SVKn tiedote: Syksyn kala-apajat ovat antoisia lomalaisille   (Julkaistu: 15.10.2021 19:10)

 

Syksyn kala-apajat ovat antoisia lomalaisille

 

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) kannustaa pakkaamaan kalastusvälineet mukaan syyslomalle. Vapakalastuksen suosio on luvanmyynnin perusteella kasvanut viime vuosina nuorten ja naisten keskuudessa. Perheen syyslomalla onkin oiva hetki viettää yhteistä aikaa kalastuksen parissa. Erityisesti suomalaisten rakastaman ahvenen kalastus on poikkeuksellisen antoisaa syysaikaan.

 

Ahven vaeltelee syksyllä kalastajan ulottuville ja sitä voi tavoitella jopa rannasta heittokalastaen. Kesän jälkeen raitapaidat saapuvat ruokailemaan rantavesissä viihtyvillä pikkukaloilla ja keräävät rasvaa talven varalle. Ahvenen heittokalastukseen sopivat kevyet välineet ja pienet vieheet. Vieheistä suosituimmat ottiuistimet ovat nykyisin jigit, mutta hyviä saaliita saadaan myös lipoilla, vaapuilla ja lusikkauistimilla. Vapakalastuksen huippusesonki kestää melkein jäiden tuloon saakka.

 

”Kalastusharrastuksen alkumetreillä tietoa hyvistä kalapaikoista ei ole vielä kertynyt omasta kokemuksesta. Silloin kannattaa turvautua netin apuun ja tutkia erilaisia kalapaikkoja luokitelluista kohteista. SVK:n Laatuapajista löytyy laaja tietopaketti kalastuskohteista eri puolilta maata”, vinkkaa SVK:n kalatalousasiantuntija Petter Nissén.

Laatuapajiin ja kalastuspaikkoihin ympäri maata voi tutustua osoitteessa vapaa-ajankalastaja.fi/kalastuspaikat

 

Lupa-asioista on hyvä muistaa, että jokaisen 18–64-vuotiaan heittokalastusta harrastavan tulee suorittaa kalastonhoitomaksu. Maksu on henkilökohtainen ja se on maksettava ennen kalastuksen aloittamista. Kalastonhoitomaksu on 45 euroa/ kalenterivuosi tai 15 euroa/ 7 vuorokautta tai 6 euroa/ vuorokausi. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa kalastamaan yhdellä heittovavalla muun muassa merellä ja järvillä.

 


Lisätietoja:
kalatalousasiantuntija Petter Nissén p. 0500 440 923, petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi
tiedottaja Jaana Vetikko p. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

fisuun.fi

ottiopas.fi


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
28.11.2021 18:00 SVKn tiedote: Stadin Kalajunnut on vuoden kalastusseura - valinta oli tänä vuonna poikkeuksellisen helppoa Lisää >>
28.11.2021 17:58 SVKn tiedote: Kansanedustaja Seppo Eskelinen Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtajaksi, uudeksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Janne Heikkinen Lisää >>
22.11.2021 17:41 Mimmit kalastaa! / Marraskuu 2021 Lisää >>
09.11.2021 17:03 Etelä- ja Pohjois-Savon piirien alueet: Kutsu kalakummikoulutukseen 30.11. Lisää >>

 

 

 

 

 

 

©2021 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy