Päivitetty ohjeistus koskien kalastusharrastustoiminnan järjestämistä   (Julkaistu: 29.05.2020 13:36)

 

 

Vapaa-ajankalastajapiireille ja kalastusseuroille                                                      29.5.2020

Päivitetty ohjeistus koskien kalastusharrastustoiminnan järjestämistä

Valtioneuvoston päätöksiä ja ohjeita

Osana Suomen hallituksen hybridistrategiaa koronarajoituksien asteittaisesta purkamisesta, ovat alle 50 hengen yleisötilaisuudet ja kokoukset sallittuja 1.6. alkaen. Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautililanne pahene. Kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä heinäkuun loppuun saakka. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä.

50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa.

Valtioneuvoston 6.5.2020 antaman periaatepäätöksen mukaan voidaan erityisjärjestelyin järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos turvallisuus voidaan varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla. Liitteenä olevan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeen tarkoitus on tukea yleisötilaisuuksien, yleisten kokousten ja kokoontumisten järjestämistä sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa turvallisesti koronaepidemian aikana. Ohjetta noudattamalla voidaan estää tartuntoja ja vähentää altistuneiden määrää.

Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan. Valtioneuvosto korostaa riskiryhmään kuuluvien omaa harkintaa toimintaohjetta noudatettaessa.

SVK:n hallituksen suositukset kalastuskilpailuiden ja muiden tilaisuuksien järjestäjille

SVK:n hallitus suosittelee seuroille ja piireille tarkkaa harkintaa kesän kilpailujen järjestämisen suhteen. Esimerkiksi suurimmat SM-tason kilpailut on siirretty ensi vuoteen. Ne olisivat keränneet eri puolelta Suomea runsaasti kalastajia koolle yhteen paikkaan ja lisäksi järjestäjinä tai osallistujina olisi ollut myös paljon riskiryhmiin kuuluvia. Kilpailumuodosta riippuen ei koronapandemian edellyttämien ohjeiden toteuttaminen ole kilpailujärjestäjille helposti toteutettavissa.

Kalastuskilpailut ja muut kalastustapahtumat ovat yleisötilaisuuksia, joihin sovelletaan 50 hengen kokoontumisrajoitusta. Kuitenkin annettuja ohjeita noudattaen, voivat seurat ja piirit järjestää myös 50-500 hengen tilaisuuksia. SVK:n hallitus muistuttaa, että järjestäjien on huolehdittava asianmukaisista ja ohjeistuksien vaatimista hygieniatoimenpiteistä ja vain terveenä saa tilaisuuksiin osallistua. Riskiryhmäläiset, mukaan lukien yli 70-vuotiaat, voivat osallistua tilaisuuksiin oman harkintansa mukaan.

Kilpailussa ja muissa tilaisuuksissa noudatettavia ohjeita

Ohjeet THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5. julkaiseman ohjeen (liitteenä) mukaisesti.
- Riittävä turvaväli sekä osallistujien että kilpailujärjestäjien kesken, 2 metriä, myös punnituksessa, palkintojen jaossa, kilpailukeskuksessa yms.
- Ei kättelyitä, poskisuudelmia ja halauksia tervehdittäessä, palkintojen jaossa yms.
- Varataan kilpailukeskukseen käsienpesumahdollisuus saippualla tai käsidesiä sekä järjestäjien että kilpailijoiden käyttöön.
- Varataan kilpailukeskukseen nenäliinoja tai muuta soveltuvaa paperia sekä järjestäjien että kilpailijoiden käyttöön.
- Kukin riskiryhmäläinen käyttää omaa harkintaansa ja noudattaa annettuja toimintaohjeita. Seurojen ja piirien ei tule kannustaa riskiryhmiin kuuluvia rikkomaan ohjetta. THL: ”Riskiryhmään kuuluvien suositellaan välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten suositella. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia.”
- Kilpailuihin lähdetään vain terveenä. Jos tunnet itsesi yhtään kipeäksi, olet karanteenissa lähipiirissä todetun/epäillyn tartunnan takia, tai perheessäsi sairastetaan, jää kotiin.
- Kilpailuihin kuljetaan ensisijaisesti omalla autolla yksin tai oman perhekunnan kesken (tai pyörällä tms).
- Jos tilaisuuteen osallistuneella todetaan koronavirustartunta tulisi tartunnanjäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä.
- Kilpailuja koskevia tarkempia ohjeita ja suosituksia on julkaistu SVK:n nettisivuilla https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/covid19ohje/

Kesän kalastuskilpailut

Kaikki kansainväliset kalastuskilpailut on peruttu vuodelta 2020. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hallitus on tehnyt seuraavia päätöksiä koskien alkavan kesän kansallisia kilpailuitaan.

Vuodelle 2021 siirtyvät kilpailut:
- Viehekalastuksen SM
- SM-soutu-uistelu
- SM-heittouistelu
- SVK:n mestaruusvetouistelu
- SM-perho naiset
- SM-perho masters
- SM-onki
- Perhokalastuksen SM-finaali
- SM-perhonsidontakilpailu
- SM-feeder
- Onkimaajoukkueiden loppukarsinnat

Vuonna 2020 järjestettävät kilpailut, mikäli koronapandemian pahentuminen sitä ei estä:
- SM-Veneonki 15.8.
- Nuorten SM-toimintakilpailu 15.-16.8.
- SM-Kilpaonki 22.-23.8. (huom. muuttunut ajankohta)
- SM-Laituripilkki 13.9.
- SM-perho kuoret 19.9.
- SM-perho kelluntarengas 20.9. (huom. muuttunut ajankohta)
- Perhokalastuksen SM-joukkuekilpailu, pvm. avoin
- Epävir. MM-tuulastus 25.9.
- SM-tuulastus 26.9.

Linkki SVK:n kilpailukalenteriin:
www.vapaa-ajankalastaja.fi/kilpailut/kilpailukalenteri


Ohjeita koronaviruksen torjumiseksi

Kalastamaan lähdetään ja tapahtumiin osallistutaan vain terveenä. Jos perheessäsi sairastetaan, jää kotiin.
Vältetään kättelyitä, poskisuudelmia ja halauksia tervehdittäessä.
Ei osallistuta tai järjestetä yli 10 henkilön (31.5. saakka)/ 50 henkilön (1.6. alkaen) tilaisuuksia, ellei niihin ole mahdollisuutta osallistua etäyhteyksin. 50-500 hengen yleisötilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää annettuja ohjeita noudattaen.
Vältetään mahdollisuuksien mukaan lähikontakteja.

 Huolehditaan hyvästä (käsi)hygieniasta, kuten:
- Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan.
- Käytä kertakäyttöpyyhkeitä käsien kuivaamiseen yleisissä saniteettitiloissa. Älä käytä yhteispyyhkeitä.
- Jos käsien peseminen ei ole mahdollista, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
- Pese kädet aina kotiin tullessasi, ennen ruokailua ja yskimisen, niistämisen sekä WC:ssä käynnin jälkeen.
- Älä koskettele käsilläsi silmiä, nenää tai suuta.
- Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan, heitä se roskiin ja pese kädet.
- Yski tai aivasta hihaan, jos sinulla ei ole nenäliinaa. Vältä läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio (flunssa).
- Maskia voit halutessasi käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.

Jos kohdallasi koronavirusoireiden pääkriteerit täyttyvät ja epäilet itselläsi tartuntaa, ota yhteyttä oman alueesi terveyskeskuksen terveysneuvontaan puhelimitse.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19?sc_src=email_4198766&sc_lid=304335829&sc_uid=XUtoQXvJRi&sc_llid=34168&sc_customer=1943661&utm_source=marketing_automation&utm_medium=email&utm_campaign=Korona_pv_tietoa_asiakkaille_03_2020_C


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön johtoryhmä tai hallitus päivittää tätä ohjetta tarpeen mukaan noudattaen viranomaisten antamia määräyksiä, suosituksia ja ohjeita.

Lisätietoja:  
tiedottaja Jaana Vetikko, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi, p. 050 525 7806

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi

 


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
12.01.2021 16:09 SVKn tiedote: Pilkkimään menoa on syytä harkita nyt tarkkaan: Jäänpaksuus vaihtelee petollisesti koko maassa Lisää >>
22.12.2020 19:56 ELY-keskusten avustushaku kalatalouden edistämiseen vuonna 2021 Lisää >>
21.12.2020 15:55 SVKn seurakirje 4-2020 Lisää >>

 

 

 

 

 

 

 

 

©2021 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy