 
 

« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
14.05.2019 15:27 SVKn Seurakirje 2/2019 Lisää >>
06.05.2019 19:51 Kesän kisat. Onki, kilpaonki ja laituripilkki. Lisää >>
06.05.2019 19:39 Vetouistelun Savonia-cup 2019 Lisää >>
06.05.2019 19:35 SVKn julkilausuma: Vapaa-ajankalastajat: Vapaa-ajankalastuksen edistäminen on otettava mukaan hallitusohjelmaan Lisää >>

 

 

 

 

©2019 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy