SVKn yhteistiedote: Vuoden 2021 kalastonhoitomaksu myynnissä − hyvinvointia tuova lahjaidea yhä useammalle suomalaiselle   (Julkaistu: 04.11.2020 21:48)

 

 

 

Tiedote 04.11.2020

Vuoden 2021 kalastonhoitomaksu myynnissä − hyvinvointia tuova lahjaidea yhä useammalle suomalaiselle

Vuoden 2021 kalastonhoitomaksu tuli myyntiin marraskuun alussa. Tänä kesänä kalastus sai paljon uusia harrastajia, ja kuluvan vuoden kalastonhoitomaksujen tuotto on ylittänyt jo 10 miljoonaa euroa. Metsähallitus kannustaa varmistamaan läheisen luontoharrastuksen jatkumisen antamalla kalastonhoitomaksun lahjaksi isänpäivänä tai jouluna, jolloin kalastusoikeus kestää koko alkavan kalenterivuoden.

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa kalastamiseen yhdellä vieheellä lähes koko maassa vesistöissä, joissa kalastusta ei ole rajoitettu. Moni aktiivinen kalastaja maksaakin kalastonhoitomaksun koko kalenterivuodeksi heti sen tultua myyntiin. Kalastonhoitomaksusta on tullut myös suosittu, saajansa ja luonnon hyvinvointia lisäävä lahjatuote etenkin viime hetken lahjanhankkijoille. Viime joulukuun vilkkain myyntipäivä oli jouluaaton aatto, jolloin lunastetuista kalastonhoitomaksuista reilusti yli puolet ostettiin jollekin toiselle kuin itselle.

Poikkeusvuonna kalastonhoitomaksun arvoa lahjatuotteena lisää sen riskittömyys. Lahjan voi ostaa verkkokaupasta ja maksukuitin voi toimittaa saajalle sähköpostitse silloinkin, kun tapaaminen ei onnistu. Harrastajajoukon monipuolistuminen on huomioitu tuomalla Eräluvat.fi-sivuille erilaisille kalastajille sopivia isänpäivä- ja joulukortteja liitettäväksi maksukuitin mukaan.

− Maksuilla ylläpidetään kalastusmahdollisuuksia, ja vastuulliset kalastajat haluavat osaltaan turvata kalavesien hoidon. Lahjavalintana kalastonhoitomaksu on myös 65 vuotta täyttäneille hyvä tapa varmistaa kalastuksen ja nuoremman polven luontosuhteen jatkuminen, sanoo Metsähallituksen erätalousjohtaja Jukka Bisi.

Kalastonhoitomaksu tulee kalastuslain mukaan maksaa, jos on 18—64-vuotias ja kalastaa muuten kuin pilkkimällä, onkimalla tai silakkaa litkaamalla. Maksun voi lunastaa koko kalenterivuodeksi, viikoksi tai vuorokaudeksi.

Vuoden 2021 kalastonhoitomaksun voi ostaa Metsähallituksen verkkokaupasta osoitteesta www.eraluvat.fi, palvelunumerosta 020 69 2424 sekä Metsähallituksen luontokeskuksista.

R-kioskeihin ja Eräluvat-sovellukseen kalenterivuoden 2021 kalastonhoitomaksu tulee myyntiin myöhemmin Eräluvat-sivustolla ilmoitettavana ajankohtana. Sovelluksella kalastonhoitomaksun voi ostaa ainoastaan itselleen.

Kalenterivuoden 2020 kalastusoikeuden kattava kalastonhoitomaksu on myynnissä kaikissa myyntikanavissa 10.12. saakka, jonka jälkeen loppuvuoden ajan voi lunastaa vuorokausi- ja viikkomaksuja.

Kalastonhoitomaksut kerää Metsähallitus, joka tilittää varat maa- ja metsätalousministeriölle. Maa- ja metsätalousministeriö ja ELY-keskukset myöntävät varoja kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnitteluun ja toimeenpanoon, kalastuksenvalvontaan, kalastusharrastuksen edistämiseen, kalatalousalan neuvontapalveluihin, kalatalousalueiden toimintaan sekä omistajakorvauksiin.

Lue lisää eraluvat.fi/kalastonhoitomaksu

 

Lisätietoja:
Kirsi Suojoki, erikoissuunnittelija, Metsähallitus, kirsi.suojoki@metsa.fi, 040 186 5875
Olli Urpanen, erikoissuunnittelija, Metsähallitus, olli.urpanen@metsa.fi, 020 639 5056

 

Maa- ja metsätalousministeriö 
Metsähallitus, Eräpalvelut
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset 
Luonnonvarakeskus 
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry 
Kalatalouden Keskusliitto 
Suomen sisävesiammattikalastajien liitto ry 
Suomen Ammattikalastajaliitto ry

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

www.vapaa-ajankalastaja.fi
www.vapaa-ajankalastajalehti.fi

www.fisuun.fi

www.ottiopas.fi

 

 
 
 
 

« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
12.01.2021 16:09 SVKn tiedote: Pilkkimään menoa on syytä harkita nyt tarkkaan: Jäänpaksuus vaihtelee petollisesti koko maassa Lisää >>
22.12.2020 19:56 ELY-keskusten avustushaku kalatalouden edistämiseen vuonna 2021 Lisää >>
21.12.2020 15:55 SVKn seurakirje 4-2020 Lisää >>

 

 

 

 

 

 

 

 

©2021 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy