SVKn yhteistiedote: Kalastonhoitomaksun 2020 voi nyt lunastaa vaikka isälle lahjaksi   (Julkaistu: 04.11.2019 15:15)

 

 

Tiedote 4.11.2019

Kalastonhoitomaksun 2020 voi nyt lunastaa vaikka isälle lahjaksi

Metsähallitus on aloittanut vuoden 2020 kalastonhoitomaksujen myynnin. Kalastonhoitomaksu on suosittu isänpäivälahja, sillä se oikeuttaa kalastamaan tuhansissa kalapaikoissa ympäri Suomen. Kalastonhoitomaksua lunastetaan vuosittain lähes yhdeksän miljoonan euron edestä.

Kalastus ja luonnossa liikkuminen lisäävät hyvinvointia. Lisäksi kalastonhoitomaksuista kertyvät rahat menevät hyvään tarkoitukseen eli kalavesien, kalaston ja muun muassa nuorten kalastusharrastuksen hyväksi.

”Monessa perheessä mietitään parhaillaan sopivaa lahjaa isälle, joten haluamme aloittaa kalastonhoitomaksun myynnin jo marraskuussa. Mikä onkaan parempi lahja kalastavalle isälle, vaarille tai papalle kuin lupa viettää aikaa vesillä ja tuoda samalla herkullista ja terveellistä lähiruokaa pöytään”, erätalousjohtaja Jukka Bisi Metsähallituksesta sanoo.

Suomessa noin 1,5 miljoonaa* ihmistä ilmoittaa kalastavansa vuosittain. Näistä miehiä on kaksi kolmasosaa. Tähän joukkoon mahtuu monta isää ja isoisää.

Kalastuksella on todettu olevan monia hyvinvointivaikutuksia, jotka ovat kaikki isän saatavilla, kun hankkii tälle kalastonhoitomaksun isänpäivälahjaksi. ”Ei muuta kuin jigaamaan järvelle, uistelemaan kavereiden kera tai perhokalastamaan meren ääreen”, projektipäällikkö Mika Laakkonen Metsähallituksesta kehottaa.

Maa- ja metsätalousministeriön juuri julkaisema vapaa-ajan kalatalouden kehittämisstrategiakin tuo esiin kalastuksen merkitystä hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä ja nostaa esiin vapaa-ajankalastuksen tärkeyden virkistyksen, ilon ja elämysten näkökulmasta.

Vuosittain kalastonhoitomaksuista kertyy kalojen ja kalavesien hyväksi yhteensä noin 9 miljoonaa euroa. Kalastonhoitomaksuista kertyvillä varoilla edistetään kalastuksen kestävyyttä, rahoitetaan neuvontapalveluja ja kalastuksenvalvontaa, opastetaan nuoria vastuullisiksi kalastajiksi, parannetaan kalojen elinympäristöjä sekä tehdään paljon muutakin kalavesien kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Tarvitseeko isä kalastonhoitomaksua?

Kalastuslain (79 §) mukaan jokaisen 18–64-vuotiaan, joka kalastaa muuten kuin onkimalla, pilkkimällä tai litkaamalla silakkaa, on suoritettava kalastonhoitomaksu. Jos haluaa kalastaa usealla vavalla tai vaikkapa pyydyksellä, tarvitaan lisäksi vesialueen omistajan lupa.

Kalastonhoitomaksu koko kalenterivuodelle on 45 euroa, seitsemälle vuorokaudelle 15 euroa ja yhdelle vuorokaudelle kuusi euroa. Kalastonhoitomaksun vuodelle 2020 voi ostaa Metsähallituksen Eräluvat.fi-verkkokaupasta, palvelunumerosta 020 69 2424 tai Metsähallituksen luontokeskuksista sekä R-kioskeilta.

*) Luken tilasto vapaa-ajankalastajista 2016.

Lue lisää
Eraluvat.fi/kalastonhoitomaksu
Eräluvat.fi — kalastuslupajärjestelmä
(linkki: https://www.eraluvat.fi/media/dokumentit/taulukot/kalastuslupajarjestelma_b.jpg)

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Mika Laakkonen, Metsähallitus, 040 589 7559
Viestintäpäällikkö Aku Ahlholm, Metsähallitus, 040 481 4890

Maa- ja metsätalousministeriö 
Metsähallitus, Eräpalvelut
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset 
Luonnonvarakeskus 
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry 
Kalatalouden Keskusliitto 
Suomen sisävesiammattikalastajien liitto ry 
Suomen Ammattikalastajaliitto ry 

 

-


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
01.06.2020 17:52 SVKn seurakirje 2-2020 Lisää >>
29.05.2020 13:36 Päivitetty ohjeistus koskien kalastusharrastustoiminnan järjestämistä Lisää >>
25.05.2020 19:11 SVKn yhteistiedote: Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta Lisää >>
22.05.2020 20:18 SVKn yhteistiedote: Kalastonhoitomaksu on nuorten hyvinvointia tukeva valmistujaislahja Lisää >>
16.05.2020 19:16 SVK:n seuroille ja piireille Levitättehän ystävällisesti tietoa leireistä nuorillenne, kiitos. Kesän valtakunnalliset leirit Lisää >>

 

 

 

 

©2020 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy